ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΜΠΑΝΙΚΑΣ: "ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ-ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ"


ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ...
ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΙΟΝΥΣΟΥ
Είναι γνωστή η φράση: “τα παράπονα, στον Δήμαρχο”. Αφορά την αναζήτηση ευθυνών από την εκάστοτε πολιτική ηγεσία και υπενθυμίζει την υποχρέωση των δημόσιων αρχών για λογοδοσία...
Ο εκάστοτε “Δήμαρχος”, όντως οφείλει να λογοδοτεί στους πολίτες. Εάν, όμως, καλείται ο ίδιος να χειρίζεται και τα “παράπονα” που διατυπώνουν εναντίον της διοίκησής του, τότε, θα συντρέχει στο πρόσωπό του σύγχυση ελέγχοντος και ελεγχόμενου.

Η εξουσία δεν είναι πάντα σε θέση να ελέγξει αντικειμενικά τον εαυτό της, εγγυώμενη ταυτόχρονα ότι το αποτέλεσμα του “ελέγχου” θα είναι πράγματι δίκαιο.

Την αποτροπή αυτής της σύγχυσης και πιθανής αδικίας, στο επίπεδο του α' βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης, ανέθεσε ο νομοθέτης στον Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης.

Ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης είναι ένας ανεξάρτητος διαμεσολαβητής που δέχεται τις καταγγελίες και συμβουλεύει τα δύο μέρη, υποδεικνύοντας πρακτικούς τρόπους για την εξωδικαστική επίλυση της διαφοράς τους. Δεν έχει την εξουσία να επιβάλλει δεσμευτικά το αποτέλεσμα της κρίσης του, αλλά αναζητά τον κοινό τόπο, στον οποίο η λογική τεκμηρίωση μπορεί να πετύχει την γεφύρωση της διάστασης. Χωρίς να ακυρώνει την δυνατότητα της δικαστικής επίλυσης των διαφορών, ο νέος θεσμός παρέχει τον εναλλακτικό μηχανισμό στους άμεσα ενδιαφερόμενους για την ικανοποίηση των δικαιωμάτων τους, με μια πιο ταχεία, διαφανή και δωρεάν παρεχόμενη υπηρεσία διαμεσολάβησης. Για την εκλογή του απαιτούνται τα 2/3 των μελών του δημοτικού συμβουλίου.

Ο τρόπος όμως αυτός εκλογής του συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης, τον καθιστά συμπαραστάτη της δημοτικής αρχής και οχι του δημότη και της επιχείρησης.

Φίλοι συνδημότες, νομίζω οτι πρέπει να βρούμε τρόπο να αμυνθούμε απέναντι σε αυτό το "έκτρωμα " του Καλλικράτη !

Προτείνω εκπρόσωποι όλων των δημοτικών κοινοτήτων του δήμου μας να ιδρύσουμε σύλλογο με σκοπό αποκλειστικά μόνον την διαχείριση και ικανοποίηση των προβλημάτων μας, με πρώτο στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας μας όπως καθαριότητα, αποκομιδή απορριμμάτων, περισυλλογή κλαδεμάτων, κλείσιμο λακουβών κλπ.

Καλώ όσους συνδημότες θέλουν εθελοντικά να λάβουν μέρος σε αυτό το εγχείρημα να έλθουν σε επαφή μαζί μου στο 697 2210180 ή 210 8143033 για να προχωρήσουμε μαζί.

Μπαμπανικας Δημήτρης