ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΗΣ: «ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ...»
ΓΙΑ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕ ΤΟ ΔΙΟΝΥΣΗ ΖΑΜΑΝΗ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ «ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ», ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕ ΣΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ. ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΠΕΡΙΠΟΥ 300.000 ΕΥΡΩ... 


Συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης (παραβρέθηκαν εκτός από το edionysos.gr, εκπρόσωποι των μέσων: «Βορεινή», «Οδός Διονύσου» και «Βόρεια Προάστια») παραχώρησε το απόγευμα της Τρίτης 5 Μαΐου στο Πνευματικό Κέντρο Αγίου Στεφάνου ο επικεφαλής της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας» Γιάννης Καλαφατέλης, συνεπικουρούμενος τόσο από διάφορα στελέχη του συνδυασμού (Δ. Σταθόπουλος, Μ.Τσιλιγγίρης, Ε.Ριτσάτου, Α.Κοκκόλας, Γ.Λακαφώση κ.α.) όσο και από νυν και πρώην δημοτικούς συμβούλους (Δ.Σακελλαρίου, Τ.Καρασαρλής, Σ.Κριεμάδης, Γ.Κανατσούλης, Ν.Παππάς, Χ.Παπαβασιλείου κ.α.*).

* ο Κυριάκος Κοντάκης μας ενημέρωσε με μήνυμά του ότι λόγω ανειλημμένης υποχρέωσης δεν μπορούσε να παραβρεθεί.

Επίσης, από πλευράς της δημοτικής αρχής ήταν παρόντες ο αντιδήμαρχος στρατηγικού σχεδιασμού Ηλίας Υφαντής και το στέλεχος Τάσος Αγγέλικας. 

Ο πρώην Δήμαρχος Διονύσου εξήγησε στην αρχή της τοποθέτησής του (δείτε το ΒΙΝΤΕΟ στην αρχή του κειμένου) ότι η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση 8 μηνών από την ανάληψη της δημοτικής αρχής των «Ανοιχτών Οριζόντων», διάστημα ικανό, όπως τόνισε, προκειμένου να υπάρχει πλέον μία σαφής εικόνα για το που βαδίζει η νέα διοίκηση.

Σημειώνεται ότι μετά την εισήγηση ακολούθησαν ερωτήσεις των 4 δημοσιογράφων, ενώ η διαδικασία ολοκληρώθηκε μετά από σχεδόν 2,5 ώρες.

Επί της ουσίας, ο Γιάννης Καλαφατέλης:

- Άσκησε δριμεία επίθεση στη δημοτική αρχή, χαρακτηρίζοντάς την μάλιστα ως... «παιδική χαρά» και κάνοντας λόγο για ανικανότητα και ασυνεννοησία μεταξύ στελεχών της

- Επεσήμανε ότι η καθημερινότητα στο Δήμο Διονύσου έχει επιδεινωθεί δραματικά, κάνοντας λόγο για λακκούβες-λίμνες Ζαμάνη αλλά και σκουπίδια που πνίγουν τους δημότες.

- Κατηγόρησε το Διονύση Ζαμάνη και τα στελέχη της δημοτικής αρχής για ερασιτεχνικούς χειρισμούς σε όλα τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν το Δήμο, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο έργο της αποχέτευσης, στο οποίο, όπως υπογράμμισε, μετά την αρχική κινδυνολογία που είχε ως στόχο την "Ενωτική Πρωτοβουλία", πλέον επί ημερών της νέας διοίκησης σημειώνονται αδικαιολόγητες καθυστερήσεις από τον εργολάβο, με σοβαρό κίνδυνο για την έγκαιρη ολοκλήρωση του έργου.Μάλιστα σημείωσε ότι το συγκεκριμένο έργο καρκινοβατεί, καθώς από τα 100 περίπου χιλιόμετρα έχουν εκτελεστεί μόλις 600 μέτρα...

- Κατήγγειλε ότι η δημοτική αρχή μέσα σε 8 μήνες προέβη σε απευθείας αναθέσεις περίπου 300.000 ευρώ, κάτι που όπως προσέθεσε δεν δικαιολογείται υπό τις σημερινές συνθήκες, καθώς έχει ολοκληρωθεί το  επίπονο έργο συνένωσης των 7 δημοτικών ενοτήτων που είχε να αντιμετωπίσει η δική του διοίκηση.

