ΕΥΛΟΓΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ "ΝΕΑΣ ΠΝΟΗΣ" ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΟΝΑΠ ΘΕΣΠΙΣ !


"ΔΕΝ ΛΑΒΑΜΕ ΠΕΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ" ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΣΕ ΤΟ ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΜΝΗΝΑΚΗΣ ΚΑΙ ΡΩΤΑΕΙ: "ΓΙΑΤΙ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΜΟΙΒΕΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ Δ.Σ. ; ΓΙΑΤΙ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΜΟΙΒΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΚΩΔΙΚΟ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΤΩΝ ΔΙΟΝΥΣΙΩΝ ;" - Η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΙΦΥΛΑΧΘΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ...


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τοποθέτηση Γιώργου Κομνηνάκη, εκπροσώπου της δημοτικής κίνησης «Νέα Πνοή για τον Διόνυσο» στο ΝΠΔΔ “ΟΝΑΠ ΘΕΣΠΙΣ”, κατά τη 2η Τακτική Συνεδρίαση του Νομικού Προσώπου, με θέμα: Β΄ Αναμόρφωση Προϋπολογισμού. 


«Έχοντας ως δεδομένο, ότι η νέα διοίκηση του ΟΝΑΠ ΘΕΣΠΙΣ έχει διάθεση να προσφέρει, τα στελέχη της «Νέας Πνοής για το Διόνυσο» συμμετέχουμε στο Συμβούλιο για να ενισχύσουμε κάθε θετική προσπάθεια, υποβάλλοντας τεκμηριωμένες προτάσεις, υπερψηφίζοντας τα θετικά αλλά και επισημαίνοντας και αναδεικνύοντας τα λάθη και τις παραλείψεις.

Επί της παρούσας αναμόρφωσης του προϋπολογισμού που εισηγείστε, θέτουμε ερωτήματα σχετικά με την αύξηση του κωδικού «Αποζημίωση Μελών ΔΣ» από 2.000€ σε 7.000 €, την ενίσχυση του κωδικού «Έξοδα Παράστασης Προέδρου ΝΠΔΔ» κατά 4.500 € για το υπόλοιπο του έτους και την αύξηση κατά 43.815 € του κωδικού «Έξοδα Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων».

Επιπλέον, σύμφωνα και με τις δηλώσεις του Δημάρχου κυρίου Ζαμάνη περί κάλυψης μέρους των δαπανών των φετινών ΔΙΟΝΥΣΙΩΝ από χορηγίες, αναρωτιόμαστε γιατί στον υπό αναμόρφωση προϋπολογισμό δεν παρουσιάζεται στα έσοδα κωδικός «Αποδοχής Χορηγιών».

Επ' αφορμή δε του θέματος των χορηγιών αυτών, θα θέλαμε διευκρινήσεις σχετικά με την εισήγησή σας να ενισχυθεί ο κωδικός «Αμοιβές Καλλιτεχνών» και να αυξηθεί από 6.000€ σε 56.000€.

Δεν καλύφθηκαν οι αμοιβές αυτές από τις χορηγίες;

Σχετικά με την αποζημίωση των μελών του ΔΣ, εάν τελικά το εγκρίνετε, τα στελέχη της «Νέας Πνοής για τον Διόνυσο» δηλώνουμε ότι παραιτούμαστε του δικαιώματος αποζημίωσης υπέρ κάποιου φορέα του Δήμου που θα ορίσουμε και παρακαλούμε να μας γνωρίσετε αν η αύξηση στα έξοδα Παράστασης Προέδρου ΝΠΔΔ, υπολογίζονται συμπληρωματικά της αντιμισθίας του Προέδρου».

Η Β΄ αναμόρφωση του προϋπολογισμού εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία και επί των ερωτημάτων που έθεσε η «Νέα Πνοή για τον Διόνυσο» η Πρόεδρος του ΘΕΣΠΙΣ:

- δεν έδωσε σαφή εικόνα για το θέμα των αποζημιώσεων των μελών του ΔΣ και επιφυλάχτηκε να απαντήσει.

- για το θέμα των εξόδων πολιτιστικών δραστηριοτήτων δήλωσε ότι η συγκεκριμένη δαπάνη δεν αφορά εκδηλώσεις που διεξήχθησαν, αλλά την κάλυψη των δαπανών των δασκάλων που θα διδάξουν στα τμήματα του ΘΕΣΠΙΣ.

Επ'αυτού του θέματος πληροφορηθήκαμε ότι η πρόσληψη του προσωπικού γίνεται μέσω εταιρίας και όχι απευθείας με συμβάσεις ορισμένου χρόνου από τον ΘΕΣΠΙΣ, πρακτική στην οποία διαφωνήσαμε, με το σκεπτικό ότι το ΝΠΔΔ έχει τη δυνατότητα να κάνει προσλήψεις, διαθέτει διοικητικό προσωπικό και δεν δικαιολογείται η διαμεσολάβηση ιδιωτικής εταιρείας.

- για το θέμα της αποδοχής της χορηγίας σε συνδυασμό με την αύξηση του κωδικού για την πληρωμή καλλιτεχνών κατά 50.000€ , δήλωσε ότι η εταιρεία χορηγός των φετινών «ΔΙΟΝΥΣΙΩΝ» πλήρωσε απευθείας τους καλλιτέχνες και τα χρήματα δεν πέρασαν μέσα από το Δήμο.

Η «Νέα Πνοή για τον Διόνυσο» δεν έλαβε πειστικές απαντήσεις στα ερωτήματα που έθεσε, πλην όμως, λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη αναμόρφωσης του προϋπολογισμού για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών και την καταβολή δεδουλευμένων, δεν καταψήφισε αλλά δήλωσε «παρών», αναμένοντας πληρέστερη ενημέρωση και πειστικότερες απαντήσεις.

Ο ρόλος της μειοψηφίας είναι να αναδεικνύει θέματα, να προτείνει λύσεις κατόπιν μελέτης και να γεννά προβληματισμούς και συζητήσεις. Δεν βρισκόμαστε στο συμβούλιο για να λέμε σε όλα «ναι» ούτε σε όλα «όχι» γιατί έτσι δεν προσφέρουμε υπηρεσία στον τόπο.

Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν εκ μέρους της «Νέας Πνοής», η Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Ανθή Λουκάτου και ο Βαγγέλης Χρυσικόπουλος, αναπληρωματικό μέλος του ΟΝΑΠ ΘΕΣΠΙΣ.

ΝΕΑ ΠΝΟΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΝΥΣΟ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