ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΦΥΓΕΙ... ΚΟΝΤΡΑ ΤΗΣ Δ.Α.ΔΙΟΝ. ΜΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ !


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΔΙΟΝΥΣΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Με αφορμή την επιστολή της κας Σαββοπούλου Καλλιόπης προς την Α/θμια Σχολική Επιτροπή την οποία και ανέγνωσε σε πρόσφατη συνεδρίαση της, έχουμε να παρατηρήσουμε τα παρακάτω:
Επειδή η επιστολή αναφέρεται ευθέως κατά της εκπροσώπου της Δ.Α.ΔΙΟΝ. στην Α/θμια Σχολική Επιτροπή κας Κώνστα Αναστασίας...
και μάλιστα με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς που εκφεύγουν της υπαλληλικής της ιδιότητας, θεωρούμε ότι ο πρόεδρος κ.Πέτρος Χρονόπουλος διέπραξε πολιτικό ατόπημα, γιατί επέτρεψε στην υπάλληλο να αναγνώσει την επιστολή πριν ο ίδιος λάβει γνώση του περιεχομένου, εκτός εάν και το γνώριζε οπότε η ευθύνη του είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Εάν ο κ.Πρόεδρος μελετούσε προσεκτικά όλα όσα διαλαμβάνονται στην επιστολή και στα συνημμένα έγγραφα και συζητούσε το θέμα με την υπάλληλο είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι και η ίδια θα διαπίστωνε ότι η επιστολή συντάχθηκε εν θερμώ και το περιεχόμενό της υπερβαίνει τα εσκαμμένα, γιατί αναφέρεται σε πρόσωπα και θεσμούς με απαξιωτικό τρόπο.

Η Δ.Α.ΔΙΟΝ. σέβεται όλους του υπαλλήλους, υπερασπίζεται τα δικαιώματά τους και αυτό το έχει πολλάκις αποδείξει.

Πάντοτε επιδιώκει να συζητά μαζί τους θέματα που αφορούν στην υπηρεσία και ουδέποτε αποπειράθηκε να τους φιμώσει.

Επιπλέον να επισημάνουμε ότι η παράταξή μας πρόβαλλε πάντοτε την αναγκαιότητα διοικητικής υποστήριξης της Σχολικής Επιτροπής από το Δήμο και πίεζε προς αυτή την κατεύθυνση.

Διαφωνούμε κάθετα με το ρόλο του αυτόκλητου τιμητή προς μία μερίδα του Διοικητικού Συμβουλίου της Σχολικής Επιτροπής εκ μέρους υπαλλήλου και ελπίζουμε να μην επαναληφθεί.

Εξάλλου οι γραπτές προτάσεις που υποβάλλαμε στις συνεδριάσεις του Νομικού Προσώπου ήταν προϊόν συλλογικής επεξεργασίας της Δ.Α.ΔΙΟΝ. και αποσκοπούσαν στην καλύτερη λειτουργία της Σχολ.Επιτροπής.

Να θυμίσουμε επιπλέον ότι η δημοκρατική λειτουργία και η αποτελεσματικότητα του συγκεκριμένου οργάνου είναι κατ΄εξοχήν υπόθεση του ίδιου του Δ.Σ., γιατί αυτό θα κριθεί από την κοινωνία και ειδικότερα από τους γονείς.

Η υπάλληλος ως πολίτης μπορεί να εκφράζει την άποψή της για πρόσωπα και καταστάσεις, όχι όμως όταν επιτελεί την υπαλληλική της υποχρέωση.

Τα συνημμένα έγγραφα δεν είναι τίποτα άλλο παρά προτάσεις, που δεν διεκδικούν το αλάθητο βέβαια, αλλά είναι απόπειρα παρέμβασης για την καλύτερη λειτουργία του οργάνου.

Που είδε η κ.Σαββοπούλου το διασυρμό της και την πρόθεση της Δ.Α.ΔΙΟΝ. για την απομάκρυνσή της από τη Σχολική Επιτροπή είναι απορίας άξιον.

Αντίθετα η ίδια εκτίθεται με τους απαράδεκτους υπαινιγμούς για κάποια μέλη του ΔΣ που έχουν δήθεν κάτι να κρύψουν και ότι η ίδια δεν θα επιτρέψει.

Παρακαλώ να διευκρινίσει τι ακριβώς εννοεί.

Αλήθεια συνάδει με την ιδιότητα της υπαλλήλου να εκφέρονται κρίσεις ότι και πάλι κάποια μέλη της μειοψηφίας ενεργούν με ψηφοθηρικές σκοπιμότητες ;

Κατανοούμε ότι ο υπάλληλος οφείλει να συνεργάζεται διαχρονικά με την κάθε διοίκηση, γιατί εκπροσωπεί την εκπεφρασμένη βούληση των πολιτών.

Δεν πρέπει όμως να διαλανθάνει της προσοχή της ότι οι δημοκρατίες λειτουργούν με συμμετοχή των μειοψηφιών, γιατί αυτές εκφράζουν ένα μέρος των πολιτών.

Εξάλλου δεν είναι δεοντολογικά σωστό να εμφανίζεται βασιλικότερη του βασιλέως, για να κερδίσει τη συμπάθεια της διοίκησης, που όπως ομολογεί το έχει κατορθώσει με την δουλειά της.

Αλήθεια δεν γνωρίζουμε πως υπηρετείται η ουδετερότητα, η αντικειμενικότητα και η πίστη στις υποχρεώσεις με το να προσάπτει στην μειοψηφία ότι διυλίζει τον κώνωπα, κωλυσιεργεί, γίνεται εντολοδόχος εμπαθειών της παρέας( έτσι χαρακτηρίζει τις παρατάξεις) σε αντίθεση με την καλή διάθεση της πλειοψηφίας που προσπαθεί να επιτελέσει έργο.

Με την απαντητική μας επιστολή δεν επιδιώκουμε καμία αντιπαράθεση με την υπάλληλο.

Αντιθέτως, μάλιστα θέλουμε να την προφυλάξουμε από παρόμοια ατοπήματα στο μέλλον.

Βασικός αποδέκτης είναι ο πρόεδρος, τον οποίο πραγματικά σεβόμαστε ως θεσμό ανεξαρτήτως από τις όποιες διαφωνίες μας μερικές φορές.

Ζητάμε τόσο από τον ίδιο όσο και από το Διοικητικό Συμβούλιο να πάρουμε πρωτοβουλίες για την καλύτερη λειτουργία της Σχολικής Επιτροπής.

Δροσιά 2/6/2015

Για την Δ.Α.ΔΙΟΝ
Κώνστα Αναστασία

Για λόγους δημοσιογραφικής δεοντολογίας και δεδομένου ότι η ανακοίνωση αναφέρεται σε υπάλληλο του Δήμου Διονύσου, το edionysos.gr δημοσιεύει και την επιστολή της υπαλλήλου κας Κ.Σαββοπούλου (πηγή: odosdionysou.gr).