7η ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ


ΜΕ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗ ΤΟ ΔΗΜΟ ΔΙΟΝΥΣΟΥ, ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΣΤΕΦΑΝΟ, ΑΠΟ ΩΡΑ 8:30 π.μ. ΕΩΣ 14:30 μ.μ. - ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΕΙ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ...


Το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο που παράγεται από τον κύριο Κωνσταντίνο Αναστασόπουλο, προέρχεται από την Ορεινή Μεσσηνία από ελιές Κορωνέικης Ποικιλίας. Η καλλιέργεια των ελαιόδεντρων και η συλλογή των ελαιόκαρπων γίνονται στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης διαχείρισης και είναι σύμφωνο με τα πρότυπα AGRO 2-1 και 2-2. Η διαδικασία τυποποίησης του ελαιολάδου συμμορφώνεται στις απαιτήσεις του ISO 22000 : 2005. Σημειώνεται ότι όλες οι ενδείξεις πιστοποίησης εμφανίζονται στην ετικέτα των προϊόντων, ενώ αναγράφεται σε αυτήν και η ημερομηνία λήξης.

Τα τυροκομικά προϊόντα παράγονται και συσκευάζονται από την εταιρεία «Ο Κίτσος» Χ. Βλαχογιάννης και ΣΙΑ Ο.Ε. στο Διάβα Καλαμπάκας. Διαθέτουν όλα τα πιστοποιητικά παραγωγής και συνοδεύονται από όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά (δελτία αποστολής, ISO – GLOBAL GAP, HACCP). Παράλληλα, τα τυροκομικά διατίθενται και από το τυροκομείο «Ψηλορείτης» που εδρεύει στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Τα αλλαντικά παράγονται από την Ελληνική Αλλαντοποιία «Παρθενών». Η υγιεινή των προϊόντων της εταιρείας παραγωγής αλλαντικών εξασφαλίζεται μέσω της εφαρμογής του συστήματος HACCP.

Τα όσπρια διατίθενται από τον παραγωγό Χαράλαμπο Κοντογιάννη και παράγονται στον Άγιο Κωνσταντίνο Φαρσάλων. Να σημειωθεί ότι τα παραπάνω προϊόντα είναι φετινής σοδειάς – συλλογής. Συνοδεύονται από πιστοποιητικό ολοκληρωμένης διαχείρισης AGRO 2.1, AGRO 2.2.

Το ρύζι καλλιεργείται και παράγεται στην περιοχή Ανθήλη Λαμίας από την παραγωγό Χόντου – Βλάχου Χρυσούλα. Η αποφλοίωσή του ρυζιού γίνεται μέσα στο δεκαήμερο που προηγείται της δράσης. Τα προϊόντα διαθέτουν όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Οι ελιές, το τουρσί, η σάλτσα ντομάτας, οι κομπόστες, τα παξιμάδια, η τσικουδιά και το ρακόμελο διατίθενται από τον παραγωγό Ψύλλο Εμμανουήλ στο Ηράκλειο Κρήτης. Τα προϊόντα διαθέτουν όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Οι πατάτες, τα κρεμμύδια, το ξύδι, το κρασί διατίθενται από παραγωγούς οι οποίοι προέρχονται από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Καπανδριτίου.

Το αλεύρι προέρχεται από τους Μύλους Ωρωπού και είναι από ελληνικά σιτηρά πιστοποιημένων καλλιεργειών, χωρίς συντηρητικά. Τα προϊόντα διαθέτουν όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Τα ζυμαρικά είναι χειροποίητα, παραγωγής του εργαστηρίου Παραδοσιακών Προϊόντων «Γης Δώρα», με αγνά υλικά, χωρίς συντηρητικά και χρώμα. Τα προϊόντα διαθέτουν όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Ο χαλβάς, τα τσουρέκια και το ταχίνι παράγονται από την παραδοσιακή χαλβαδοποιία Μαραθώνος «Χατζηγαβριήλ». Είναι χειροποίητα από άριστης ποιότητας πρώτες ύλες και τα προϊόντα διαθέτουν όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Οι μαρμελάδες, τα γλυκά κουταλιού, τα κάστανα, τα καρύδια, η καρυδόψιχα και η αμυγδαλόψιχα προέρχονται από την Καρίτσα Ευρυτανίας από τον παραγωγό Αποστολόπουλο Θανάση. Τα προϊόντα διαθέτουν όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Το μέλι είναι θυμαρίσιο με προέλευση από το Ηράκλειο Κρήτης και τον παραγωγό Τσακαλάκη Στέλιο. Το μέλι δίδεται σε μεταλλική συσκευασία 1 kg. Είναι εξαιρετικής ποιότητας και συνοδεύεται από τις απαραίτητες αναλύσεις από διαπιστευμένο εργαστήριο.

 Τα πορτοκάλια, τα λεμόνια, τα μανταρίνια και η σταφίδα προέρχονται από την Κόρινθο και τις «Φρουτογεύσεις της Κορινθιακής Γης». Συνοδεύονται από τα αντίστοιχα δικαιολογητικά: δελτία αποστολής, ISO – GLOBAL GAP.

Τα βιολογικά απορρυπαντικά διατίθενται από το Χημικό Μηχανικό Σπανό Ανέστη. Παρασκευάζονται σε οικογενειακό εργαστήριο ειδικά για τους σκοπούς των δράσεων «Χωρίς Μεσάζοντες». Όλα τα προϊόντα πληρούν όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Κοινότητας.

Ο καφές και το ρόφημα σοκολάτας παρασκευάζονται στην Ελλάδα από την εταιρεία «ΑΦΟΙ ΡΙΖΟΠΟΥΛΟΙ Ο..Ε.» και διαθέτουν όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Όλα τα προϊόντα διατίθενται σε αεροστεγείς συσκευασίες.

Τα μανιτάρια καλλιεργούνται στην Κύμη Εύβοιας ακολουθώντας τη φυσική διαδικασία και όχι τη βιομηχανοποιημένη παραγωγή, διαθέτουν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά παραγωγής.

Οι καραμελωμένοι ξηροί καρποί είναι χειροποίητοι και παρασκευάζονται στο Ίλιον.

Τα δημητριακά, οι υπερτροφές, τα αρωματικά φυτά , τα βότανα και τα μπαχαρικά διατίθενται από τα εργαστήρια «ΣΕΡΑΦΕΙΜ» που εδρεύουν στον Ισθμό της Κορίνθου και διαθέτουν όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές και πιστοποιήσεις.