ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ !

ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗΣ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΣΜΕΥΘΗΚΕ Ο Δ.ΖΑΜΑΝΗΣ, ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΕΡΕΥΝΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΗ ΣΕΡΝΕΤΑΙ Η ΣΚΑΝΔΑΛΟΛΟΓΙΑ, ΖΗΤΗΣΕ Ο Γ.ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΗΣ...
 
Στους προβλεπόμενους νόμιμους ελέγχους για την περίοδο 2011 έως και 2014 (μέσω των Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου, των προϊσταμένων αρχών κλπ) παρέπεμψε το Δημοτικό Συμβούλιο την υπόθεση της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, μετά από τη δημοσιοποίηση διαφαινόμενου σκανδάλου κατάχρησης άγνωστου χρηματικού ποσού (το οποίο κυμαίνεται σύμφωνα με εκτιμήσεις μεταξύ 20.000 και 30.000 ευρώ).

Όλες οι παρατάξεις, της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας, συμφώνησαν ότι η υπόθεση είναι πολύ σοβαρή και παρά τις διαφορετικές επί μέρους τοποθετήσεις που υπήρξαν, η απόφαση ήταν ομόφωνη. 

Ο Διονύσης Ζαμάνης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, επεσήμανε ότι εντός έξι μηνών αναμένεται να υπάρχει πόρισμα αναφορικά με το τι ακριβώς συνέβη

Ο Δήμαρχος Διονύσου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, σε σοβαρές παρατυπίες αναφορικά με την εταιρία «Εξέλιξη» για την οποία επίσης έχει κινηθεί διαδικασία ελέγχου και δεσμεύθηκε ότι θα υπάρξει πλήρης διερεύνηση όλων των υποθέσεων που ανακύπτουν.

Ο επικεφαλής της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας» Γιάννης Καλαφατέλης έκανε με τη σειρά του λόγο για προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων από πλευράς της δημοτικής αρχής και ζήτησε να γίνει το συντομότερο έρευνα σε όλα τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου, προκειμένου να μη σέρνεται η σκανδαλολογία, όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Η δημοτική σύμβουλος» Κατερίνα Αυγέρη τάχθηκε από πλευράς «Νέας Πνοής» υπέρ της διερεύνησης κάθε υπόθεσης που υποκρύπτε σκάνδαλο.

Για ανάγκη ελέγχου και στα πεπραγμένα του ΟΝΑΠ «ΘΕΣΠΙΣ» έκανε λόγο η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ζωή Σώκου, ενώ ο επικεφαλής της «Δημοκρατικής Ανατροπής» Γιώργος Ζυγούνας έκανε λόγο για ανάγκη τιμωρίας των υπευθύνων όπου και αν αυτοί ανήκουν.

Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι θα πρέπει να υπάρξει παραδειγματισμός αλλά όχι και στιγματισμός των όποιων αποδειχθούν ένοχοι, ενώ αναφέρθηκε σε ένα ιδιότυπο bullying που εξαπολύεται ανώνυμα μέσω του διαδικτύου.