"ΝΕΑ ΠΝΟΗ" ΚΑΛΕΙ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΤΟ ΓΙΑ "ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΕΣΜΙΚΗΣ ΕΚΤΡΟΠΗΣ" !


ΤΟΥ ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΕ "ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ", ΑΠΟ...

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΤΑ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ "ΝΕΑΣ ΠΝΟΗΣ".


Επιστολή της «Νέας Πνοής για τον Διόνυσο» προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, για αποκατάσταση της θεσμικής εκτροπής του Δημοτικού Συμβούλου Θεόδωρου Στάϊκου, κατά την 12η τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 16 Ιουνίου 

Διόνυσος, 19/6/2015
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 23/2015

ΠΡΟΣ: Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Διονύσου κ. Σπύρο Γιαννουλάτο

ΚΟΙΝ: Δήμαρχο Διονύσου κ. Διονύση Ζαμάνη

Θέμα : Αποκατάσταση θεσμικής εκτροπής κατά την 12η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 16ης Ιουνίου 2015.

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και ειδικότερα στη φάση της συζήτησης των εκτός ημερήσιας διάταξης θεμάτων, ο Δημοτικός Σύμβουλος της πλειοψηφίας και Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Η ΕΣΤΙΑ», κος Θεόδωρος Στάϊκος, έλαβε το λόγο προκειμένου, να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις-στοιχεία, όσον αφορά τη συνέχιση της υψηλής μίσθωσης χώρου στέγασης για το Κ.Α.Π.Η. Δροσιάς, θέμα που είχε θέσει η δημοτική μας κίνηση, ασκώντας το θεσμικό, ελεγκτικό της ρόλο ως αντιπολίτευση.

Στη συνέχεια και μετά την παράθεση των όποιων στοιχείων, εγκάλεσε με βαρείς χαρακτηρισμούς τη Δημοτική μας Κίνηση κάνοντας λόγο για αλητεία, κακοήθεια, ακραίο λαϊκισμό και ανήθικη επίθεση από μέρους μας προς τη Δημοτική Αρχή, ζητώντας την ανάκληση της παραπάνω παρέμβασής μας καθώς και τη δημόσια συγνώμη μας γι’ αυτήν.

Προς ενίσχυση δε των ισχυρισμών του, επέδειξε στο Σώμα δημοσίευμα που έφερε τη φωτογραφία του, το οποίο μάλιστα παρουσίασε ως το Δελτίο Τύπου της «Νέας Πνοής» για το θέμα, γεγονός που σε κάθε περίπτωση δεν ισχύει, καθώς τα δελτία μας, όταν αναφέρονται στις πολιτικές της Δημοτικής Αρχής, ποτέ δεν αναρτούν φωτογραφίες προσώπων.

Ο Δημοτικός μας Σύμβουλος Γιάννης Φωτάκης πήρε το λόγο στη συνέχεια και κατέθεσε με πολύ ευπρεπή τρόπο τη λογική σύνταξης των δελτίων τύπου της δημοτικής μας κίνησης, τα οποία πάντα κινούνται σε πλαίσια θεσμικά και νόμιμα, προκειμένου να αναδείξουν την άποψή μας για ελλειπή άσκηση δημοτικής πολιτικής και τα οποία είναι αυτονόητο ότι δεν έχουν προσωπική χροιά.

Η συνέχεια, όπως σας είναι γνωστό, ήταν οδυνηρή, αφού ο κος Στάϊκος προχώρησε σε ανοίκεια επίθεση προς τη «Νέα Πνοή για τον Διόνυσο», υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων, ότι μέλη της αμείβονται με μαύρο χρήμα και για το λόγο αυτό δε δικαιούμαστε να ομιλούμε.

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Οι όποιες απόπειρες των δημοτικών μας συμβούλων, όταν απευθύνθηκαν προς τον κο Στάϊκο μέσω υμών να ανακαλέσει, δεν απέδωσαν και με τη δική σας ευθύνη.

Θεωρούμε κύριε Πρόεδρε, σύμφωνα και με το πνεύμα των άρθρων 4 και 10 του Κανονισμού Λειτουργίας του Δ.Σ., ότι αποτελεί δική σας ευθύνη, η εξασφάλιση των συνθηκών εκείνων που επιτρέπουν στους Δημοτικούς Συμβούλους να ασκήσουν το θεσμικό τους ρόλο.

Με την έννοια αυτή, ήταν δική σας ευθύνη να ζητήσετε από τον κο Στάϊκο να ανακαλέσει, άλλως να ενημερώσει δημόσια για τις νομικές ενέργειες στις οποίες έχει προβεί για τις παράνομες πράξεις που ισχυρίζεται ότι έχουν τελεσθεί από τη δημοτική μας κίνηση, ώστε να αποκατασταθεί η τάξη και μην εξελιχθεί η πρακτική αυτή σε μόνιμη θεσμική εκτροπή.

Μια θεσμική εκτροπή που ενέχει τον κίνδυνο της ακύρωσης κάθε έννοιας θεσμικού ελεγκτικού ή άλλου ρόλου της αντιπολίτευσης, καθώς κάθε φορά που θα ασκείται κριτική σε κάποιον, όχι προσωπική αλλά για τις πολιτικές που εφαρμόζει, αυτός να προβαίνει ανεξέλεγκτα σε γενικές επιθέσεις, με υπονοούμενα χωρίς να κατονομάζει πρόσωπα, με σκοπό να πλανάται μια γενική και μη τεκμηριωμένη κατηγορία.

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Μετά από τα όσα συνέβησαν και τα οποία καταγράφουμε, απαιτούμε να μας προστατεύσετε εκ του θεσμικού σας ρόλου και ό,τι δεν πράξατε στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, να το πράξετε αμέσως τώρα.

Να ζητήσετε από το κο Στάϊκο να διευκρινίσει δημόσια σε ποιες νομικές ενέργειες έχει προβεί βάσει των ισχυρισμών του, άλλως να ανακαλέσει.

Ταυτόχρονα παρακαλούμε το κύριο Δήμαρχο, στον οποίο κοινοποιούμε την επιστολή αυτή, να συστήσει στα μέλη της Δημοτικής του Παράταξης, να απέχουν από τέτοιου είδους συμπεριφορές, καθώς αποτελούν κατάφωρη παραβίαση του Πολιτικού Πολιτισμού, που πρέπει να διέπει όλους μας, ώστε να δημιουργείται κάθε φορά το κατάλληλο κλίμα για την προώθηση των συμφερόντων της τοπικής κοινωνίας, την οποία είμαστε ταγμένοι να υπηρετούμε.

Με εκτίμηση,
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της «Νέα Πνοή για τον Διόνυσο» 

Παναγιώτης Μπιτάκος 
Κατερίνα Αυγέρη 
Ανθή Λουκάτου 
Γιάννης Φωτάκης 

Υ.Γ.: Για τα νεώτερα στοιχεία που μας τέθηκαν υπόψιν μέσω της σχετικής ανακοίνωσης του Δήμου, αλλά και τα συμπληρωματικά, που έθεσε υπόψιν μας ο κος Στάϊκος κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα επανέλθουμε μετά τη σχετική επεξεργασία αυτών.