ΤΑ... ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ !ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, ΕΚΔΗΛΩΘΗΚΕ ΦΩΤΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΟΛΟΣΧΕΡΩΣ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ. ΕΙΧΕ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΘΕΙΣΑΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗΣ... ΑΜΕΙΛΙΚΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΟΙ... ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ. Η ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΕΡΕΥΝΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΥΧΑΙΟ ΓΕΓΟΝΟΣ Ή ΕΜΠΡΗΣΜΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΜΑΦΙΟΖΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ... ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ "ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ" ΚΑΙ ΤΗΣ "ΝΕΑΣ ΠΝΟΗΣ"...


Η ανακοίνωση της "Ενωτικης Πρωτοβουλίας"

ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ανακοίνωση Τα γεγονότα που συμβαίνουν στο Δήμο Διονύσου το τελευταίο διάστημα είναι πρωτόγνωρα και συναγωνίζονται, αν δεν ξεπερνούν, σε φαντασία το νοσηρότερο νου.

Κοινός παρονομαστής είναι ότι θύματα έπεσαν άνθρωποι που είχαν ή έχουν σχέση με τις σχολικές επιτροπές.

Διαρρήξεις οικιών, τηλεφωνικές απειλές, εμπρησμοί αυτοκίνητων και βανδαλισμοί, με αποκορύφωμα τον εμπρησμό (σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις) του γραφείου των σχολικών επιτροπών εχτές το βράδυ.

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ απερίφραστα τα συγκεκριμένα περιστατικά και δηλώνουμε πως είμαστε δίπλα και μαζί με τη Διοίκηση του Δήμου και τις ανακριτικές αρχές προκειμένου να βρεθούν οι ένοχοι αλλά και ο ιθύνον νους των επιθέσεων, το συντομότερο δυνατό.

Ο Δήμος Διονύσου πρέπει και θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Το κλίμα τρομοκρατίας και φόβου δεν έχει θέση εδώ!

Η άμεση απάντηση σε αυτές τις πρακτικές, οι οποίες έρχονται από άλλες εποχές, πρέπει να είναι η συσπείρωση όλων των υγειών δημοτικών παρατάξεων, απέναντι τους.

Γραφείο Τύπου Ενωτικής Πρωτοβουλίας Δήμου Διονύσου. Η ανακοίνωση της "Νέας Πνοής"


ΝΕΑ ΠΝΟΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Το χθεσινοβραδυνό περιστατικό με την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Σχολική Επιτροπής Δήμου Διονύσου στην Άνοιξη, η οποία κατέστρεψε ολοσχερώς αρχεία και υπολογιστές, σε συνδυασμό με τα όσα περίεργα έχουν συμβεί τις τελευταίες ημέρες με τους εμπρησμούς στα αυτοκίνητα ανθρώπων που σχετίζονται με τις Σχολικές Επιτροπές, ως γεγονότα είναι πρωτοφανή, μας ξεπερνούν και μας προβληματίζουν έντονα.

Δυστυχώς οι μέχρι τώρα ενδείξεις μας οδηγούν στο συμπέρασμα του εμπρησμού καταδεικνύοντας ότι η κατάσταση τείνει να ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Το γεγονός αναπόφευκτα συνδέεται συνειρμικά με την τελευταία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου να προχωρήσει ο έλεγχος της οικονομικής διαχείρισης των Σχολικών Επιτροπών από το 2011 έως σήμερα.

Δεν περνάει απαρατήρητο το γεγονός ότι η υπόθεση «αγγίζει» πολλούς από τη προηγούμενη διοίκηση, τη σημερινή αλλά και όσους ασκούσαν διοίκηση στις Σχολικές Επιτροπές προ «Καλλικρατικής Ενοποίησης» το 2010.

Οι θλιβερές αυτές πρακτικές, εάν επαληθευτούν οι ενδείξεις, είναι απόλυτα καταδικαστέες καθώς δημιουργούν κλίμα τρομοκρατίας και φόβου.

Η δημοτική κίνηση «Νέα Πνοή για τον Διόνυσο» θα απαιτήσει από τις διωκτικές αρχές την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης και τον εντοπισμό των ηθικών και πραγματικών αυτουργών.

Είναι επιβεβλημένη η προσεκτική και σε βάθος έρευνα της υπόθεσης, καθώς δημιουργούνται εύλογες αμφιβολίες για την σύμπτωση των γεγονότων και εγείρονται πολλά ερωτηματικά.

Ευελπιστούμε η δημοτική αρχή να μπορέσει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, καθώς η μέχρι τώρα αντιμετώπιση και προσέγγιση της κατάστασης από μέρους της, όπως διαμορφώνεται, μας προβληματίζει και μας ανησυχεί.

Γραφείο Τύπου «Νέα Πνοή για τον Διόνυσο»