ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΡΟΣΙΑΣ ΣΕ...ΦΟΥΡΝΟ !

ΑΠΟ ΤΟ 1938... ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΤΕΡΟΙ. ΤΟ 1960 ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΤΟΥ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΕΩΣ...


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Δημοτικό Σχολείο Δροσιάς: Ποιος ξέρει ότι η πρώτη του ονομασία ήταν Δημοτικό Σχολείο Ρωσοχωρίου (παλιά ονομασία Δροσιάς) και ότι ξεκίνησε το 1938 στεγαζόμενο στον φούρνο του Ελευθεριάδη;

Τα εγκαίνια της πρώτης αίθουσάς του στην οδού Αργυρουπόλεως έγιναν το 1960!

Το φωτογραφικό ντοκουμέντο είναι από το αρχείο του Πολιτιστικού Συλλόγου Δροσιάς και της οικογένειας Ελευθεριάδη.

Το Μάιο του 2013 πραγματοποιήθηκε με επιμέλεια της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής και σε εκτέλεση της σχετικής απόφασης της ΔΕΠ η μεταστέγασή του στο μισθωμένο από το Δήμο Διονύσου πρώην κτίριο των εκπαιδευτηρίων Καργάκου, προκειμένου να επισκευασθεί το κτίριο της οδού Αργυρουπόλεως.


Σεπτέμβριος 2014: 

Από τις τελευταίες εργασίες της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής με την παρούσα σύνθεσή της η επισκευή των σπασμένων τζαμιών και κλειδαριών των πορτών και παραθύρων του ισογείου, ώστε να διασφαλιστεί το υλικό του σχολείου και να αποτραπούν ατυχήματα και περαιτέρω βανδαλισμοί.

Οι εργασίες έγιναν κατόπιν αιτήματος της Δημοτικής Κοινότητας Δροσιάς και με επιμέλεια της Αντιδημάρχου Δροσιάς κας Βάνας Ρηγοπούλου. 

Σήμερα η μελέτη για την ανακατασκευή του κτιρίου και την ενεργειακή αναβάθμισή του είναι σε εξέλιξη και αναμένεται για να προχωρήσει η μελέτη το θεωρημένο τοπογραφικό διάγραμμα από την υπηρεσία δόμησης Ωρωπού και η κατάθεση αυτού στη μελετητική ομάδα υπό την αρχιτέκτονα μηχανικό Ράικου -Σταλυρου Ευλαμπία.

(Το κείμενο επιμελήθηκε η Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Διονύσου Λαμπρινή Μήλα)

Το Δημοτικό Σχολείο Δροσιάς πριν την επισκευή

Το Δημοτικό Σχολείο Δροσιάς μετά την επισκευή