ΝΕΑ ΠΝΟΗ: "ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΜΟΝΗ, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ..."


Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΑΝΘΗ ΛΟΥΚΑΤΟΥ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΔΗΜΟΥ, ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ...
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η κατασκευή του δικτύου ακαθάρτων υδάτων σε ολόκληρο τον Δήμο Διονύσου αποτελεί ομολογουμένως έργο πνοής για την πόλη μας.

Όλοι οι δημότες επιδεικνύουν τεράστια υπομονή απέναντι στην αναπόφευκτη πρόσκαιρη ταλαιπωρία που προκαλείται λόγω των επιμέρους εργασιών, προσμένοντας την ολοκλήρωσή του εδώ και χρόνια.

Αποτελεί όμως και αυτονόητη υποχρέωση της εκάστοτε δημοτικής αρχής που σέβεται τους δημότες, η ενημέρωση τους σχετικά με τις απαραίτητες παρεμβάσεις που πρόκειται να πραγματοποιηθούν, το χρονοδιάγραμμα των εργασιών και τις εναλλακτικές διαδρομές που θα μπορούν να χρησιμοποιούν για την απρόσκοπτη μετακίνησή τους.

Δυστυχώς, παρά την πρόσφατη επισήμανση της «Νέας Πνοής για τον Διόνυσο» για την ταλαιπωρία των κατοίκων από τα έργα στη Λεωφόρο Σταμάτας και παρά τις εκκλήσεις του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας κου Χ.Ποτίδη για υπομονή, εμφανίστηκε δεύτερο κρούσμα δικαιολογημένων αντιδράσεων, αυτή τη φορά από τους κατοίκους της Δ.Ε. Άνοιξης, λόγω της ταλαιπωρίας που υφίστανται από τα έργα επί της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Τα εγκλωβισμένα αυτοκίνητα στα γκαράζ, οι προγραμματισμένες εργασίες των κατοίκων για προμήθεια ξύλων και καυσίμων που ματαιώθηκαν η ταλαιπωρία μετακίνησης των οδηγών από την άγνοια εναλλακτικών διαδρομών και την ύπαρξη μονοδρόμων και αδιεξόδων κατά μήκος της συγκεκριμένης οδού, καθώς και ο κίνδυνος που δημιουργείται για τους μαθητές που πηγαίνουν με τα πόδια στο παρακείμενο σχολείο, είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που αναφέρθηκαν και που όλα καταλήγουν στον ίδιο παρανομαστή «Δεν θα μπορούσαν να μας είχαν ενημερώσει;» «Πού είναι η σήμανση ότι γίνονται έργα;»

Η «Νέα Πνοή για τον Διόνυσο» επαναφέρει το θέμα της έλλειψης ενημέρωσης των κατοίκων για τα προγραμματισμένα έργα που εκτελούνται και επαναδιατυπώνει τις προτάσεις της για τη διανομή ενημερωτικού φυλλαδίου και την αξιοποίηση της ιστοσελίδας του Δήμου και των ηλεκτρονικών πινάκων ανακοινώσεων και δεσμεύεται να γνωστοποιήσει το πρόβλημα στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να επιληφθεί η Δημοτική Αρχή , η αρμόδια Αντιδημαρχία Τεχνικών Έργων και οι κατά τόπους Δημοτικές Ενότητες για σχεδιασμό και συντονισμό των ενεργειών τους.

Υπομονή έχουμε, απαιτούμε σεβασμό, ενημέρωση και λήψη μέτρων για την ασφάλεια όλων μας

Ανθή Λουκάτου
Δημοτική Σύμβουλος «Νέα Πνοή για τον Διόνυσο»
Γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου
Γραφείο Τύπου «ΝΕΑ ΠΝΟΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΟ»