ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ: "ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ, ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ"


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Τοπικής Δημοκρατίας:
Μοιράζομαι, Προτείνω, Αποφασίζω.
H Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Τοπικής Δημοκρατίας αποτελεί μία ετήσια ευρωπαϊκή πρωτοβουλία του Συμβουλίου της Ευρώπης με ταυτόχρονες εθνικές και τοπικές εκδηλώσεις. Η πρωτοβουλία αυτή αποσκοπεί στην ενίσχυση της γνώσης της τοπικής δημοκρατίας και στην προώθηση της ιδέας της δημοκρατικής συμμετοχής σε τοπικό επίπεδο. Ο Δήμος Διόνυσου μετά την επιτυχημένη περσινή του συμμετοχή στο θεσμό...
κατά την οποία είχε τιμηθεί από το Συμβούλιο της Ευρώπης με το βραβείο «Πόλη 12 Αστέρων», συμμετείχε την εβδομάδα που μας πέρασε (1-7 Δεκεμβρίου),στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Τοπικής δημοκρατίας με την διοργάνωση δράσεων και εκδηλώσεων.

Η Ενωτική Πρωτοβουλία, χαιρετίζοντας το θεσμό της δημοκρατίας συμμετείχε στην πλειοψηφία των δράσεων και εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν, με εκπροσώπηση και ενεργό συμμετοχή των μελών της.

Η κατανόηση της σημαντικότητας της συμμετοχικής δημοκρατίας από την νέα διοίκηση ελπίζουμε να μην περιοριστεί στα πλαίσια ενός εορταστικού θεσμού, αλλά να υπάρξει η δυνατότητα συνεχούς και ουσιαστικού διάλογου μεταξύ της δημοτικής αρχής,των αντιπολιτευτικών παρατάξεων και των ενεργών πολιτών του δήμου μας.

Γραφείο Τύπου Ενωτικής Πρωτοβουλίας Διονύσου