18ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 7:30 ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ...


Τι γράφει για την εκδήλωση ο υπεύθυνος του χορευτικού τμήματος του Συλλόγου Γιάννης Γαντζίας

Φέτος συμπληρώνω 20 χρόνια δημιουργικής παρουσίας στον ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ .

Οι Κρυονεριώτες πρόσφυγες από την Ερυθραία της Μικράς Ασίας το 1926 εγκαταστάθηκαν και δημιούργησαν τον οικισμό στο Μπάφι - Κρυονέρι.

Με το σύλλογο καταφέραμε να καταγράψουμε όλη την ιστορία τους, να δημιουργήσουμε λαογραφικό μουσείο με τα κειμήλια τους, να αναβιώσουμε τα έθιμά τους και να τους αφιερώσουμε τη γιορτή ελληνικών χορών.

Παράλληλα η διδασκαλία χορών συνεχίζεται αδιάκοπα μαθαίνοντας την παράδοση και την ιστορία στις νεώτερες γενιές.

Η ημερομηνία διεξαγωγής της εκδήλωσης 13 Σεπτέμβρη επιλέχθηκε συμβολικά. Την εκδήλωση πλαισιώνουν τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου, το Χορευτικό εργαστήρι Νέας Ιωνίας , ο Λαογραφικός όμιλος Βάρης "Σεμέλη" ο επί ετών συνεργάτης και μαέστρος της χορωδίας μας Μάνος Κουτσαγγελίδης στο τραγούδι και το κανονάκι μαζί με τους καταξιωμένους μουσικούς Σωτήρη Μαργώνη στο βιολί, Κώστα Μήτσιο στα ένχορδα και Νίκο Τσιατσούλη στα κρουστά.

Το μεγάλο αφιέρωμα πλαισιώνει με την υπέροχη φωνή της η Μαρία Σουλτάτου που θα μας ταξιδέψει στο Μικρασιάτικο τραγούδι αλλά και σε τραγούδια που έγραψαν Έλληνες δημιουργοί για τη Μικρά Ασία.