ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΩΝ, ΓΙΑ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ


ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΜΑΪΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΟΥΝ ΠΙΘΑΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. Ο ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΑ ΥΦΑΝΤΗ, ΕΧΕΙ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ...
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Συνάντηση για τα Τοπικά Σχέδια Διαχείρισης Απορριμμάτων. 

Συνάντηση για τη «Σύνταξη Τοπικών Σχεδίων Διαχείρισης Απορριμμάτων» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Μαΐου 2015 και ώρα 13.00 στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής...
Στο πλαίσιο της εφαρμογής του μοντέλου της αποκεντρωμένης εναλλακτικής διαχείρισης με έμφαση στη διαλογή στην πηγή που προωθεί η Περιφέρεια Αττικής και ο ΕΔΣΝΑ, οι Δήμοι της Αττικής καλούνται να συντάξουν σχέδια και να αναπτύξουν νέες δράσεις, στη βάση ενός συνολικού σχεδίου και στην κατεύθυνση των τριών βασικών προτεραιοτήτων της ιεράρχησης (πρόληψη, επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωση – κομποστοποίηση).

Προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία εντός του χρονοδιαγράμματος που έχει τεθεί από την Περιφέρεια ώστε να μπορέσει να προχωρήσει η αναθεώρηση του υπάρχοντος Περιφερειακού Σχεδιασμού, προγραμματίστηκε η συγκεκριμένη συνάντηση, στη διάρκεια της οποίας θα δοθούν διευκρινίσεις και θα αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα που τυχόν παρουσιάστηκαν στους δήμους κατά τη σύνταξη των σχεδίων.

Οι δήμοι που έχουν ήδη εκπονήσει τη μελέτη, καλούνται να μεταφέρουν την εμπειρία τους.

Στη συνάντηση έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Ανατολικής Αττικής, οι Δήμαρχοι της Ανατολικής Αττικής, οι Αντιδήμαρχοι Καθαριότητας, Πρασίνου, Έργων, Προγραμματισμού & Ανάπτυξης καθώς και στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών των Δήμων.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ


ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ


Το edionysos.gr επικοινώνησε πρόσφατα για το θέμα με τον αντιδήμαρχο στρατηγικού σχεδιασμού και ανάπτυξης του Δήμου Διονύσου Ηλία Υφαντή, ο οποίος επεσήμανε ότι ο Δήμος έχει υποβάλλει συνοπτική αλλά ολοκληρωμένη πρόταση για τα απορρίμματα. Επίσης, προσέθεσε ότι έχει αποφασιστεί η σύναψη προγραμματικής συνεργασίας με το ΕΜΠ, για την εκπόνηση σχετικής έρευνας-μελέτης.

Τέλος, ο κος Υφαντής δεσμεύθηκε ότι μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα η πρόταση του Δήμου για τα τοπικά σχέδια απορριμμάτων θα δοθεί στη δημοσιότητα.