ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΣ Ο ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ ΤΑΤΟΪΟΥΕΔΩΣΑΝ ΤΟ "ΠΑΡΩΝ", ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ, ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΣΠΕΕΚ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ... 


Πολιτικη Προστασια Κρυονεριου 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Την Κυριακή 3 Μαΐου πραγματοποιήθηκε από τον ΣΚΑΙ σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων Κτήματος Τατοΐου, ένας περίπατος στον χώρο των πρώην Βασιλικών Κτημάτων Τατοΐου, στον οποίο η προσέλευση ήταν και πάλι πέρα του αναμενομένου, αντίστοιχη και ακόμη μεγαλύτερη από την ίδια εκδήλωση που είχε διοργανωθεί τον περασμένο Νοέμβριο.

Οι εθελοντές του ΣΠΠΕΚ σε συνεργασία με τον Όμιλο Φίλων του Δάσους και την ΕΔΔ Βαρυμπόμπης συνέδραμαν ώστε να ολοκληρωθεί η εκδήλωση με ασφάλεια και χωρίς απρόοπτα για τους επισκέπτες και για το δάσος μας.

Στην εκδήλωση ήταν παρόντες ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Πέτρος ΦΙΛΙΠΠΟΥ, ο Δήμαρχος Διονύσου κ. Διονύσης ΖΑΜΑΝΗΣ , ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για την Πολιτική Προστασία του Δήμου μας κ. Παναγιώτης ΤΣΟΥΚΑΣ,  καθώς και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αθηνών Αρχιπύραρχος κ. Μιχαήλ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ.

Φυσικά δεν πρέπει να παραλείψουμε και το Σύλλογο Γυναικών Κρυονερίου που κάθε φορά, σχεδόν σε απαρτία, τιμά αυτές τις εκδηλώσεις.

Καλή εβδομάδα σε όλους σας και καλή αντιπυρική περίοδο να έχουμε.

ΣΠΕΕΚ


Διαβάστε και το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Διονύσου

Πεζοπορία και ξενάγηση στο κτήμα Τατοΐου 

Την ευκαιρία να περπατήσουν στα πρώην βασιλικά κτήματα Τατοΐου αλλά και να μάθουν άγνωστες πτυχές της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας είχαν εκατοντάδες πολίτες το πρωί της Κυριακής 3 Μαΐου.

Η δράση διοργανώθηκε από το Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού της Πάρνηθας και το Σωματείο Φίλων του Κτήματος Τατοΐου, σε συνεργασία με το ΣΚΑΪ 100.3.

Την πολύτιμη υποστήριξή τους προσέφεραν ο Σύλλογος Πολιτικής Προστασίας Εθελοντών Κρυονερίου και ο Σύλλογος Γυναικών Κρυονερίου.

Την άκρως ενδιαφέρουσα ξενάγηση ανέλαβε ο κ. Βασίλης Κουτσαβλής, Πρόεδρος του ΔΣ του Σωματείου Φίλων Κτήματος Τατοΐου.

Το «παρών» έδωσαν μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Πέτρος Φιλίππου, ο Δήμαρχος Διονύσου, Διονύσης Ζαμάνης, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Αρχιπύραρχος Μιχάλης Ανδριόπουλος, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Διονύσου, Παναγιώτης Τσούκας και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για το Κρυονέρι, Δημήτρης Ράικος.

Το κτήμα Τατοΐου βρίσκεται στα διοικητικά όρια του Δήμου Διονύσου στους πρόποδες της Πάρνηθας και υπάγεται στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Εκτείνεται σε 42.000 στρέμματα μοναδικής φυσικής ομορφιάς που περιλαμβάνουν κυρίως πεύκα, ενώ εντός του κτήματος βρίσκονται κτήρια της θερινής κατοικίας της πρώην ελληνικής βασιλικής οικογένειας.