ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ...
ΒΙΝΤΕΟ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ...


Πάνω από 60 με 70 πολίτες προσήλθαν το απόγευμα της Δευτέρας 2 Δεκεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Αγίου Στεφάνου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Τοπικής Δημοκρατίας στο Δήμο Διονύσου.

Η ιδέα για την εκδήλωση της πρώτης ημέρας ήταν σχετικά απλή και θα μπορούσε να αποτυπωθεί στη φράση: "Μαζευόμαστε και συζητάμε φωναχτά για το ποια φυσιογνωμία θέλουμε να αποκτήσει ο Δήμος μας".

Μετά από τον χαιρετισμό του Δημάρχου Διονύση Ζαμάνη αλλά και του αντιδημάρχου χωροταξίας Ευάγγελου Λυρούδια, ο οποίος αναφέρθηκε στην αρχιτεκτονική φυσιογνωμία της πόλης, άρχισε η συζήτηση μεταξύ των συμμετεχόντων, οι οποίοι κάθονταν σε τραπέζια των 5-6 ατόμων και έγραφαν τις ιδέες / προτάσεις τους σε μεγάλες λευκές κόλλες.

Κάποιες από τις ιδέες ήταν αρκετά πρωτότυπες (σύνδεση των Σχολείων με την τοπική αγορά εργασίας, διεθνής αγώνας δρόμου από το χώρο των μαρμάρων Διονύσου έως το κτήμα Τατοΐου, μετατροπή της πρώην κεραίας της ΕΡΤ, στο Πευκόφυτο Αγίου Στεφάνου, σε ένα από τα μεγαλύτερα Χριστουγεννιάτικα δέντρα στον κόσμο, διάθεση ποδηλάτων προς τους δημότες για εύκολη μετακίνηση στο κέντρο της πόλης στα πρότυπα του εξωτερικού, κατασκευή εναέριας γέφυρας πάνω από το σταθμό του ΟΣΕ στον Άγιο Στέφανο) άλλες εστίαζαν κυρίως στους νέους (δημιουργία πολυχώρου απασχόλησης εφήβων, ενίσχυση καινοτόμων / οικολογικών επιχειρήσεων και δράσεων νέων, δανειστική βιβλιοθήκη)  ενώ κάποιες άλλες ήταν πιο... παραδοσιακές (ακούσαμε να αναφέρεται η ονομαστή ποικιλία της μπάμιας του Μπογιατίου, που τείνει να εκλείψει, η ανάγκη για να υποστηριχθεί η υφιστάμενη ζωϊκή παραγωγή στην ευρύτερη περιοχή αλλά και η γευσιγνωσία, καθώς είναι κοινό μυστικό ότι πολλοί επισκέπτονται το Δήμο Διονύσου -και ειδικά περιοχές όπως είναι η Σταμάτα και το Κρυονέρι- για το καλό φαγητό).

Υπήρχαν βέβαια και κάποιοι που επεσήμαναν την απουσία βασικών έργων υποδομής στο Δήμο, όπως είναι η αποχέτευση, οι δρόμοι, τα πεζοδρόμια κλπ.

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους μπορέσαμε να διακρίνουμε, μεταξύ άλλων, τον υποψήφιο ευρωβουλευτή στις περασμένες εκλογές και πρώην αντιδήμαρχο Οικονομικών Νίκο Πέππα, την αντιδήμαρχο Οικονομικών Στέλλα Μαγγίνα, τους εντεταλμένους συμβούλους Πόπη Ταουξή και Δημήτρη Ράικο, τον Πρόεδρο της Δημοτικής Ενότητας Αγίου Στεφάνου Μιχάλη Κασαπάκη, τη Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου Ανθή Λουκάτου, το δημοτικό σύμβουλο Στέφανο Κριεμάδη κ.α.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος στρατηγικού σχεδιασμού Ηλίας Υφαντής υποσχέθηκε ότι όλες οι ιδέες θα καταγραφούν, θα αξιολογηθούν και θα ληφθούν υπόψη εν'όψει της σύνταξης του πενταετούς επιχειρησιακού σχεδίου του Δήμου.

Επίσης ευχαρίστησε για την προσφορά τους, αναφορικά με το έργο της διοργάνωσης καθ'όλη τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Τοπικής Δημοκρατίας, την εντεταλμένη δημοτική σύμβουλο Ελπίδα Καγιαλή κα τις υπαλλήλους του Δήμου από το Αυτοτελές Τμήμα Εθελοντισμού και την Τράπεζα Χρόνου (Σέβη Χόνδρου, Ελευθερία Κυριακούλη, Βάσια βελμάχου, Δήμητρα Ραζή).