ΓΟΝΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ: "ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ"


ΤΟ Δ.Σ. ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ...


Δελτίο Τύπου

Η Ένωση Δήμου Διονύσου μαζί με το Σύλλογο των Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης "Σωκράτης" και την Ένωση Γονέων του Δήμου Αχαρνών, πραγματοποίησε την Τετάρτη 1η Οκτωβρίου στις 2μμ τη προγραμματισμένη παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης για την αντιμετώπιση του θέματος των εκπαιδευτικών κενών στα σχολεία του Δήμου μας καθώς και το πρόβλημα της μεταφορά των μαθητών.

Από όλους τους παρευρισκόμενους φορείς επισημάνθηκε η κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία λόγω της έλλειψης εκπαιδευτικών τόσο σε δασκάλους και καθηγητές όσο και σε μαθήματα ειδικοτήτων, στα τμήματα ένταξης και στην παράλληλη στήριξη.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο ειδικό σχολείο του Δήμου Αχαρνών το οποίο καλύπτει τις εκπαιδευτικές ανάγκες μαθητών και από τους γύρω δήμους, ανάμεσα τους και ο Δήμος Διονύσου, και στο οποίο σχολείο οι μαθητές σχεδόν δεν έχουν αρχίσει να παρακολουθούν μαθήματα λόγω της έλλειψης βοηθητικών ειδικοτήτων (λογοθεραπευτών και ψυχολόγων) αλλά και λόγο της έλλειψης μεταφοράς.

Επισημάναμε την τη λειτουργία του Ολοήμερου.

Τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης Διονύσου που συμμετείχαν στην συνάντηση κατέθεσαν τα κενά στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας του Δήμου μας και επισήμαναν :

1. Όταν οι εκπαιδευτικοί τοποθετούνται προσωρινά για δύο ή τρεις ημέρες κανένα εκπαιδευτικό έργο δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί.

2. Τα κενά ήταν γνωστά στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας πολύ νωρίς. Ο ίδιος ο κ. Λοβέρδος τα είχε επισημάνει λέγοντας ότι φτάνουν τις 24.000. Από αυτά υπήρχε η πρόβλεψη να καλυφθούν οι 12.000 ώρες με αναπληρωτές. Μέχρι σήμερα έχουν προσληφθεί περίπου 4.000 αναπληρωτές. Γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και κυρίως γιατί δεν είχε ξεκινήσει έγκαιρα ώστε στις 11 Σεπτέμβρη μαζί με τους μαθητές να ήταν και οι εκπαιδευτικοί στις θέσεις τους.

3. Οι μαθητές του Πολυδιαφημιζόμενου Νέου Λυκείου καλούνται στο τέλος της χρονιάς να εξεταστούν με την Τράπεζα θεμάτων στην διδακτέα ύλη, ύλη που ποτέ δεν θα διδαχτούν στο δημόσιο σχολείο αφού οι καθηγητές δεν έχουν φτάσει στα σχολεία. Για όλα αυτά καμία συγκεκριμένη δέσμευση δεν ακούσαμε. Οι αοριστίες ότι το επόμενο 15θήμερο θα καλυφθεί το 75% των αναγκών είναι πολύ μακριά από τις εκπαιδευτικές ανάγκες των παιδιών μας.

Το ΔΣ της Ένωσης Γονέων θα συνεχίσει κάθε προσπάθεια ώστε άμεσα να καλυφθούν τα εκπαιδευτικά κενά σε όλα τα σχολεία του Δήμου.

Για το ΔΣ 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΒΑΣΩ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΑΓΚΛΑΡΑ ΛΕΝΑ