Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΡΟΝΟΥ ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΟΙΞΗΣ...


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

Η κοινωνική δομή του Δήμου Διονύσου «Τράπεζα Χρόνου» έκοψε την πίτα της.

Με τη συμμετοχή μελών και φίλων η «Τράπεζα Χρόνου» του Δήμου Διονύσου έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της, την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου στο Πνευματικό Κέντρο της Άνοιξης, στα πλαίσια της συνάντησης των μελών της, που αντάλλαξαν ευχές και συζήτησαν για τις δραστηριότητες τους.

Η «Τράπεζα Χρόνου» είναι μία από τις κοινωνικές δομές του Δήμου Διονύσου, σε συνεργασία με το Λαογραφικό Μουσείο Βαρνάβα και τους δήμους Μαραθώνα και Ωρωπού.

Η κοινωνική λειτουργός κα Βάσια Βέλμαχου μίλησε για τους στόχους της «Τράπεζας Χρόνου» που είναι ανάμεσα σε άλλους, να υποστηρίζει την οργάνωση ενός δικτύου συναλλαγών που πραγματοποιούνται χωρίς χρήματα και βασίζονται στην ανταλλαγή υπηρεσιών, γνώσεων και προϊόντων, να ενεργοποιηθούν οι πολίτες και να τους δοθούν νέες ευκαιρίες για να βελτιώσουν την καθημερινότητά τους.

Ακόμα, να παρέχει ψυχοκοινωνική υποστήριξη στα μέλη της ώστε να επανακτήσουν τους επαγγελματικούς και κοινωνικούς τους στόχους, να αναδειχθούν οι υπάρχοντες παραγωγικοί πόροι της τοπικής κοινωνίας, καθώς και να προωθηθεί η τοπική επιχειρηματικότητα.

Η κα Βέλμαχου αναφέρθηκε και στη λειτουργία του «Ανοιχτού Χώρου Συνάντησης», κάθε Τετάρτη από τις 5 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ, στο Πνευματικό Κέντρο της Άνοιξης, που φιλοξενεί ποικίλες δραστηριότητες όπως συζητήσεις, εκπαιδευτικά εργαστήρια, διαλέξεις, σεμινάρια, καλλιτεχνικά δρώμενα και ανταλλακτικά παζάρια. Στόχος της λειτουργίας του χώρου, είναι να λειτουργήσει ως ένα σημείο αναφοράς για τα μέλη της «Τράπεζας Χρόνου» και να βοηθήσει στο «χτίσιμο» μιας κοινότητας που θα τους δώσει τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν, να δικτυωθούν με την τοπική κοινωνία, να εκπαιδευτούν και να εκπαιδεύσουν άλλους, να αξιοποιήσουν τις δεξιότητες και τα ταλέντα τους και να περνούν ευχάριστα το χρόνο τους.

Τέλος, οι διαχειριστές της Τράπεζας Χρόνου κάλεσαν όλα τα μέλη να συνδράμουν με τις ιδέες, τις προτάσεις και την ενεργή τους συμμετοχή στη φιλανθρωπική δράση που προγραμματίζεται για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο αντιδήμαρχος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης κ. Ηλίας Υφαντής, ο αντιδήμαρχος Παιδείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Βασίλης Κοκμοτός και οι δημοτικές σύμβουλοι κα Κατερίνα Αυγέρη και κα Ανθή Λουκάτου.