ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ: "ΕΧΕΙ ΤΡΙΠΛΑΣΙΑΣΤΕΙ Η ΧΡΗΣΗ ΟΥΣΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΟΧΗΣ !"


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 Το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων Δήμου Διονύσου καταδικάζει κάθε προσπάθεια για τη νομιμοποίηση της χρήσης ναρκωτικών, και στέκεται απέναντι σε όσους με τη δράση τους και την ανοχή τους υπερασπίζονται τη θέση για διαχωρισμό των ναρκωτικών σε "σκληρά" και "μαλακά". Καταδικάζει όσους πρωτοστάτησαν στη διοργάνωση...
της κινητοποίησης για τη νομιμοποίηση της κάνναβης στις 9 Μάη στην Αθήνα, ή στη δημιουργία της "λέσχης κάνναβης" στη Θεσσαλονίκη .

Σε μια περίοδο που οι νέοι στερούνται ουσιαστικά το δικαίωμα στη ζωή με την επίθεση στα στοιχειώδη δικαιώματα τους, κάποιοι έχουν το θράσος να "διεκδικούν" το "δικαίωμα" στη χρήση της δήθεν αθώας κάνναβης.

Θέλουν το λαό και τη νεολαία στο δρόμο της παραίτησης και της φυγής, ειδικά σε μια περίοδο που λόγω της καπιταλιστικής κρίσης, αυξάνονται οι αιτίες που γεννούν και αναπαράγουν το φαινόμενο της ουσιοεξάρτησης (εκθέσεις ESPAD, INCB, EMCDDA).

Στη χώρα μας η κοινωνική ανοχή στα ναρκωτικά έχει 3πλασιάσει τη χρήση στους μαθητές, και έχει μειώσει την ηλικία πειραματισμού και έναρξης της χρήσης πριν τα 13 έτη.

Δεν είναι η χρήση ναρκωτικών "ελεύθερη επιλογή", η χρήση και η εξάρτηση είναι ανελευθερία, γιατί ο άνθρωπος υποτάσσεται στο κυνήγι της ουσίας που κάνει χρήση.

Η χρήση ναρκωτικών είναι ο δρόμος της παραίτησης από τη ζωή. Αυτό θέλουν όσοι μας στερούν τη μόρφωση, τη δουλειά, το μεροκάματο, τη διέξοδο στον αθλητισμό και τον πολιτισμό.

Η Ένωση Γονέων Δήμου Διονύσου θα αναλάβει πρωτοβουλίες και θα διοργανώσει ημερίδες για την ενημέρωση μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών.

Για το ίδιο θέμα διεκδικεί την οργάνωση δικτύου προστασίας, ενημέρωσης και πρόληψης σε όλο το Δήμο με συντονισμό από την Δημοτική Αρχή.

Αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά, και όχι με ελεύθερα τα ναρκωτικά

Οργανώνουμε τη δράση μας και διεκδικούμε:

• Πρόληψη – θεραπεία – κοινωνική επανένταξη δημόσια και δωρεάν για όλους.
• Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλα τα προγράμματα θεραπείας.
• Τη δημιουργία Κέντρων Πρόληψης σε όλη τη χώρα.
• Προγράμματα Πρόληψης στα σχολεία, τις σχολές, το στρατό, στους χώρους που εργάζεται και διασκεδάζει η νεολαία.
• Μέτρα κατά της σχολικής διαρροής.
• Μέτρα προστασίας των ανέργων και των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων.

Το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων Δημοσίων Σχολείων Δήμου Διονύσουhttp://www.enosigoneondionisou.gr/
enosigoneondionisou@gmail.com

Mέλος της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής
Έδρα: 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Στεφάνου Αγ. Στέφανος,