ΝΕΑ ΠΝΟΗ: "ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΕΖΑΚΗ..."


Κατατοπιστική και άκρως αποκαλυπτική η «πικρή αλήθεια» για τη δημοτική αρχή. Δεν το συμπεραίνει η αντιπολίτευση αλλά η πρώην συνεργάτιδα του Δημάρχου στο τομέα επικοινωνίας και ενημέρωσης και δεν είναι η μόνη 
Η επιστολή που δημοσίευσε η Δημοσιογράφος Αθανασία Ανεζάκη, ως παρ’ ολίγον...
Σύμβουλος Επικοινωνίας του Δημάρχου Διονύσου Διονύση Ζαμάνη, είναι «άκρως» αποκαλυπτική και ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στη διοίκηση του Δήμου και τη νοοτροπία που διακατέχει τη δημοτική αρχή.

Αυταρχισμός, αλαζονεία, αδιαφάνεια, ασυνεννοησία, εκδικητικότητα. Θεμελιώδεις αρχές των διακηρύξεων των «Ανοικτών Οριζόντων».

Υπάρχουν πολλά σημεία στην επιστολή της κας Ανεζάκη, που δυστυχώς μας επαληθεύουν και τα οποία ως «Νέα Πνοή για τον Διόνυσο» τα έχουμε αναδείξει και τα έχουμε επισημάνει πλείστες φορές στη διάρκεια του ενός χρόνου θητείας του Διονύση Ζαμάνη ως Δημάρχου Διονύσου.

Οι δημότες πίστεψαν σ” έναν νέο άνθρωπο, που καλλιέργησε ελπίδες για ένα Δήμο Διονύσου ανάπτυξης, συναίνεσης, διαφάνειας, οράματος, αλληλεγγύης και προόδου και αντ’αυτού έχουν τελικά να αντιμετωπίσουν τους δημογέροντες του παρελθόντος, τα φερέφωνα λάσπης, διχασμού και εκδίκησης.

Μάρτυρας, η «πικρή» αλήθεια της καθημερινότητας.

* «Μείζον θέμα της πράξης νομοθετικού περιεχομένου που αφορούσε στα ταμειακά διαθέσιμα του δήμου. Ο Δήμαρχος επέλεξε ν’ αποχωρήσει απ’ τη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ, την οποία κάλυπταν όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της χώρας».

* «Την ίδια ημέρα και μετά το τέλος της σύσκεψης της ΚΕΔΕ, έλαβε χώρα στο Δήμο μας μια ιδιαίτερα σημαντική εκδήλωση, παρουσία πρώην υπουργών, βουλευτών και αθλητών, με θέμα «Κρίση και Αθλητισμός». Εκδήλωση στην οποία η παρουσία του πρώτου πολίτη του Δήμου, δηλαδή του κυρίου Διονύση Ζαμάνη, ήταν επιβεβλημένη.»

* «Θα ήθελα να θυμίσω στον κύριο Ζαμάνη πως οι αιρετοί είναι «φιλοξενούμενοι». «Προσωρινοί ένοικοι» τους οποίους επιλέγουμε οι δημότες και τους εμπιστευόμαστε τα κλειδιά του «σπιτιού» μας και ως τέτοιοι, πρέπει να φέρονται με σεβασμό, ευγένεια και επαγγελματισμό. Ακριβώς δηλαδή, όπως προστάζουν οι απλοί, γνωστοί κανόνες καλής συμπεριφοράς.»

* «Για να πάει ένας τόπος μπροστά κι ένας θεσμός να προχωρήσει με επιτυχία και ειλικρίνεια. Πρέπει ν’ ακούγεσαι, αλλά και ν’ακούς. Να ζητάς αλλά και να προσφέρεις. Να εκτιμάς, να πορεύεσαι με σεβασμό και να ενημερώνεις, ως οφείλεις, τους δημότες που εκπροσωπείς κι όχι γυρίζοντάς τους την πλάτη.»

Ακόμη και σήμερα όμως στην παράταξη του Δημάρχου υπάρχουν στελέχη, νέοι άνθρωποι, άνθρωποι με διάθεση προσφοράς, οι οποίοι έχουν αρχές και οράματα για το τόπο μας. Άλλοι παλεύουν να επικρατήσουν, άλλοι βρέθηκαν στο περιθώριο και άλλοι επηρεάστηκαν ή θήτευσαν γρήγορα και αλλοτριώθηκαν. Αν θα αντιδράσουν θα φανεί στο «χειροκρότημα». Κάθε ημέρα σιωπής όμως αυξάνει τη συνενοχή και τους απομακρύνει από τη συνείδησή τους. Ποτέ δεν είναι αργά…

Γραφείο Τύπου «Νέα Πνοή για τον Διόνυσο»