ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΦΝΙΚΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗ ΣΩΤΗΡΙΟΥ


ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ, ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ, ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΕ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ-ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΗΣ-Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΙΣ 5 μ.μ. ΣΤΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΟ ΔΙΟΝΥΣΟ...


«Έφυγε» ο Δημοτικός Σύμβουλος και επί σειρά πολλών ετών πρόεδρος της Κοινότητας Διονύσου Σωτηρίου Σακελλάριος

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Διονύσου αναγγέλλει με άφατη λύπη, την απώλεια του αγαπητού συναδέλφου Σωτηρίου Σακελλάριου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σήμερα το μεσημέρι σε ηλικία 69 ετών, έπειτα από σκληρή και θαρραλέα μάχη με την επάρατο νόσο και ενώ είχε πολλά ακόμη να προσφέρει στον Δήμο μας και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, την οποία υπηρέτησε με ευσυνειδησία και συνέπεια για περισσότερο από δύο δεκαετίες.

Ο Δήμαρχος Διονύσου κ. Γιάννης Καλαφατέλης, πληροφορούμενος τον θάνατο του Σωτηρίου Σακελλάριου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους του. Το μεγάλο έργο του, η προσφορά του στην κοινωνία και οι αγώνες του για έναν Δήμο σύγχρονο και δημοκρατικό, θα μείνουν για πάντα χαραγμένοι στις μνήμες μας».

Ο Σωτηρίου Σακελλάριος γεννήθηκε το 1945 στη Νέα Μάκρη από γονείς Μικρασιάτη και δωδεκανήσια. Στη Δ.Ε Διονύσου κατοικούσε από το 1978.

Ήταν απόφοιτος του 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Αθηνών (Πλάκα) διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π. και εργάστηκε ως διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών μεγάλου δήμου του λεκανοπεδίου.

Διατέλεσε πρόεδρος της Κοινότητας Διονύσου από το 1991 έως το 2006 και Δημοτικός Σύμβουλος μέχρι το 2010.

Από το 2010 και μέχρι σήμερα είναι Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη Αδέσμευτη Δημοτική Κίνηση Δήμου Διονύσου.

Η επιστημονική του επάρκεια, οι επαγγελματικές εμπειρίες αλλά κυρίως η βαθιά γνώση της λειτουργίας του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης και των τοπικών θεμάτων ήταν αυτά που τον έκαναν να διακρίνεται και να έχει θετική και αποτελεσματική συμβολή στην προώθηση θεμάτων του Δήμου.

Το Δ.Σ. σε ψήφισμα που εξέδωσε για τον θάνατο του Δημοτικού Συμβούλου και πρώην προέδρου της Κοινότητας Διονύσου Σωτηρίου Σακελλάριου, αποφάσισε τα εξής:

1. Να παραστεί ο Δήμαρχος Διονύσου κ. Γιάννης Καλαφατέλης και τα μέλη του Δ.Σ. στην κηδεία που θα τελεστεί την Δευτέρα 10 Αυγούστου (η ώρα θα ανακοινωθεί αύριο).

2. Να κατατεθεί στεφάνι στη σωρό του.

3. Να παραχωρηθεί δωρεάν ο τάφος, έπειτα από συνεννόηση με το τοπικό Συμβούλιο της Δ.Ε. Διονύσου.

4. Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του, στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

5. Να εκφραστούν τα συλλυπητήρια στους οικείους του.

6. Να συγκεντρωθούν στη μνήμη του, χρήματα από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και να διατεθούν στα φιλανθρωπικά ιδρύματα της περιοχής.

7. Να δημοσιευθεί η παρούσα απόφαση στον Τοπικό Τύπο.