ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΙΔΡΥΣΗ 15ου ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ


Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ - ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ 3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Η ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΠΛΕΟΝΑΖΟΝΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΕ ΓΕΙΤΟΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ...


Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 2ου Δημοτικού Αγίου Στεφάνου

Λεωφόρος Τραπεζούντος & Λιβερών, Άγιος Στέφανος, 14565, ΑΤΤΙΚΗΣ - 2108140228

Άγιος Στέφανος
9 Ιουλίου 2014

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς:

Διευθύντρια Π. Ε. Ανατολικής Αττικής
Κα Β. Ξυθάλη 

Κοινοποίηση

• Δήμαρχο και Αντιδήμαρχο Παιδείας Δήμου Διονύσου
• Σχολική Επιτροπή Π. Ε.
• Δ/ντρια 1ου Δημοτικόυ Αγ Στεφάνου
• Δ/ντρια 2ου Δημοτικόυ Αγ Στεφάνου
• Ένωση Γονέων Δήμου Διονύσου

Θέμα: «Διαφωνία του συλλόγου σχετικά με την δημιουργία 15ου τμήματος» 

Αξιότιμη κα Ξυθάλη,

Με αφορμή την ενημέρωση του Συλλόγου μας από την Διευθύντρια του σχολείου μας κυρία Βασιλική Παπαδοπούλου σχετικά με το ότι πρόκειται να δημιουργηθεί και 3ο τμήμα στην Α΄ Δημοτικού για την νέα σχολική χρονιά 2014-2015 θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε και να σας επιστήσουμε την προσοχή ως προς τα ακόλουθα:

Ο σχεδιασμός του σχολείου μας πραγματοποιήθηκε βάσει των δεδομένων του ότι το σχολείο θα εξυπηρετούσε 12 τμήματα μαθητών.

Όλες λοιπόν οι κτιριακές υποδομές σχεδιάστηκαν με βάση τις ανάγκες μαθητών 12 τμημάτων με 25 μαθητές/τμήμα.

Στα χρόνια που ακολούθησαν και για να εξυπηρετηθεί η μεγάλη έλλειψη σχολικών μονάδων της περιοχής , τα τμήματα του σχολείου μας αυξήθηκαν ήδη στον πολύ σημαντικό αριθμό των 14 τμημάτων που είναι ήδη ένας υπερβολικός αριθμός, ξεπερνώντας κατά 17% τον αρχικό σχεδιασμό.

Σε περίπτωση που δημιουργηθεί και 15ο τμήμα, τότε ο αρχικός σχεδιασμός της μονάδας θα ξεπεραστεί κατά 25%, ποσοστό απαγορευτικό.

Λαμβάνοντας υπόψιν:

• ότι οι συνθήκες για την εξυπηρέτηση των μαθητών μέχρι τις 14:00 είναι ήδη πάρα πολύ βεβαρημένες

• Ότι οι τουαλέτες έχουν σχεδιαστεί για να εξυπηρετούν 12 και όχι 15 τμήματα με μεγάλη επιβάρυνση στις συνθήκες υγιεινής καθώς υπάρχει και έλλειψη καθαρίστριας,

• ότι οι καιρικές συνθήκες της περιοχής, ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες ωθούν τα παιδιά στο να προαυλίζονται στους εσωτερικούς χώρους του κτιρίου,

• ότι στα προγράμματα διευρυμένου ωραρίου γυμναστικής όταν ο καιρός δεν το επιτρέπει γυμνάζονται 2 και 3 τμήματα μέσα στο κτίριο,

κατανοούμε όλοι ότι έχουν προκληθεί ήδη με τα 14 τμήματα ασφυκτικές συνθήκες διαβίωσης των μαθητών και ότι σε καμία περίπτωση αυτές οι συνθήκες δεν πρέπει να επιβαρυνθούν αλλά να ελαφρυνθούν.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου κατανοεί το πρόβλημα. Άλλωστε το έχει επισημάνει ήδη εδώ και μία δεκαετία. Επίσης, δεν θέλει κάποιο παιδί να μείνει έξω από το σχολείο.

Όμως πρέπει να λάβει υπόψιν και το ότι τα παιδιά που ήδη φοιτούν στο σχολείο δεν πρέπει να επιβαρυνθούν περαιτέρω και ότι θα πρέπει στα παιδιά που φοιτούν στο σχολείο να παρέχονται οι κατάλληλες συνθήκες για την μόρφωσή τους.

Απαιτούμε λοιπόν να μη δημιουργηθεί 15ο τμήμα και να σταματήσει άμεσα κάθε ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση.

Προτείνουμε να βρεθεί προσωρινή λύση διοχέτευσης των μαθητών σε όμορα σχολεία με συνθήκες που δεν θα δημιουργούν πρόβλημα σε αυτούς τους γονείς και τους μαθητές (για παράδειγμα, δωρεάν μεταφορά).

Προτείνουμε επίσης, αυτό που προτείνουμε εδώ και δέκα χρόνια. Δηλαδή την άμεση διενέργεια όλων των αναγκαίων ενεργειών και μέριμνας ώστε να δημιουργηθεί 3ο Δημοτικό Σχολείο στον Άγιο Στέφανο.

Σημειώνουμε δε, ότι η μεταβολή των συνθηκών φοίτησης των μαθητών στο σχολείο μας προς το χειρότερο, προκαλεί μείζονα θέματα ασφαλείας για τα παιδιά του σχολείου.

Προσβλέποντας στην υιοθέτηση της απαίτησής μας και των αιτημάτων μας, παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση.

Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων

ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΣΕΪΝΤΑΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΖΕΡΒΟΥΛΑΚΟΥ ΧΑΡΑ