"ΝΕΑ ΠΝΟΗ" ΓΙΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ: "ΠΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ..."


ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΦΙΛΟΤΙΜΕΣ ΑΛΛΑ ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ...ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ρόλος του Δήμου Διονύσου ως οργανισμού είναι, μεταξύ άλλων, να λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα που απαιτούνται για την πρόληψη, την αντιμετώπιση και την αποκατάσταση προβλημάτων και κινδύνων που εκδηλώνονται από καιρικά φαινόμενα και φυσικές καταστροφές. Προς τούτο, η εκάστοτε Δημοτική Αρχή έχει χρέος να προβαίνει έγκαιρα και με συντονισμένο σχέδιο στις απαραίτητες ενέργειες για την ασφάλεια των δημοτών, των μέσων, των υποδομών και του περιβάλλοντος...

Η αναμενόμενη από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία πρόσφατη χιονόπτωση που έπληξε το Δήμο μας, φάνηκε να «πιάνει στον ύπνο» τη Δημοτική Αρχή, η οποία, προς μεγάλη μας απογοήτευση, δεν μπόρεσε να την αντιμετωπίσει με αμεσότητα και αποτελεσματικότητα, καθιστώντας πολλές περιοχές του Διονύσου «ανοχύρωτες πόλεις».

Ως Δημοτική Κίνηση με αποδεδειγμένη την πρόθεση εποικοδομητικής αντιπολίτευσης και συναίνεσης, δεν αμφισβητούμε τις καλές προθέσεις και τις φιλότιμες προσπάθειες αντιμετώπισης της κατάστασης από τον Δήμαρχο Διονύσου, τους Εντεταλμένους αρμοδίους Πολιτικής Προστασίας του Δήμου και των υπαλλήλων του Δήμου - που εργάστηκαν πέραν του ωραρίου τους για το σκοπό αυτό -, πλην όμως εκ του αποτελέσματος αποδείχθηκε, ότι παραμείναμε μόνο σε αυτές, μιας και πολύ μεγάλος αριθμός συνδημοτών μας υπέστη πρωτοφανή ταλαιπωρία, δυσανάλογη προς την ένταση των καιρικών φαινομένων.

Ενδεικτικά αναφέρουμε την αδυναμία μετακίνησης στο εσωτερικό οδικό δίκτυο, την παράλυση της συγκοινωνίας χωρίς προηγούμενη ενημέρωση, την απουσία επαρκών και λειτουργικών μέσων αποχιονισμού, τη μη έγκαιρη προμήθεια επαρκούς ποσότητας αλατιού και διάθεσής του σε κεντρικά σημεία και στους δημότες, την απουσία αποκεντρωμένου μηχανισμού επέμβασης στις έδρες όλων των Τοπικών Κοινοτήτων και καταλήγουμε στην αποτυχία σχεδιασμού από πλευράς του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας και στο γεγονός ότι αγνοήθηκαν επιδεικτικά όσοι διαχειρίστηκαν τα θέματα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου τα προηγούμενα χρόνια.

Αποτελεί αυτονόητη θεσμική και αξιακή λογική της «Νέας Πνοής», η ευρύτερη συναίνεση σε τόσο σημαντικά και ευαίσθητα ζητήματα, όπως η πολιτική προστασία σ'ένα Δήμο, λογική την οποία σε κάθε ευκαιρία την κάνουμε πράξη.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το γεγονός ότι παραμονή Πρωτοχρονιάς, στην έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που συγκάλεσε ο Δήμαρχος κος Ζαμάνης, με κατεπείγον θέμα προς έγκριση την προμήθεια αλατιού (!), η απαρτία και η έγκριση επετεύχθη οριακά, με την παρουσία και τη θετική ψήφο της εκπροσώπου της Νέας Πνοής, κας Κατερίνας Αυγέρη (5 παρόντα μέλη σε σύνολο 9, 4 της πλειοψηφίας και 1 της αντιπολίτευσης).

Σε εύλογη δε ερώτησή μας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης γιατί η προμήθεια αλατιού έφτασε να συζητείται, κατ'αρχήν 19 Δεκεμβρίου (πρώτη ημερομηνία κατά την οποία ο διαγωνισμός κηρύχθηκε άγονος) και εν συνεχεία, αναγκαστικά πλέον ως κατεπείγον θέμα, στο τέλος του έτους και εν μέσω τόσο αντίξοων -αλλά αναμενόμενων- καιρικών συνθηκών, ο κος Ζαμάνης απάντησε ότι το ζήτημα το γνωρίζουν οι τεχνικές υπηρεσίες και δεσμεύεται να απαντήσει γραπτώς.

Η Δημοτική Κίνηση «Νέα Πνοή για τον Διόνυσο» επισημαίνει για μια ακόμη φορά την ανάγκη συνεργασίας και συνεννόησης όλων των παραγωγικών δυνάμεων του Δήμου, με τη συγκρότηση Διαπαραταξιακών Επιτροπών για θέματα που αφορούν όλους τους δημότες, όπως είναι η κοινωνική αλληλεγγύη και η πολιτική προστασία, με μοναδικό ζητούμενο την αποτελεσματικότερη αντιμετώπισή τους.

Με αφορμή τα ανωτέρω, ευχαριστούμε για ακόμη μία φορά τους εθελοντές των κλιμακίων Πολιτικής Προστασίας του Δήμου για το υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες και την ανιδιοτελή προσφορά τους για ακόμη μία φορά στο κοινωνικό σύνολο αυτές τις ημέρες.

Η διαρκής - τις περισσότερες φορές με ιδίους πόρους και μέσα - εκπαίδευσή τους, προσφέρει στους ίδιους την απαιτούμενη επάρκεια και σε εμάς τους δημότες την αίσθηση ασφάλειας και σιγουριάς. Αποτελεί υποχρέωση όλων μας και κυρίως της Πολιτείας, η στήριξη των Συλλόγων Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας και η αναγνώριση της αναντικατάστατης προσφοράς τους.

Γραφείο Τύπου «Νέα Πνοή για τον Διόνυσο»