ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΒΡΑΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑΡΚΟΜΑΝΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ


ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 3 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΡΟΣΙΑΣ...


Στο "Πολιτιστικό-Πνευματικό Κέντρο Δροσιάς" (Π-Π.Κ.Δ.), χθες βράδυ 3/3/15, η Ομάδα των "Ναρκομανών Ανώνυμων" (Ν.Α.) άνοιξε την πόρτα στο κοινό που ήθελε να παρακολουθήσει από κοντά τον αγώνα της για να κρατηθούν τα μέλη της στη ζωή.

Τα μέλη της Ομάδας με περισσή ευγένεια και αξιοπρέπεια μας υποδέχθηκαν, μοιράζοντας ενημερωτικό υλικό, ακολούθησαν ομιλίες και προβολή σε οθόνη του έργου και του σκοπού των Ν.Α, παρουσίαση των 12 Βημάτων και των 12 Παραδόσεων και απαντήσεις των μελών σε ερωτήματα του κοινού.

Θα σταθώ ιδιαίτερα στις ομιλίες δύο εκ των μελών της Ομάδας, οι οποίοι μοιράστηκαν μαζί μας την προσωπική τους διαδρομή μέσα στη κόλαση των Ναρκωτικών και την αλλαγή που έφερε στη ζωή τους η γνωριμία τους με την Ομάδα των Ν.Α., δίνοντάς τους την Ελπίδα για μια νέα, καλύτερη ζωή.

Δύο ομιλίες που συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον όλων μας, μας συγκίνησαν αφάνταστα, μας ταρακούνησαν και μας έδειξαν ότι, όσο εμείς ασχολούμαστε με την καθημερινότητά μας, κάποιοι άλλοι συνάνθρωποί μας αγωνίζονται κάθε ώρα και κάθε λεπτό της δικής τους καθημερινότητας για ένα υπέρτατο αγαθό : Το δικαίωμα στη ΖΩΗ ! 

Σαν μέλος του Δ.Σ. του Ο.Ν.Α.Π. "ΘΕΣΠΙΣ" και υπεύθυνη του Π-Π.Κ.Δ., θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά :

- Την Ομάδα των Ν.Α., η οποία μας επέτρεψε να την γνωρίσουμε καλύτερα, με τη μόνη παράκληση να μη δημοσιεύσουμε φωτογραφίες των μελών της, για τον ευνόητο λόγο της ανωνυμίας που επιθυμούν.

-Τον Δήμαρχο Διονύσου κ. Διονύση Ζαμάνη, τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Δήμου Διονύσου κ. Σπύρο Γιαννουλάτο και τους Αντιδημάρχους Δήμου Διονύσου: κα Βάνα Ρηγοπούλου και κ. Ηλία Υφαντή, για την παρουσία τους και

- Ολους τους Πολίτες που ενδιαφέρθηκαν να παρακολουθήσουν τις διεργασίες αυτής της κοινωνικά ευαίσθητης Ομάδας.

Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι, τα μέλη της Ομάδας των Ν.Α. ανοίγουν την πόρτα του Πολιτιστικού-Πνευματικού Κέντρου Δροσιάς και τις ψυχές τους, την τελευταία Τρίτη κάθε μήνα, 19:30 - 21.00, σε όσους ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν από κοντά τον αγώνα τους για απεξάρτηση από την αρρώστια του εθισμού.

Λένα Χριστοφίδου
Μέλος Δ.Σ. ΟΝΑπ "ΘΕΣΠΙΣ"
Υπεύθυνη Πολιτιστικού Κέντρου Δροσιάς