ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΗΣ: "ΚΑΝΑΜΕ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ"


"Η ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ" ΤΟΝΙΖΕΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ "ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ" - ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ, ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ...

Δήλωση Γ. Καλαφατέλη για την θεσμοθέτηση της Πανελλήνιας Ημέρας σχολικού Αθλητισμού: 

«Τα πρώτα σημαντικά βήματα στον Δήμο μας έχουν γίνει. Ζητούμενο να συνεχιστούν και να ενταθούν…» 

Η θεσμοθέτηση από το Υπουργείο Παιδείας της πρώτης Δευτέρας του Οκτωβρίου κάθε έτους, ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, όπως διατυπώθηκε και αποφασίστηκε στη σύσκεψη για το «Κοινωνικό Σχολείο», εκτιμώ ότι είναι προς τη θετική κατεύθυνση, αν και χρειάζεται να γίνουν ακόμη πολλά περισσότερα.

Μέσα από τη συμμετοχή των μαθητών σε αθλητικές εκδηλώσεις, την συνεχή προσπάθεια και την ευγενή άμιλλα, έρχεται η προσωπική υπέρβαση.

Η ανάγκη βιωματικής ευαισθητοποίησης των μαθητών σε θέματα «ρατσισμού και διαφορετικότητας», ειδικά στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία, και το αρνητικό διεθνές περιβάλλον, κρίνεται επιτακτική.

Ο Αθλητισμός, μέσα από την εισαγωγή των εννοιών του Ολυμπισμού, μπορεί και πρέπει να γίνει η γέφυρα που θα ενώσει τις διαφορές.

Εμείς ως διοίκηση του 1ου καλλικρατικού Δήμου Διονύσου, κάναμε τα πρώτα αποφασιστικά βήματα.

Συνάψαμε συνεργασία με τον Σύλλογο Ολυμπιονικών Ελλάδας και μέσα από επισκέψεις και ομιλίες Ελλήνων Ολυμπιονικών σε Σχολεία του Δήμου μας, επιδιώξαμε την επαφή των νέων με τα ινδάλματά τους την παρότρυνση τους για την ενασχόληση με τον Αθλητισμό, σε μία έμπρακτη προσπάθεια προαγωγής του Αθλητισμού στον τόπο μας αλλά και της υγείας των νέων.

Οι μαθητές Σχολείων του Δήμου μας είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να εμπνευστούν από τους Ολυμπιονίκες μας και ταυτόχρονα να μυηθούν στα μυστικά του Αθλητισμού και του Ολυμπισμού.

Επίσης μέσα από καμπ διαφόρων αθλημάτων δώσαμε τη δυνατότητα στους νέους να αποκτήσουν βιωματικές εμπειρίες και να αθληθούν.

Αυτή η προσπάθεια που ξεκινήσαμε δεν θα πρέπει επουδενί να πάει χαμένη…

Η νέα διοίκηση έχει χρέος, σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα τους γονείς, τους μαθητές αλλά και τους συλλόγους του Δήμου μας που καλλιεργούν τον Αθλητισμό και προσφέρουν σημαντικό κοινωνικό έργο, να προγραμματίσει και να οργανώσει τα επόμενα βήματα για την στήριξη και προαγωγή του σχολικού Αθλητισμού στον τόπο μας.

Εμείς θα είμαστε αρωγοί σε κάθε θετική προσπάθεια, αλλά και αυστηροί κριτές, όπου διαπιστώσουμε αδιαφορία, στασιμότητα, ιδιοτέλεια ή οπισθοδρόμηση.

Γιάννης Καλαφατέλης 
Πρ. Δήμαρχος Διονύσου - επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας