ΑΝΟΙΞΕ... "ΒΕΝΤΕΤΑ" ΜΕΤΑΞΥ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ !


Ο ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΛΙΒΕΛΟΓΡΑΦΗΜΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ "ΠΛΑΤΥ ΧΩΡΑΦΙ ΔΙΟΝΥΣΟΥ" ΚΑΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΜΕ ΥΠΟΒΟΛΗ ΜΗΝΥΣΕΩΝ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ...

Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Δ.Κ. Διονύσου 


ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΛΙΒΕΛΟΓΡΑΦΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΔΙΟΝΥΣΟΥ 

Πληροφορούμε τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου, αλλά και τους συμπολίτες μας της Δημοτικής Κοινότητας (Δ.Κ.) Διονύσου, ότι πρόσφατα περιήλθε σε γνώση του Συλλόγου... επιστολή λιβελογράφημα, που απευθύνεται στον Πρόεδρο της Δ.Κ. Διονύσου κ. Αναστάσιο Μπάση, και υπογράφεται από τον «πρόεδρο» κάποιου σωματείου κ. Παντελή Παραμάνη.

Στη συγκεκριμένη επιστολή-λιβελογράφημα κατηγορείται ασύστολα και με χυδαίες εκφράσεις, που αποτελούν αρμοδιότητα της Ποινικής Δικαιοσύνης, όχι μόνον ο Σύλλογός μας, αλλά όλοι οι κάτοικοι της Δ.Κ. Διονύσου και αμφισβητείται ο νομοθετικά κατοχυρωμένος με Προεδρικό Διάταγμα, αλλά και με πρόσφατο Νόμο, ο χαρακτήρας της περιοχής μας, ως περιοχής ΜΟΝΟ κατοικίας.

Υπενθυμίζεται και επισημαίνεται ότι χαρακτηρισμός της περιοχής μας ως ΜΟΝΟ κατοικίας, χωρίς καταστήματα και αγορές, έχει θεσπισθεί με το αρθ. 3, παρ΄δ του Π.Δ. της 21.11.1979 (ΦΕΚ 710/14.12.1979) και προστατεύεται επίσης στο άρθ. 15 του πρόσφατου Ν. 4269/2014 (ΦΕΚ 142/28.06.2014) για την χωροταξική και πολεοδομική μεταρρύθμιση.

Το περιεχόμενο της κατάπτυστης αυτής επιστολής, η οποία σημειωτέον αποπνέει απεριόριστο μίσος για την Δ.Κ. Διονύσου και τους κατοίκους της, έχει ως εξής: 

--------------------------------------------------------------------------------------------------

«Προς: Πρόεδρο κ. Α. Μπάση και τα μέλη του Κοιν. Συμβουλίου

Θέμα: Θέλουν την Δ.Ε. Διονύσου ως Υπνούπολη

Για το επιχειρησιακό πρόγραμμα του Δήμου, ο εξωραϊστικός σύλλογος Δ.Ε. Διονύσου, (πρώτο απ’ όλα) προτείνει και την διατήρηση της Δ.Ε. ως περιοχής μόνο κατοικίας, χωρίς καταστήματα και αγορές. «Άποψη και εμμονή, ενός Δ.Σ. που εκπροσωπεί 32 ενεργά μέλη και όχι τους 5000 περίπου δημότες».

Με φόβο και πάθος αποκρύπτουν ότι:

Το ρυμοτομικό σχέδιο του Διονύσου ( προβλέπει) έχει δύο οριοθετημένα τετράγωνα, ένα αριστερά (81)και ένα δεξιά (164) της Λεωφ. Διονύσου, για την κατασκευή καταστημάτων και ενός τουριστικού περίπτερου στην κορυφή του λόφου της Πνύκας, απαραίτητων για τις καθημερινές ανάγκες των δημοτών, που χωρίς αυτά (τώρα και όσο θα μπορούμε) κάθε μετακίνηση είναι δύσκολη, επικίνδυνη (σε καιρικές συνθήκες) και κοστίζει σε χρόνο και χρήμα.

Με ποια λογική απαιτούν να υπάρχει περιοχή αποκλειστικής κατοικίας, με προνομιακή αντιμετώπιση και να υπάρχει διάκριση από τις υπόλοιπες κοινότητες του Δήμου;;

Αυτή η διάκριση παραβιάζει συνταγματικές αρχές της ισονομίας και της ισορροπίας ποιότητας ζωής και λειτουργικότητας.

Η έννοια της αποκλειστικής κατοικίας είναι ξεκάθαρο ότι έγινε (πουθενά δεν εφαρμόστηκε, ούτε στην Ευρώπη) για να ικανοποιήσει περιοχές «Γκέτο» υψηλών οικονομικών στρωμάτων, «Γαλαζοαίματων», πού θέλουν να διάγουν πολυτελώς και ησύχως. Αυτό δεν είναι ποιότητα ζωής αλλά χυδαία επίδειξη “νεόπλουτων” που δεν θέλουν να τους χαλάσουν το privacy!!!

Οι συγκεκριμένοι κάτοικοι που θα ψωνίσουν;;; Προφανώς σε όμορες περιοχές! Να επιβαρύνονται λοιπόν, η Ροδόπολη η Δροσιά, η Σταμάτα και οι άλλες , από τους μεταφερόμενους κατοίκους της Δ.Ε. Έτσι θα προστατεύεται η ποιότητα ζωής «αυτής της παρέας» που θέλουν την περιοχή τους ησυχαστήριο, που θέλουν να κυκλοφορούν μόνο οικιακές βοηθοί, κηπουροί και τα μηχανάκια των delivery.

Αυτό το μοντέλο οραματίζεται «η ομάδα» του εξωραϊστικού;;; Θέλουν την πόλη μας υπνούπολη προνομιούχων, φορτώνοντας το βάρος στις όμορες κοινότητες των πληβείων; Ευτυχώς Δεν είμαστε όλοι ίδιοι!!! Η πλειοψηφία δημοτών της Δ.Ε. λέει ΟΧΙ!!! Η πλειοψηφία της κοινωνίας μας είναι εναντίον της αστικής υπεροψίας, εναντίον των ανθρώπων που θέτουν εαυτούς σε άλλο, «ανώτερο κόσμο», ξεχωριστό από τους υπόλοιπους. Το προτείνουν (ισχυρίζονται) για την προστασία του περιβάλλοντος ΜΑ, ‘Όπως και οι κατοικίες, έτσι και τα μαγαζιά θα γίνουν στην εντός του ρυμοτομικού σχεδίου οριοθετημένη έκταση.

Ποια η διαφορά;;; Όταν ο καθένας σε οικόπεδο 800μ. «δύναται και κτίζει» 480μ. κατοικία είναι ανόητο να υποστηρίζουν ότι τα «αναγκαία» μικρά μαγαζιά θα επιβαρύνουν το περιβάλλον.

Εν κατακλείδι: Η πρόταση του εξωραϊστικού συλλόγου είναι (ακόμη μια) αντιδημοκρατική, αντιαναπτυξιακή, αντικοινωνική, υποκρύπτει συμφέροντα και ιδιοτέλεια, είναι αντίθετη της επιθυμίας της πλειοψηφίας των δημοτών.

Είναι επιβεβλημένο ο Δήμος, για ουσιαστικούς λόγους, Να εκσυγχρονίζεται, να προσαρμόζεται στις ανάγκες των πολιτών, της κοινωνίας. Οφείλει να δρομολογήσει την κατασκευή μικρών καταστημάτων, χαμηλής όχλησης, χωρίς επίπτωση στο περιβάλλον. Είναι απαραίτητα, θα βοηθήσουν την ανάπτυξη επιχειρηματικότητας του Δήμου (έσοδα, θέσεις εργασίας) και κυρίως θα εξυπηρετούν τις ανάγκες των δημοτών, που χρόνια τώρα ταλαιπωρούνται.

