ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΠΟ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ...


ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑΡΚΟΜΑΝΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΡΟΣΙΑΣ, ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 3 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΙΣ 18:30...Σύντομο Ιστορικό

Οι Ναρκομανείς Ανώνυμοι ξεκίνησαν στις Η.Π.Α. το 1953. Είναι ένας από τους παλιότερους και μεγαλύτερους οργανισμούς αυτού του τύπου στον κόσμο. Μετά την πρώτη συγκέντρωση ΝΑ στο Λος Άντζελες, η αδελφότητα μεγάλωνε με αργούς ρυθμούς και στις αρχές της δεκαετίας του '70 εξαπλώθηκε σε άλλες μεγάλες πόλεις της Β. Αμερικής και της Αυστραλίας. Από το 1982 που εκδόθηκε το βασικό κείμενο των Ναρκομανών Ανωνύμων με τον ομώνυμο τίτλο, η ανάπτυξη της αδελφότητας ήταν εκπληκτική. Νέες ομάδες δημιουργήθηκαν στη Βραζιλία, Κολομβία, Γερμανία, Ινδία, Ιρλανδία, Ιαπωνία, Ν. Ζηλανδία και Αγγλία. Στο τέλος του χρόνου, 1200 ομάδες είχαν ιδρυθεί σε 11 χώρες. Τρία χρόνια αργότερα ο αριθμός των ομάδων του ΝΑ παγκοσμίως είχε τριπλασιαστεί. 

Στην Ελλάδα η πρώτη ομάδα ΝΑ ξεκίνησε το 1987 στην Αθήνα, με δύο συγκεντρώσεις την εβδομάδα. Σήμερα υπάρχουν 27 ομάδες και γίνονται 110 συγκεντρώσεις την εβδομάδα, σε Αθήνα, Πειραιά, Μαρκόπουλο, Γιαννιτσά, Κατερίνη, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Πάτρα, Ναύπλιο, Λευκάδα και Ηράκλειο Κρήτης. Επίσης γίνονται ομάδες παρουσίασης σε εβδομαδιαία βάση σε σωφρονιστικά ιδρύματα και θεραπευτικά κέντρα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Οι Ναρκομανείς Ανώνυμοι έχουν επεκταθεί πλέον σε ολόκληρη τη Δυτική Ευρώπη, Βόρεια και Νότια Αμερική, καθώς και στην Αυστραλία. Νέες ομάδες ΝΑ ανοίγουν συνεχώς στη Μέση Ανατολή, στην Ανατολική Ευρώπη, στην Κεντρική Αμερική και σε χώρες της Ασίας και της Αφρικής. Περισσότερες από 43.900 συγκεντρώσεις την εβδομάδα γίνονται σε 127 χώρες.

Πως λειτουργεί

Το ΝΑ είναι εθελοντικές ομάδες αλληλοβοήθειας. Είναι ένα πρόγραμμα πλήρους αποχής από όλα τα ναρκωτικά, συμπεριλαμβανομένου και του αλκοόλ. Το πρόγραμμά μας εστιάζεται στον εθισμό και στη διαδικασία ανάρρωσης απ' αυτόν. Η μόνη προϋπόθεση για να είναι κανείς μέλος, είναι η επιθυμία να σταματήσει να κάνει χρήση. Το πρόγραμμά μας είναι ένα σύνολο αρχών, που είναι γραμμένες τόσο απλά ώστε να μπορούμε να τις εφαρμόζουμε στην καθημερινή μας ζωή. Οι αρχές αυτές είναι ο πυρήνας του προγράμματος του ΝΑ και εκφράζονται μέσα από τα 12 Βήματα και τις 12 Παραδόσεις μας. Δεν υπάρχουν δεσμεύσεις στο ΝΑ. Δεν συνδεόμαστε με κανέναν άλλο οργανισμό, δεν έχουμε έξοδα εγγραφής ή συνδρομές. Οποιοσδήποτε μπορεί να ακολουθήσει αυτό το πρόγραμμα, άσχετα από ηλικία, φυλή, σεξουαλική ταυτότητα, κοινωνική τάξη, θρησκεία η έλλειψη θρησκείας. Κάθε ομάδα ΝΑ είναι αυτόνομη και αυτοσυντήρητη, αρνούμενη εξωτερικές συνεισφορές. Πρωταρχικός σκοπός κάθε ομάδας των Ναρκομανών Ανωνύμων είναι να μεταφέρει το μήνυμα του ΝΑ: "Ένας ναρκομανής, οποιοσδήποτε ναρκομανής, μπορεί να σταματήσει να κάνει χρήση, να χάσει την επιθυμία για χρήση, και να βρει έναν καινούργιο τρόπο ζωής". Ελπίζουμε έτσι ότι κανένας ναρκομανής που αναζητά ανάρρωση, να μη χρειαστεί να πεθάνει, χωρίς να έχει μια ευκαιρία να ζήσει ελεύθερος από τα ναρκωτικά.

Πατήστε στον πιο κάτω σύνδεσμο για περισσότερες πληροφορίες

ΝΑΡΚΟΜΑΝΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΟΙ ΕΛΛΑΔΑΣ