ΑΠΑΝΤΗΣΗ "ΝΕΑΣ ΠΝΟΗΣ" : "ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ"


ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΣΟΒΑΡΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΠΙΤΑΚΟΥ - "Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΟΥΤΕ ΑΝΟΙΞΕ ΟΥΤΕ ΕΚΛΕΙΣΕ ΜΕ ΜΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ" ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε στο πολιτιστικό κέντρο Δροσιάς, με πρωτοβουλία της... Ένωσης Γονέων Διονύσου, συνάντηση, με θέμα συζήτησης τα προβλήματα παιδείας στο Διόνυσο, με τη συμμετοχή των δημοτικών παρατάξεων, Διευθυντών σχολείων και εκπροσώπων Συλλόγων Γονέων.

Με αφορμή δημοσιεύματα στο τοπικό τύπο, που χαρακτήρισαν την απουσία εκπροσώπου της "Νέας Πνοής για τον Διόνυσο" από την συγκεκριμένη συγκέντρωση ως πολιτική επιλογή, διευκρινίζουμε τα παρακάτω:

Τα θέματα της παιδείας γενικότερα και ειδικότερα στο Δήμο Διονύσου και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία στο Διόνυσο, αποτελούν δύο τελείως διαφορετικές θεματικές ενότητες, οι οποίες, τόσο για την δημοτική κίνηση "Νέα Πνοή για τον Διόνυσο", όσο και για όλες τις παρατάξεις και τους εμπλεκόμενους στην εκπαιδευτική κοινότητα φορείς, αποτελούν βασική προτεραιότητα.

Με βάση το δεδομένο αυτό, η "Νέα Πνοή" έχει επισημάνει εδώ και καιρό, από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου, την άμεση ανάγκη λήψης πρωτοβουλιών από τη Δημοτική Αρχή επί συγκεκριμένων θεμάτων που αφορούν τα σχολεία και την παιδεία, με στοχευμένες και παραγωγικές δράσεις και περίμενε τη δημοτική αρχή να αναλάβει αυτή την υλοποίηση της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας - ως όφειλε εκ του ρόλου της.

Παρά το γεγονός λοιπόν, ότι η διοικούσα παράταξη προτίμησε να υποτιμήσει τη σημασία του θέματος και να «αναθέσει» από μικροφώνου Δημοτικού Συμβουλίου την οργάνωση και υλοποίηση της συνάντησης, σ’έναν φορέα της τοπικής κοινωνίας, η "Νέα Πνοή για τον Διόνυσο" είχε προγραμματίσει να συμμετάσχει στην εν λόγο συνάντηση, εκπροσωπούμενη από τον επικεφαλής της δημοτικής κίνησης Παναγιώτη Μπιτάκο, ο οποίος τελικά δεν κατάφερε να παρευρεθεί ή να ενημερώσει για την αντικατάστασή του, λόγω πολύ σοβαρού οικογενειακού θέματος υγείας.

Στη συνάντηση βεβαίως συμμετείχαν αρκετοί εκπρόσωποι συλλόγων γονέων, μεταξύ των οποίων και αρκετοί με άποψη, εμπειρία και γνώση για τα όσα συμβαίνουν στην σχολική κοινότητα και συμμετέχουν στις διεργασίες της δημοτικής μας κίνησης, όπως η κα Λαμπρινή Μήλα, μέλος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, προτεινόμενη από τη «Νέα Πνοή».

Υπήρξαν και ορισμένοι, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν, λόγω της προγραμματισμένης συνεδρίασης της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής για το ίδιο απόγευμα, όπως ο κος Τάσος Καλότυχος, μέλος της εν λόγω επιτροπής, προτεινόμενος της «Νέας Πνοής».

Από τα όσα μεταφέρθηκαν από τους φίλους της κίνησής μας που παρευρέθηκαν στη συνάντηση, αλλά και από όσα αναγράφουν τα ρεπορτάζ των τοπικών ΜΜΕ, εκ των οποίων δειγματολειπτικά αναφέρουμε:

- Τη συγκεχυμένη θεματολογία, που αφορούσε από τα κενά των εκπαιδευτικών, τη συντήρηση των σχολείων, μέχρι τις παραχωρήσεις των σχολικών μονάδων, τη λειτουργία των Σχολικών Επιτροπών και τον αλκοολισμό και τα ναρκωτικά στη νεαρή ηλικία,

- Τη σταδιακή αποχώρηση του κόσμου μετά από 2 ώρες, λόγω κόπωσης, χωρίς να έχουν "ανοίξει" όλα τα θέματα,

- Τις τετριμμένες, γενικόλογες και ανούσιες πολιτικές τοποθετήσεις των εκπροσώπων των παρατάξεων, που έχουν επαναληφθεί πολλάκις στο παρελθόν και κινδυνεύουν να χαρακτηριστούν πλέον ως "κορώνες λαϊκισμού",

- Την αναφορά για την άμεση ανάγκη κατασκευής 4 νέων δημοτικών σχολείων και 3 νέων Λυκείων στο Δήμο Διονύσου, που –αν μη τι άλλο- αγγίζει τα όρια της υπερβολής,

επιβεβαιώθηκαν και αναδείχθηκαν οι προβληματισμοί που είχαν τεθεί εξαρχής για την ουσία της συζήτησης λόγο έλλειψης συντονισμού και συγκεκριμένης ατζέντας θεμάτων.

Η "Νέα Πνοή για τον Διόνυσο" πιστεύει ότι ο διάλογος δεν άνοιξε, ούτε έκλεισε με αυτή τη συνάντηση, γιατί ο διάλογος των εμπλεκομένων με τα θέματα που απασχολούν την σχολική κοινότητα στο Δήμο μας συμβαίνει, είναι διαρκής και σε πολλά παράλληλα επίπεδα.

Η κατηγοριοποίηση των θεμάτων, η ιεράρχηση των προβλημάτων και η στοχευμένη και συγκεκριμένη διαδικασία προσέγγισης, θα αποτρέψει αντιπαραγωγικές διεργασίες που θα επιφέρουν κόπωση, αδιαφορία και ανούσιες παραταξιακές αντεγκλήσεις.

Η Δημοτική αρχή ας αναλάβει την ευθύνη για συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και η ανταπόκρισή μας θα είναι άμεση με θέσεις και προτάσεις, όπως άλλωστε έχουμε πράξει έως σήμερα για κάθε θέμα που αφορά τον Δήμο και τους πολίτες, με συνέπεια απέναντι στο θεσμικό μας ρόλο.

Γραφείο Τύπου «Νέα Πνοή για τον Διόνυσο»