ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗ "ΝΕΑ ΠΝΟΗ" ΓΙΑ ΤΗ ΜΙΣΘΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΗ ΔΡΟΣΙΑΣ


ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Δ.ΖΑΜΑΝΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ "ΕΣΤΙΑΣ" Θ.ΣΤΑΙΚΟΥ. ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΤΗΡΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΝΟΜΙΜΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΝΩ ΕΠΕΤΕΥΧΘΗ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΜΙΣΘΩΜΑΤΟΣ. ΑΝΑΚΡΙΒΗΣ Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΟ ΜΙΣΘΩΜΑ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΟ...
ΟΠΟΙΟ ΣΤΕΓΑΖΕΙ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΔΙΟΝΥΣΟΥ.Ανακοίνωση Δήμου Διονύσου 

Η δημοτική παράταξη «Νέα Πνοή για τον Διόνυσο» προέβη σε προσβλητικούς χαρακτηρισμούς του Δημάρχου Διονύσου κ. Ζαμάνη και του Προέδρου της Εστίας κ. Στάικου, παραποιώντας την αλήθεια.

Η παράταση της μίσθωσης ήταν νόμιμη πράξη, αφού έλαβε υπόψη την επιθυμία των μελών του ΚΑΠΗ για την παραμονή τους εκεί, όπως προβλέπεται από το άρθρο 103, παράγραφος 6, του Νόμου Καλλικράτη 3852/2010 : «Οι επιτροπές με τη συμμετοχή εκπροσώπων των χρηστών των παρεχόμενων υπηρεσιών, εισηγούνται για την καλύτερη λειτουργία, διαπιστώνουν τυχόν προβλήματα που δημιουργούνται στη λειτουργία της υπηρεσίας και διατυπώνουν σχετικές προτάσεις στο διοικητικό συμβούλιο του νομικού προσώπου για την καλύτερη εξυπηρέτηση των παρεχόμενων υπηρεσιών».

Για την παράταση της μίσθωσης υπήρξε γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου του Δήμου και η σύμφωνη γνώμη του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου, που εξουσιοδότησε τον Πρόεδρο να προχωρήσει στη διαπραγμάτευση για περαιτέρω μείωση του μισθώματος.

Ο Πρόεδρος πέτυχε μείωση, σε αντίθεση με την προηγούμενη χρονιά που σε ανάλογη απόπειρα δεν υπήρξε μείωση του ενοικίου.

Με βάση την έρευνα της αγοράς, το μίσθωμα αφενός θεωρείται λογικό και αφετέρου η περιοχή στερείται αναλόγου χώρου που να εξυπηρετεί τις ανάγκες του ΚΑΠΗ.

Διευκρινίζεται ότι οι αντικειμενικές αξίες ανά περιοχή ποικίλουν.

Στη Δροσιά υπάρχει ο υψηλότερος συντελεστής σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές του Δήμου (που είναι της τάξεως των 2.000 ευρώ ανά τ.μ.).

Περισσότερες λεπτομέρειες προς την παράταξη «Νέα Πνοή για το Διόνυσο», και πάντα ενδιαφερόμενο, επιφυλάσσεται να δώσει στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο, ο Πρόεδρος της Εστίας κ. Θεόδωρος Στάικος.

Ανακριβής και τουλάχιστον ατυχής είναι, επίσης, η σύγκριση με το μίσθωμα που καταβάλλεται για το κτίριο του Δημαρχείου Διονύσου στον Άγιο Στέφανο.

Το ποσό των 2.500 ευρώ (για την ακρίβεια 2.526 ευρώ) αφορά στην ενοικίαση γραφείων και λοιπών χώρων του κάτω ορόφου, επιφανείας 350 τ.μ.

Το συνολικό μηνιαίο μίσθωμα για όλους τους χώρους του Δημαρχείου (συνολικής επιφανείας 1.200 τ.μ.), μετά τις μειώσεις που έχουν γίνει, ανέρχεται σε 7.233 ευρώ.

Παράλληλα, έχει ξεκινήσει από τη δημοτική αρχή η διαδικασία για την εξασφάλιση – χωρίς αύξηση του μισθώματος – επιπλέον χώρου στο ισόγειο του επί της Λεωφ. Λίμνης Μαραθώνος και Αθαν. Διάκου 1 κτιρίου, για τη στέγαση υπηρεσιών του Δήμου Διονύσου.

ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