ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΜΙΑ ΝΕΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ» Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΩΝ «ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ»


Η ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ
Η προσωπική μας άποψη είναι ότι η χθεσινή οδυνηρή ήττα της δημοτικής αρχής Διονύσου στο Δημοτικό Συμβούλιο, με αφορμή την επιπόλαιη, πράγματι, εισήγηση για τα μέλη που θα στελεχώσουν την Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή, η οποία προκάλεσε δικαιολογημένα...
τα γενικευμένα πυρά της αντιπολίτευσης, δεν οφείλεται σε εσκεμμένη ενέργεια ούτε υποκρύπτει αντιδημοκρατικό μένος...

Αντιθέτως, πιστεύουμε ότι αποδίδεται σε απίστευτη γκάφα ολκής στελεχών της δημοτικής αρχής, την οποία δυστυχώς χρεώνεται προσωπικά ο Δήμαρχος Διονύσης Ζαμάνης.

Η... αφέλεια της δημοτικής αρχής αποδεικνύεται περίτρανα από την... ευκολία με την οποία υπαναχώρησε από την αρχική της εισήγηση, όταν οι επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας διαμαρτυρήθηκαν δίκαια για τον ουσιαστικό αποκλεισμό τους από την Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή.

Από την άλλη, το κλίμα μεταξύ των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας μόνο ιδανικό δεν ήταν, καθώς σε αρκετούς κυριαρχούσε ο εκνευρισμός αλλά και η αμηχανία. Γίναμε αυτήκοοι μάρτυρες λεκτικής κόντρας μεταξύ δημοτικών συμβούλων (δεν θα αναφέρουμε ονόματα) γιατί ο ένας ψήφισε ναι και ο άλλος λευκό...

Είδαμε, επίσης, τέσσερις συμβούλους των «Ανοιχτών Οριζόντων» (Α.Πασιπουλαρίδης, Γ.Αφαράς, Θ.Κρητικός, Κ.Ταουξή) να ψηφίζουν κόντρα στην επίσημη γραμμή (όχι ή λευκό) από το πρώτο κιόλας Δημοτικό Συμβούλιο.

Όλα τα παραπάνω και πολλά άλλα κωμικοτραγικά που πραγματοποιήθηκαν μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν δίνουν τα εχέγγυα για μία ανέφελη και δημιουργική θητεία...

Είναι αλήθεια ότι ο αντιδήμαρχος στρατηγικού σχεδιασμού Ηλίας Υφαντής παρά το καθηγητικό του... στυλάκι (χιουμοριστικά το λέμε) ξεχώρισε σε επίπεδο προετοιμασίας και σοβαρότητας με τις εισηγήσεις του και έδειξε ότι το έχει δουλέψει το θέμα, δεχόμενος μάλιστα τα... συγχαρητήρια στελεχών της αντιπολίτευσης (ούτε εδώ θα πούμε ονόματα) !

 Ένας... κούκος όμως φτάνει για να φέρει την Άνοιξη ;

Συμπερασματικά, πιστεύουμε ότι το χθεσινό πάθημα είναι μια καλή ευκαιρία να γίνει και ένα χρήσιμο μάθημα για τη δημοτική αρχή.

Γιατί στο κάτω κάτω πιστεύουμε ότι η συναίνεση για τα πρόσωπα θα επιτευχθεί τελικά μεταξύ συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, έστω και με καθυστέρηση.

Αυτό που είναι το σοβαρό πολιτικό ζητούμενο, κατά την άποψή μας, είναι να μπορέσει ο Δήμαρχος Διονύσης Ζαμάνης να πετύχει τώρα μια νέα «πολιτική συμφωνία» κυρίως με τα στελέχη της παράταξής του, των «Ανοιχτών Οριζόντων» ! 

Αν το πετύχει, θα μπορέσει να προχωρήσει πιο δυνατός και να προσφέρει απερίσπαστος όσα υποσχέθηκε στους δημότες που τον ψήφισαν αλλά και προς εκείνους που τον στήριξαν στον δεύτερο γύρο, ικανοποιώντας έτσι, δηλαδή μέσω της άσκησης συλλογικής / συμμετοχικής διοίκησης, και τις παρατάξεις της μειοψηφίας.

Αυτά όμως μένει να τα δούμε στο επόμενο διάστημα.

Άλλωστε χρόνος υπάρχει πολύς για να οδηγήσει ο καπετάνιος το καράβι στη σωστή πορεία.

Π.Π.