ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ "ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ" ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΕΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΤΟΪ


ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΙΣ 12 μ.μ.
Ενωτική Πρωτοουλία Δήμου Διονύσου
H έκδοση της ΚΥΑ έρχεται να δικαιώσει προσπάθειες ετών της Κοινότητας Κρυονερίου αρχικά και του Δήμου Διονύσου μετέπειτα καθώς και των φορέων της ευρύτερης περιοχής, όπως και αυτών της Ελληνικής Εταιρίας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού και του Συλλόγου Φίλων του κτήματος Τατοϊου...
Επί της αρχής των προτάσεων που προτείνει η Πολιτεία, συμφωνούμε αφού αποτελούν θέσεις και προτάσεις της προηγούμενης Δημοτικής αρχής και της παράταξής μας.

Η εισήγηση του Συλλόγου Φίλων του κτήματος Τατοΐου και οι προτεινόμενες τροποποιήσεις του Π.Δ. προστασίας της Πάρνηθας μας βρίσκει σύμφωνους, αφού συμφωνούν με το αποτέλεσμα τής εσωτερικής διαβούλευσης της παράταξης μας αλλά και της πολυετούς διαβούλευσης με συλλόγους και φορείς της πόλης μας.

Επιπλέον θέτουμε στη διάθεση σας τις παρακάτω προτάσεις:

1.Brading (Ονομασία). Το κτήμα στο πέρασμα των ετών είναι γνωστό με το όνομα Βασιλικό Κτήμα Τατοίου.Θεωρούμε πως ήδη αποτελεί ένα ισχυρό και αναγνωρίσιμο Brand Name και έτσι πρέπει να παραμείνει δίνοντας βάση στην αίγλη και το σεβασμό που μπορεί συνειρμικά να προκαλέσει σε κάθε εν δυνάμει επισκέπτη. Λαμβάνοντας υπόψιν μας τα παραπάνω αλλά και τις επιταγές του σύγχρονου marketing προτείνουμε το όνομα του κτήματος να είναι Βασιλικό Κτήμα Τατοίου και η διεθνής ονομασία του Hellenic Royal Estate Of Tatoi ή,Royal Estate of Tatoi (εν συντομία R.ES.T).

2.Αλλαγές χρήσης. Είναι απαραίτητες τροποποιήσεις στο προεδρικό διάταγμα του 2007 και 2008 για την προστασία της Πάρνηθας, ώστε να συμπεριληφθούν και οι υπάρχουσες αθλητικές εγκαταστάσεις της πρώην Κοινότητας Κρυονερίου(Δήμου Διονύσου) διευρύνοντας τις δραστηριότητες του Κτήματος.

3.Προσβασιμότητα. Δημιουργία στάσης προαστιακού σιδηροδρόμου επι της οδού Ανεμώνης στα όρια της πρώην κοινότητας Κρυονερίου. Από τη στάση προτείνεται η ύπαρξη δημοτικής συγκοινωνίας μέχρι την πύλη 3 Κρυονερίου. Δημιουργία υπαίθριου-ανοιχτού parking 15 στρεμμάτων στην πύλη 3 με δυνατότητα στάθμευσης 500 ΕΙΧ και 10 τουριστικών λεωφορείων. Επίσης η πρόσβαση των ΙΧ και των λεωφορείων προτείνεται να γίνει ως εξής: Α.Παράδρομος Εθνικής οδού-Οδός Ανεμώνης-διάνοιξη και ασφαλτόστρωση του υφιστάμενου αγροτικού δρόμου πλάτους 7 μέτρων ο οποίος θα έχει και παράλληλη λωρίδα για ποδηλάτες( θα λειτουργεί και ως ζώνη πυρασφάλειας)-parking πύλη 3. Με αυτό τον τρόπο δε θα επιβαρυνθεί περαιτέρω η ήδη επιβαρυμένη κυκλοφορία στη Λ.Κρυονερίου. Σήμανση μονοπατιών πεζοπορίας διαφορετικών από τους κύριους δρόμους, από την πύλη 3 έως τους χώρους του παλατιού, ενώ θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην πρόσβαση επισκεπτών με ειδικές ικανότητες (golf car,κατασκευή διαδρομής με ειδικές προδιαγραφές).

4.Πυρασφάλεια/διατήρηση χαρακτήρα κτήματος Η υπογειοποίηση των γραμμών υπερυψηλής τάσης, που περικλείουν το Τατόι και την Δ.Ε Κρυονερίου πρέπει να μπουν στα προαπαιτούμενα της Κ.Υ.Α.

5.Διαχείρηση. Οφείλουμε να εξασφαλίσουμε τη διατήρηση του δημοσίου χαρακτήρα του κτήματος και τη συμμετοχή εκπροσώπου του Δήμου Διονύσου και του Συλλόγου Φίλων Κτήματος Τατοίου στη σύσταση του φορέα διαχείρισης.

Για την Ενωτική Πρωτοβουλία Δήμου Διονύσου
Γιάννης Καλαφατέλης 
πρ. Δήμαρχος Διονύσου