Υ.Τ. α) «Περιοχές μόνο κατοικίας είναι και η Φιλοθέη, Ψυχικό, Παπάγου, Βούλα, που έχουν καταστήματα, έχουν Μαγαζιά!!! Υ.Τ.
β) Όσο περί νόμων……. που αναφέρει στην πρότασή του ο εξωραϊστικός επικαλούμαι το ρητό του Πλάτωνος: «τοις πράγμασιν τους νόμους προσαρμόζειν-ουχί τα πράγματα τοις νόμοις»

Συνημμένα: 3 χάρτες με οριοθετημένα σημεία για χώρους Αγοράς.

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. Οικισμού «Πλατύ Χωράφι» Διονύσου»

 -----------------------------------------------------------------------------------------------------

Για το περιεχόμενο του συγκεκριμένου λιβελογραφήματος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας κ. Κ. Μπομπής, διαμαρτυρήθηκε έντονα στον Πρόεδρο της Δ.Κ. Διονύσου κ. Αναστάσιο Μπάση, με επίσκεψή του στο Κοινοτικό Κατάστημα, την Δευτέρα 09.02.2015.

Ο κ. Μπάσης δεσμεύθηκε ότι θα αγνοήσει παντελώς την συγκεκριμένη επιστολή-λιβελογράφημα και σε καμία περίπτωση αυτή θα αποτελέσει θέμα συζήτησης σε Κοινοτικό Συμβούλιο της Δ.Κ. Διονύσου, αφού είναι παράνομη και συκοφαντική.

Ενημερώνουμε επίσης τα μέλη του Συλλόγου και τους κατοίκους της Δ.Κ. Διονύσου ότι, ο συγκεκριμένος «πρόεδρος» που υπογράφει την ανωτέρω επιστολή, είναι εργολάβος οικοδομών και προφανώς, επειδή θίγονται τα ατομικά του συμφέροντα, καταφέρεται εναντίον των νομίμων δικαιωμάτων του συνόλου των κατοίκων της Δ.Κ. Διονύσου.

Τον συγκεκριμένο «πρόεδρο» τον παραδίδουμε στην χλεύη του συνόλου των συμπολιτών μας, οι οποίοι επέλεξαν ως μόνιμη κατοικία τους τον Διόνυσο, για το φυσικό του κάλλος και τα χαρακτηριστικά του ως περιοχής ΜΟΝΟ κατοικίας, που έχει κατοχυρωθεί νομοθετικά από ο 1979, και τα τελευταία 35 χρόνια έχει γίνει απολύτως σεβαστή από όλες τις Δημόσιες και Δημοτικές Αρχές.

Τέλος, ο Σύλλογός μας επιφυλάσσεται να λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα εναντίον των κάθε είδους λιβελογράφων, και να προσφύγει, τόσο στα αστικά, όσον και στα ποινικά Δικαστήρια για όσα δυσφημιστικά και υβριστικά αναφέρονται στην εν λόγω επιστολή-λίβελο, εις βάρος των νομίμων δικαιωμάτων της συντριπτικής πλειοψηφίας των συμπολιτών μας.

Ο Πρόεδρος   Η Γραμματέας Σημαντική σημείωση edionysos.gr

Το edionysos.gr δεν υιοθετεί άρθρα ή απόψεις που εκφράζονται μέσω ενυπόγραφων κειμένων, φυσικών ή νομικών προσώπων, φορέων, συλλόγων κλπ.

Το site ενθαρύνει τον ελεύθερο διάλογο και τις αντίθετες απόψεις, από όπου κι αν προέρχονται, εφόσον κινείται εντός ενός κοινά αποδεκτού επιπέδου διαλόγου.

Έχει, επίσης, το δικαίωμα να μην δημοσιεύει κείμενα, όταν αντιληφθεί ότι ενδέχεται να προσβάλλουν υπολήψεις προσώπων και φορέων (ή και την κοινή αισθητική) ή υποκρύπτουν άλλα κίνητρα.