Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ "ΘΕΣΠΙΣ" ΣΤΟΝ ΤΥΡΟ


ΓΡΑΦΕΙ Η ΒΙΚΥ ΚΑΟΥΛΑ, ΤΟΠΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ
Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, συνόδευσα τη χορωδία του ΟΝΑΠ ΘΕΣΠΙ, όπου συμμετέχει και η κόρη μου στο 1ο Φεστιβάλ Χορωδιών στον Τυρό Αρκαδίας. Η εμπειρία ήταν μοναδική, τα παιδιά χάρηκαν πολύ, η εκδήλωση ήταν πολύ καλή, οι άνθρωποι πολύ φιλόξενοι, μας αγκάλιασαν και έτρεχαν να μας εξυπηρετήσουν. Είναι μια από τις εμπειρίες που τα παιδιά θα θυμούνται με μεγάλη χαρά. Ευχαριστώ...
την Εύα Γεωργίου για την άψογη οργάνωση, τον μαέστρο της χορωδίας για την πρόσκληση και τη σκληρή δουλειά που κάνει στη χορωδία, τους υπόλοιπους γονείς που ήταν στην εκδρομή και βέβαια τα παιδιά για την άψογη συμπεριφορά τους!

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου από την εκδήλωση 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη Χορωδιακή Συνάντηση που διοργάνωσε η Χορωδία Τυρού, το βράδυ του Σαββάτου 4 Απριλίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Τυρού, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του μαέστρου κ. Στέφανου Καρδιόλακα. Οι φωνές 150 παιδιών από όλα τα χορωδιακά σύνολα που συμμετείχαν, πλημμύρισαν το χώρο της εκδήλωσης με μελωδίες δημιουργώντας μαγευτικές μουσικές στιγμές. Την εκδήλωση άνοιξε...
το προ-παιδικό τμήμα της Χορωδίας Τυρού, το οποίο δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2014 και αποτελείται από παιδιά ηλικίας τεσσάρων έως επτά ετών. 

Ακολούθησε η πολυφωνική παιδική Χορωδία του Οργανισμού Νεολαίας Άθλησης και Πολιτισμού «Ο ΘΕΣΠΙΣ» του Δήμου Διονύσου, που δημιουργήθηκε πριν από δύο περίπου χρόνια και αποτελείται από παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου.

Συνέχισε η παιδική Χορωδία Τρίπολης «τα σπουργίτια». Η παιδική Χορωδία Τρίπολης ιδρύθηκε αρχικά το 1991 και επανεμφανίστηκε το 2012 με την ονομασία «Σπουργίτια».

Οι εμφανίσεις ολοκληρώθηκαν με την παιδική Χορωδία Τυρού η οποία αποτελείται από 40 παιδιά ηλικίας οκτώ έως δεκαέξι ετών.

Η εκδήλωση έκλεισε με την ένωση των φωνών όλων παιδικών χορωδιακών συνόλων, τα οποία μαζί με τους μαέστρους και τους μουσικούς τους ερμήνευσαν το «Γέλα πουλί μου» σε στίχους του Πάνου και Χάρη Κατσιμίχα.

Τις χορωδίες διηύθυναν ο κ. Διονύσης Καραφωτιάς (χορωδία Τρίπολης) και ο κ. Στέφανος Καρδιόλακας (κοινός μαέστρος χορωδίας Δήμου Διονύσου και χορωδίας Τυρού) και συνόδευαν οι μουσικοί κ. Λίλα Καρπαθάκη (χορωδία Δήμου Διονύσου), κ. Ελένη Κόντου (χορωδία Τρίπολης) και κ. Νίκη Βασιλειάδη (χορωδία Τυρού).

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Αρκαδίας κ. Κώστας Βλάσης, η κ. Εύη Τατούλη, ο Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας κ. Χαράλαμπος Λυσίκατος, ο Αντιδήμαρχος Τυρού κ. Ιωάννης Τριανταφύλλου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Δημήτρης Κολινιώτης και η κ. Αγγελική Τράκα, οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων της ΔΕ Τυρού, η κ. Μηλιώ Κουνιά ιδιοκτήτρια της εφημερίδας «Κυνουρία», εκπρόσωποι του Κλήρου, των σχολείων της περιοχής και του Συλλόγου «Λεωνίδιο», καθώς και εκπρόσωποι όλων των Συλλόγων του Τυρού.