- Αναφέρθηκε σε ώριμες μελέτες που ενώ παραδόθηκαν από τη δική του διοίκηση, μένουν στα συρτάρια με ευθύνη της σημερινής δημοτικής αρχής

- Έκανε λόγο για προσπάθεια αποπροσανατολισμού από τη δημοτική αρχή, με αφορμή τα διαφαινόμενα σκάνδαλα στις δύο σχολικές επιτροπές, προκειμένου, όπως είπε, να στρέψει η διοίκηση τους προβολείς της δημοσιότητας αλλού με σκοπό να κρύψει την ανεπάρκειά της. Ωστόσο, επαναβεβαίωσε την ολόπλευρη στήριξή του στη διοίκηση, με σκοπό την πλήρη διαλεύκανση των συγκεκριμένων υποθέσεων που διερευνώνται. Παράλληλα διευκρίνισε ότι στηρίζει μέχρι νεωτέρας τους συνεργάτες του, οι οποίοι χρημάτισαν μέλη των συγκεκριμένων επιτροπών και έως ότου αποδειχθεί με αδιάσειστα στοιχεία το οτιδήποτε σε βάρος τους

- Ανέφερε ότι η μείζονα αντιπολίτευση της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας» προσπαθεί να βρει το βηματισμό της, υπογράμμισε όμως ότι θα συνεχίσει να ασκεί υπεύθυνη αντιπολίτευση. «Ψηφίζουμε περίπου το 70% των θεμάτων στα Δημοτικά Συμβούλια. Εμείς δεν θα γίνουμε γραφικοί έτσι ώστε να υποβάλλουμε προσφυγές προς την αποκεντρωμένη διοίκηση για το σύνολο των θεμάτων του Δήμου, όπως έκανε η σημερινή διοίκηση ως αντιπολίτευση» τόνισε.

- Αναφέρθηκε στο ζήτημα που προέκυψε με τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στις 3 Απριλίου, η οποία ολοκληρώθηκε σε λιγότερο από 10 λεπτά και έκανε λόγο για πρωτοφανές περιστατικό σε βάρος της αντιπολίτευσης αλλά και της δημοκρατικής λειτουργίας των θεσμών του Δήμου.

- Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην οικονομική κατάσταση που παρέλαβε η δική του διοίκηση λέγοντας «παραλάβαμε περίπου 11 εκατομμύρια ευρώ διαθέσιμα και παραδώσαμε πάνω από 14. Επίσης παραλάβαμε περίπου 10 εκατομμύρια δάνεια και υποχρεώσεις και παραδώσαμε μόλις 3» είπε χαρακτηριστικά (σε αυτό το σημείο ο Τάσος Καρασαρλής, με την ιδιότητα του έμπειρου οικονομολόγου, προσέθεσε σχετικά ότι η «Ενωτική Πρωτοβουλία» παρέδωσε 2,5 φορές καλύτερη καθαρή θέση από αυτήν που είχε παραλάβει. Ο κ.Καλαφατέλης αποκάλυψε, επίσης, ότι ενώ έχει υποβάλλει σχετικό ερώτημα στην αντιδήμαρχο Οικονομικών δεν έχει λάβει απάντηση αναφορικά με τις τοποθετήσεις χρημάτων του Δήμου σε τράπεζες καθώς και τα επιτόκια που έχουν συμφωνηθεί.

- Έδωσε τα εύσημα στη δημοτική αρχή για τη φορολογητέα ύλη που εντόπισε στη Βιομηχανική Ζώνη του Δήμου, παραδεχόμενος ότι η δική του δημοτική αρχή δεν είχε προλάβει  να πραγματοποιήσει ελέγχους. Διευκρίνισε όμως ότι για το ακριβές οικονομικό όφελος που θα έχει τελικά ο Δήμος κρατάει μια επιφύλαξη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι θα υπάρχει μια πιο καθαρή εικόνα από τον Σεπτέμβριο και μετά.

- Κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ότι απέτυχε να διαχειριστεί με επάρκεια τις επιπτώσεις από την κακοκαιρία κατά τον πρόσφατο χειμώνα και έκανε λόγο για πλημμελή συντήρηση των μηχανημάτων του Δήμου αλλά και ανικανότητα συντονισμού των υπαλλήλων, των τοπικών ενοτήτων αλλά και των εθελοντών.

- Κατήγγειλε ότι ο Βρεφονηπιακός Σταθμός του Κρυονερίου παραμένει αδικαιολόγητα κλειστός

- Κατήγγειλε ότι το Κλειστό Γυμναστήριο του Διονύσου παραμένει κλειστό και με φθορές, ενώ υπογράμμισε ότι ο περιβάλλων χώρος θα πρέπει, σύμφωνα με τη μελέτη, να διαμορφωθεί από τον ανάδοχο του έργου και όχι από τις υπηρεσίες του Δήμου, όπως προωθείται από την Τεχνική Υπηρεσία.
Τέλος ο κος Καλαφατέλης, σε ερώτημα του edionysos.gr για τις ακατάλληλες μπασκέτες του γηπέδου, απάντησε ότι είχαν ήδη προβλεφθεί στην έτοιμη μελέτη που παράλαβε η δική του διοίκηση και ότι οποιαδήποτε αλλαγή εκείνη την περίοδο θα έθετε σε κίνδυνο τη χρηματοδότηση του έργου.

ΠΠ