"ΝΕΑ ΠΝΟΗ" ΚΑΤΑ Θ.ΣΤΑΪΚΟΥ: "ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗΚΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΙΣΘΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΗ ΔΡΟΣΙΑΣ..."


ΣΕ ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ "ΕΣΤΙΑΣ" ΟΤΙ ΠΡΟΕΒΗ ΣΕ 3 ΕΤΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΠΗ ΔΡΟΣΙΑΣ, ΜΕ 1.650 ΕΥΡΩ ΜΗΝΙΑΙΩΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ... 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ«Λεφτά Υπάρχουν!!!» για τη δημοτική αρχή και τον Πρόεδρο του ΝΠΔΔ «ΕΣΤΙΑ» Θεόδωρο Στάϊκο, όπως προκύπτει από την προκλητική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΠΔΔ, σχετικά με τη μίσθωση ακινήτου για τη στέγαση του ΚΑΠΗ Δροσιάς 

Η δημοτική κίνηση «Νέα Πνοή για τον Διόνυσο» χαρακτηρίζει προκλητική την απόφαση του ΔΣ του ΝΠΔΔ «ΕΣΤΙΑ» να παρατείνει για τρία ακόμη χρόνια τη μίσθωση του κτιρίου που στεγάζεται το ΚΑΠΗ Δροσιάς αντί ποσού 1.650 Ευρώ, όταν το ποσό που καταβάλλει ο Δήμος για την ενοικίαση τριών άλλων ΚΑΠΗ (Άνοιξης, Κρυονερίου και Σταμάτας) ανέρχεται συνολικά σε 1.850 Ευρώ.

Η πρώτη μίσθωση του αναφερομένου ακινήτου για χρήση από το ΚΑΠΗ Δροσιάς έγινε στις 13 Φεβρουαρίου 2008, από την τότε διοίκηση του Δήμου Δροσιάς, με τριετή διάρκεια. Το μηνιαίο μίσθωμα είχε ορισθεί στο ποσό των 2.760 Ευρώ.

Στη συνέχεια και μετά τη συγκρότηση του ενιαίου πλέον Δήμου Διονύσου, το νέο τότε Νομικό Πρόσωπο «Η ΕΣΤΙΑ», κατ’εφαρμογή του υπ’αριθμ.35834/28-6-2010 εγγράφου του ΥΠΕΣΔΑ και λαμβάνοντας υπόψη το υπ’αριθμ.2/32619/17-5-2010 έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, προέβη σε μείωση του καταβαλλομένου ενοικίου στα 2.000 Ευρώ, με ταυτόχρονη τριετή παράταση της μίσθωσης, η οποία έληγε την 31η Απριλίου 2014.

Εν συνεχεία, το ΔΣ του Νομικού Προσώπου, εφαρμόζοντας τα οριζόμενα του Ν.4081/2012, προχώρησε σε περαιτέρω μείωση, ορίζοντας το μίσθωμα στα 1.737 Ευρώ, με λήξη της μίσθωσης το Μάρτιο του 2014.

Το Μάρτιο του 2014, δύο μήνες πριν τις εκλογές, το ΔΣ της ΕΣΤΙΑΣ επεχείρησε διαπραγμάτευση με τον ιδιοκτήτη του ακινήτου για μείωση του ενοικίου, η οποία απέβη άκαρπη (σύμφωνα με τα επίσημα πρακτικά) και έλαβε -ορθώς- την απόφαση παράτασης του μισθώματος χωρίς καμία αναπροσαρμογή για ένα χρόνο, όπως όριζε ο νόμος, προκειμένου να αντιμετωπισθεί το θέμα από τη νέα διοίκηση.

Τον προηγούμενο μήνα και με δεδομένο ότι η παράταση της μίσθωσης είχε λήξει, ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ «ΕΣΤΙΑ» Θεόδωρος Στάϊκος, χωρίς να προκηρύξει δημόσιο μειοδοτικό διαγωνισμό μίσθωσης ακινήτου για τις ανάγκες στέγασης του ΚΑΠΗ Δροσιάς, ως όφειλε στα πλαίσια της διαφάνειας και της χρηστής διοίκησης, κάλεσε σε προσωπική συνάντηση τον ιδιοκτήτη του ανωτέρω ακινήτου και αφού συμφώνησαν μεταξύ τους στο μίσθωμα των 1.650 Ευρώ, εισηγήθηκε κατόπιν στο Διοικητικό Συμβούλιο την εκ νέου παράταση της μίσθωσης για άλλα τρία χρόνια, ήτοι μέχρι το Μάρτιο του 2018!!!

Ο εκπρόσωπος της δημοτικής κίνησης «Νέα Πνοή για τον Διόνυσο» στο ΔΣ του ΝΠΔΔ «ΕΣΤΙΑ», όπως ήταν φυσικό και αναμενόμενο, καταψήφισε την πρόταση, η οποία εγκρίθηκε τελικά κατά πλειοψηφία.

Εύλογα τα ερωτήματά μας:

- Γιατί δεν προκηρύχθηκε ανοικτός μειοδοτικός διαγωνισμός, ώστε να λάβουν γνώση κι άλλοι τυχόν ενδιαφερόμενοι;

- Σε ολόκληρη Δ.Ε Δροσιάς, δεν υπάρχει άλλο κατάλληλο κτίριο, για να καλύψει τις ανάγκες του ΚΑΠΗ Δροσιάς;

- Τις «χρυσές εποχές» του 2008, τα μισθώματα των 2.760 Ευρώ που κατέβαλλε ο Δήμος Δροσιάς, μπορεί να ήταν ανεκτά, όπως και πολλά άλλα, από την τοπική κοινωνία. Σήμερα, με την οικονομική δυσπραγία που όλοι αντιμετωπίζουμε, εάν δεν είναι προκλητικό και σκανδαλώδες να δίνονται τόσα χρήματα για μίσθωση ακινήτου από το Δήμο, τότε τι είναι;

- Πώς νομιμοποιείται ο Πρόεδρος της ΕΣΤΙΑΣ να διαπραγματεύεται μόνος του με τον ιδιοκτήτη το μίσθωμα, με ποιους όρους και με ποιες προϋποθέσεις;

Τόσο ο Δήμαρχος Διονύσης Ζαμάνης, όσο και ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ «ΕΣΤΙΑ» Θεόδωρος Σταϊκος, καθώς και τα μέλη του ΔΣ που ενέκριναν την απόφαση αυτή, θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις και πειστικές απαντήσεις.

Η διαφάνεια, η χρηστή διοίκηση και η αξιοποίηση του δημόσιου χρήματος, δεν είναι ωραίες λέξεις για να χρησιμοποιούνται σε «ιλουστρασιόν» προεκλογικά φυλλάδια, είναι αρχές και πρακτικές που πρέπει να αποδεικνύονται στην πράξη.

Η «Νέα Πνοή για τον Διόνυσο» θα στηλιτεύει κάθε παρόμοια πρακτική και θα προσπαθεί με όσες δυνάμεις διαθέτει, να προβάλλει επιτέλους το νέο ήθος και το νέο ύφος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Γραφείο Τύπου «Νέα Πνοή για τον Διόνυσο»