ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ: "ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΤΕΛΗ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ Η ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ"


"ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ, ΤΟ «ΣΙΝΑΦΙ» ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ..." ΤΟΝΙΖΕΙ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ Ο ΚΩΣΤΗΣ ΚΟΥΡΙΔΑΚΗΣ 
Πρόσκληση- Κάλεσμα για τη δημιουργία Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών Δήμου Διονύσου (Σ.Δ.Μ.Δ.Δ.)
Σε συνέχεια του πρώτου καλέσματος με σκοπό τη δημιουργία...
Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών Δ. Διονύσου, ενημερώνω για την μέχρι τώρα πορεία:

• Μέχρι σήμερα έχουν εγγραφεί 20 μέλη διαφόρων ειδικοτήτων.

• Έχει ξεκινήσει με αργά βήματα ενημέρωση των μηχανικών της περιοχής.

• Σύντομα θα ολοκληρωθεί η πρώτη φάση εγγραφής των ιδρυτικών μελών προκειμένου να προχωρήσουμε στην ίδρυση του συλλόγου.

• Στην φάση αυτή πρέπει να οργανωθεί η πρώτη συνάντηση γνωριμίας των ιδρυτικών μελών, για την ανταλλαγή απόψεων και την δημιουργία του καταστατικού και οι απαιτούμενες ενέργειες και διαδικασίες για την επίσημη ίδρυση του.

• Μέχρι τέλος Νοεμβρίου θα οργανωθεί η ιδρυτική μας συνάντηση.

Η έλλειψη χρόνου , η περιρρέουσα ατμόσφαιρα απαξίωσης των πάντων και ο εγωκεντρισμός, δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να σταθούν εμπόδια στην ίδρυση του συλλόγου.

Οι σκοποί του δεν είναι συνδικαλιστικοί, ούτε εφαλτήριο για άλλους σκοπούς. Οι δράσεις που μπορεί να αναπτύξει, αφορούν τους μηχανικούς όλων των ειδικοτήτων, απευθύνονται, στους νέους, στους εργαζόμενους στον δημόσιο και στο ιδιωτικό τομέα, στους ελεύθερους επαγγελματίες, στους άνεργους, στους συνταξιούχους.

Θα προσπαθήσουμε να προσφέρουμε, στην καταγραφή των προβλημάτων, στον τρόπο επίλυσής τους και στην συλλογική αντιμετώπιση τους. Η ευαισθητοποίηση, η αφύπνιση και η δράση οδηγούν στην αλληλεγγύη, την ανάπτυξη και την πρόοδο. Είναι αναγκαίο όσο ποτέ άλλοτε μέχρι τώρα να επενδύσουμε στην προσφορά και στην ιδέα του «ενεργού κοινωνικά μηχανικού».

Προσωπικά πιστεύω ότι το «σινάφι» μας έχει κοινωνική ευθύνη, πρέπει να έχει επαγγελματική κοινωνική δράση και να δείξει αυξημένη κοινωνική υπευθυνότητα.

Μέσα από μία συλλογική προσπάθεια, μακριά από κομματικές η άλλου είδους σκοπιμότητες πρέπει να δώσουμε απαντήσεις και λύσεις στα ποικίλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.

7/11/2014
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,
Κωστής Δ. Κουριδάκης
Πολιτικός Μηχανικός
Επικοινωνία: 2106819053, 6932485445