ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ : "ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ"


"ΗΤΑΝ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ..."Οι θέσεις της ΔΑΔΙΟΝ για το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2015 

Στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 10/11/14 συζητήθηκε και ψηφίστηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα για το έτος 2015 του Δήμου.

Πιστεύουμε ότι το Τεχνικό Πρόγραμμα αποτελεί κορυφαίο γεγονός μαζί με τον Προϋπολογισμό που η Διοίκηση του Δήμου και τα αρμόδια όργανά της οφείλει τα εναρμονίσει με τις κοινωνικές ανάγκες.

Θέλουμε να δηλώσουμε ότι :

η συζήτηση του Τεχνικού προγράμματος μαζί με 18 ακόμα θέματα, έγινε μέσα σε ασφυκτικά χρονικά πλαίσια, υποβιβάζοντας την σπουδαιότητα του ζητήματος και αναδεικνύοντας τον διεκπεραιωτικό χαρακτήρα της διαδικασίας, που προσαρμόζεται στις μνημονιακές επιταγές της κεντρικής διοίκησης χωρίς να τίθενται ζητήματα σχεδιασμού και προγραμματισμού των πραγματικών αναγκών του Δήμου και των κατοίκων του.

Βασική εκτίμηση είναι η έλλειψη ουσιαστικής διαβούλευσης με τους κοινωνικούς φορείς και τις Δημοτικές Ενότητες. 

Το Τεχνικό Πρόγραμμα ήταν αποσπασματικό και δεν στηριζόταν σ’ ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα 5ετούς σχεδιασμού. Ουσιαστικά ήταν η συνέχεια της ίδιας λογικής των Τεχνικών Προγραμμάτων της προηγούμενης διοίκησης χωρίς απολογισμό και αξιολόγηση των μελετών που έχουν ήδη συνταχθεί παλαιότερα. Περιορίστηκε σε μερικούς πίνακες με την παράθεση τίτλων και ποσών χωρίς αιτιολόγηση και επεξήγηση.

Οι παρατηρήσεις και προτάσεις που υποστήριξαν οι αιρετοί της Δημοκρατικής Ανατροπής Διονύσου ήταν προϊόν συλλογικής επεξεργασίας της Ομάδας «Τεχνικών Έργων και Περιβάλλοντος» της παράταξής.

Στο πλήθος των διευκρινιστικών ερωτήσεων που υπέβαλλαν, δεν δόθηκαν επαρκείς απαντήσεις και διευκρινίσεις.

Γι αυτούς τους λόγους και οι δημοτικοί σύμβουλοι της Δημοκρατικής Ανατροπής Διονύσου το καταψήφισαν στο σύνολό του.

21/11/2014

Γραφείο Τύπου Δ.Α.ΔΙΟΝ.