ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΙΤΑΚΟΣ: "ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΥΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΤΟ ΤΑΤΟΪ""ΝΑ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΕΙ ΜΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ...", ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ, ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ "ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ"-ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΙΣ 9 μ.μ. Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου, η θεατρική ομάδα του πολιτιστικού συλλόγου ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ, παρουσίασε στο πρώην Βασιλικό Κτήμα Τατοϊου το αντιπολεμικό αριστούργημα του Ιρβιν Σόου, «Θάψτε τους Νεκρούς» σε σκηνοθεσία Νίκου Γκεσούλη. 

Η πρωτότυπη και πρωτόγνωρη για το είδος της, εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε μετά από πολύμηνη και επίμονη προσπάθεια της θεατρικής ομάδας ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ και του προέδρου της Παντελή Βαλλιανου, οι οποίοι εξασφάλισαν την απαιτούμενη άδεια από το Υπουργείο Πολιτισμού για χρήση του προαναφερόμενου χώρου.

Την παράσταση παρακολούθησαν οι Δημοτικού Σύμβουλοι της «Νέας Πνοής για τον Διόνυσο» Παναγιώτης Μπιτάκος και Κατερίνα Αυγέρη.

Ο επικεφαλής της «Νέας Πνοής» επισήμανε τα ακόλουθα:

«Η διατήρηση και προβολή της ιστορικής αξίας του κτήματος Τατοϊου, αλλά και η μοναδική ομορφιά του τοπίου, αποτελούν σημαντικά στοιχεία αξιοποίησης του.

Ο Δήμος Διονύσου έχει χρέος να συμβάλει ενεργά στην ανάδειξή και αξιοποίησή του. Η προσέλευση του κόσμου στην σημερινή εκδήλωση, δικαίωσε την επιλογή του χώρου από το σωματείο ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της παράστασης για την αξέχαστη εμπειρία που μας προσέφεραν.

Η «Νέα Πνοή για τον Διόνυσο» όπως είχε καταθέσει και στο πρόγραμμά της, προτείνει την δημιουργία ενός πολυθεματικού Μητροπολιτικού Πάρκου ως τόπου πολιτισμού, εκπαίδευσης, περιβαλλοντικής αγωγής, ψυχαγωγίας και ιστορικής μνήμης , ώστε ο κάθε επισκέπτης να μπορεί να το απολαύσει.

Σήμερα, η εικόνα που παρουσιάζει ο χώρος του κτήματος είναι αυτή της εγκατάλειψης. Η σύσταση Οργανισμού Διαχείρισης με τη συμμετοχή του Δήμου Διονύσου, που θα συντονίζει όλες τις δράσεις και θα επιβλέπει την λειτουργία και την προστασία του κτήματος κρίνεται απολύτως απαραίτητη.

Από τις άμεσα εφαρμόσιμες προτάσεις της «Νέα Πνοής» προς τη νέα Δημοτική Αρχή, είναι η καθιέρωση δημοτικής λεωφορειακής γραμμής το Σαββατοκύριακο που να συνδέει το σταθμό του τρένου στον Αγ. Στέφανο με το κτήμα Τατοϊου.» 

Γραφείο Τύπου «ΝΕΑ ΠΝΟΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΟ»ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ "ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ"

Το σωματείο " Εν Δράσει " και το Δ.Σ. σας καλεί στην πρώτη συνάντηση της θεατρικής ομάδας. Αν αγαπάτε το θέατρο, αν έχετε ομαδικό πνεύμα και σέβεστε τη συλλογική δουλειά, αν θέλετε να παίξετε ή να συνεισφέρετε ερασιτεχνικά σε κάποιον άλλο τομέα ( σκηνικά, κουστούμια, αφίσα, φωτογραφίες κ.λ.π. ), τότε ελάτε στη πρώτη συνάντηση την Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου και ώρα 9:00μ.μ. στον χώρο του ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ Φιλελλήνων 1, Κρυονέρι.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα:

6945876500 Βαλλιάνος Παντελής
6943963154 Μάππα Βιργινία