ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΙΟΝΥΣΟΥ: ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ


ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 11 π.μ. ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ...


ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

μέλος της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής
Έδρα: 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Στεφάνου

enosigoneondionisou@gmail.com
www.enosigoneondionisou.gr

Αγαπητοί γονείς,

Σε δύο ημέρες ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά και για άλλη μια χρονιά οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν φτάσει ακόμη στα σχολεία. 

Είναι σε όλους μας γνωστή η παραδοχή του Υπουργού Παιδείας για 22.000 κενά Πανελλαδικά.

Το Υπουργείο προσπαθεί να τα καλύψει με μετακινήσεις μαθητών σε γειτονικά σχολεία για να φτιαχτούν 25άρια (αν όχι 27άρια ή 28άρια) τμήματα, μετακινήσεις εκπαιδευτικών που κρίνονται «υπεράριθμοι», κλείσιμο ουσιαστικά των ολοήμερων τμημάτων, αφού οι εκπαιδευτικοί θα μεταφέρονται στο πρωινό για να καλύψουν τα εκατοντάδες κενά που υπάρχουν στην περιοχή μας.

 Τα 200 και πάνω κενά εκπαιδευτικών στη B΄ Ανατολική Αττική δεν μπορούν να καλυφθούν με τέτοιου είδους αλχημείες, αν λάβουμε υπόψη και τις ανακοινώσεις του Υπουργείου για τον αριθμό των αναπληρωτών, οι οποίες δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας.

Τα κενά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στα σχολεία του Δήμου μας είναι 19 δάσκαλοι,11 Νηπιαγωγοί και μεγάλος αριθμός ειδικοτήτων.

Αντίστοιχα σοβαρό πρόβλημα υπάρχει στα ειδικά σχολεία και στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. 

Αύριο το πρωί στις 11:00πμ έχει προγραμματιστεί παράσταση διαμαρτυρίας για το θέμα αυτό στο γραφείο της Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής στα Γλυκά Νερά από τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών και τα ΔΣ των Ενώσεων Γονέων της περιοχής.

Ζητάμε :

• Μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών, ώστε να καλυφτούν όλα τα κενά.

• Να μην κλείσει κανένα τμήμα είτε κλασικό είτε ολοήμερο και να λειτουργήσουν τα ολοήμερα τμήματα σύμφωνα με τον αριθμό των μαθητών που το έχουν δηλώσει .

• Άμεση στελέχωση των ειδικών σχολείων με μόνιμο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό. 

Καλούμε όλους τους γονείς, συλλόγους γονέων, Ενώσεις γονέων, εκπαιδευτικούς να αγωνιστούμε για τη σωστή λειτουργία των σχολείων και να σταματήσουμε την απαράδεκτη και αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης

Η συμμετοχή όλων μας είναι σημαντική.