"ΧΥΔΑΙΑ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΝΕΟΠΛΟΥΤΩΝ Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΣΤΗ Δ.Ε. ΔΙΟΝΥΣΟΥ..."


"...ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΥΠΝΟΥΠΟΛΗ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΩΝ, ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΣΤΙΣ ΟΜΟΡΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΠΛΗΒΕΙΩΝ" - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ "ΠΛΑΤΥ ΧΩΡΑΦΙ ΔΙΟΝΥΣΟΥ" ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ Δ.Ε. ΤΑΣΟ ΜΠΑΣΗ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ...
Προς: Πρόεδρο κ. Α. Μπάση και τα μέλη του Κοινοτικού. Συμβουλίου

Θέμα: Θέλουν την Δ.Ε. Διονύσου ως Υπνούπολη 

Για το επιχειρησιακό πρόγραμμα του Δήμου, ο εξωραϊστικός σύλλογος Δ.Ε. Διονύσου, (πρώτο απ’ όλα) προτείνει και την διατήρηση της Δ.Ε. ως περιοχής μόνο κατοικίας, χωρίς καταστήματα και αγορές. «Άποψη και εμμονή, ενός Δ.Σ. που εκπροσωπεί 32 ενεργά μέλη και όχι τους 5000 περίπου δημότες».

Με φόβο και πάθος αποκρύπτουν ότι:

Το ρυμοτομικό σχέδιο του Διονύσου ( προβλέπει) έχει δύο οροθετημένα τετράγωνα, ένα αριστερά (81)και ένα δεξιά (164) της Λεωφ. Διονύσου, για την κατασκευή καταστημάτων και ενός τουριστικού περίπτερου στην κορυφή του λόφου της Πνύκας, απαραίτητων για τις καθημερινές ανάγκες των δημοτών, που χωρίς αυτά (τώρα και όσο θα μπορούμε) κάθε μετακίνηση είναι δύσκολη, επικίνδυνη (σε καιρικές συνθήκες) και κοστίζει σε χρόνο και χρήμα.

Με ποια λογική απαιτούν να υπάρχει περιοχή αποκλειστικής κατοικίας, με προνομιακή αντιμετώπιση και να υπάρχει διάκριση από τις υπόλοιπες κοινότητες του Δήμου ;

Αυτή η διάκριση παραβιάζει συνταγματικές αρχές της ισονομίας και της ισορροπίας ποιότητας ζωής και λειτουργικότητας.

Η έννοια της αποκλειστικής κατοικίας είναι ξεκάθαρο ότι έγινε (πουθενά δεν εφαρμόστηκε, ούτε στην Ευρώπη) για να ικανοποιήσει περιοχές «Γκέτο» υψηλών οικονομικών στρωμάτων, «Γαλαζοαίματων», πού θέλουν να διάγουν πολυτελώς και ησύχως.

Αυτό δεν είναι ποιότητα ζωής αλλά χυδαία επίδειξη “νεόπλουτων” που δεν θέλουν να τους χαλάσουν το privacy!!!

Οι συγκεκριμένοι κάτοικοι που θα ψωνίσουν ; Προφανώς σε όμορες περιοχές! Να επιβαρύνονται λοιπόν, η Ροδόπολη η Δροσιά, η Σταμάτα και οι άλλες, από τους μεταφερόμενους κατοίκους της Δ.Ε. Έτσι θα προστατεύεται η ποιότητα ζωής «αυτής της παρέας» που θέλουν την περιοχή τους ησυχαστήριο, που θέλουν να κυκλοφορούν μόνο οικιακές βοηθοί, κηπουροί και τα μηχανάκια των delivery.

Αυτό το μοντέλο οραματίζεται «η ομάδα» του εξωραϊστικού ; Θέλουν την πόλη μας υπνούπολη προνομιούχων, φορτώνοντας το βάρος στις όμορες κοινότητες των πληβείων ;

Ευτυχώς Δεν είμαστε όλοι ίδιοι!!! Η πλειοψηφία δημοτών της Δ.Ε. λέει ΟΧΙ!!! Η πλειοψηφία της κοινωνίας μας είναι εναντίον της αστικής υπεροψίας, εναντίον των ανθρώπων που θέτουν εαυτούς σε άλλο, «ανώτερο κόσμο», ξεχωριστό από τους υπόλοιπους.

Το προτείνουν (ισχυρίζονται) για την προστασία του περιβάλλοντος ΜΑ, ‘Όπως και οι κατοικίες, έτσι και τα μαγαζιά θα γίνουν στην εντός του ρυμοτομικού σχεδίου οριοθετημένη έκταση. Ποια η διαφορά ; Όταν ο καθένας σε οικόπεδο 800μ. «δύναται και κτίζει» 480μ. κατοικία είναι ανόητο να υποστηρίζουν ότι τα «αναγκαία» μικρά μαγαζιά θα επιβαρύνουν το περιβάλλον.

Εν κατακλείδι:

Η πρόταση του εξωραϊστικού συλλόγου είναι (ακόμη μια) αντιδημοκρατική, αντιαναπτυξιακή, αντικοινωνική, υποκρύπτει συμφέροντα και ιδιοτέλεια, είναι αντίθετη της επιθυμίας της πλειοψηφίας των δημοτών.

Είναι επιβεβλημένο ο Δήμος, για ουσιαστικούς λόγους,

Να εκσυγχρονίζεται, να προσαρμόζεται στις ανάγκες των πολιτών, της κοινωνίας.

Οφείλει να δρομολογήσει την κατασκευή μικρών καταστημάτων, χαμηλής όχλησης, χωρίς επίπτωση στο περιβάλλον.

Είναι απαραίτητα, θα βοηθήσουν την ανάπτυξη επιχειρηματικότητας του Δήμου (έσοδα, θέσεις εργασίας) και κυρίως θα εξυπηρετούν τις ανάγκες των δημοτών, που χρόνια τώρα ταλαιπωρούνται.

Υ.Τ. α) «Περιοχές μόνο κατοικίας είναι και η Φιλοθέη, Ψυχικό, Παπάγου, Βούλα, που έχουν καταστήματα, έχουν Μαγαζιά!!!

Υ.Τ. β) Όσο περι νόμων……. που αναφέρει στην πρότασή του ο εξωραϊστικός επικαλούμαι το ρητό του Πλάτωνος: «τοις πράγμασιν τους νόμους προσαρμόζειν-ουχί τα πράγματα τοις νόμοις» 

Συνημμένα: 3 χάρτες με οριοθετημένα σημεία για χώρους Αγοράς.

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. Οικισμού «Πλατύ Χωράφι» Διονύσου