ΚΕΔΕ: ΝΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ


ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΟΤΙ ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩ ΘΑ ΧΑΘΟΥΝ ΠΟΡΟΙ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ. ΤΑΣΣΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΛΑΪΚΙΣΜΟΥ. ΓΙΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ Η "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ"...
Ψήφισμα της ΚΕΔΕ για το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 

ΝΑΙ στη συνέχιση της διαπραγμάτευσης, ΟΧΙ στο δημοψήφισμα 

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος εκφράζει με ξεκάθαρο και κατηγορηματικό τρόπο ότι η θέση της χώρας μας είναι στην Ευρώπη.

Η θέση αυτή διαταράσσεται σοβαρά από την απόφαση της Κυβέρνησης να προκηρύξει για τις 5 Ιουλίου δημοψήφισμα, με ένα «θολό» ερώτημα που αφενός δεν διασφαλίζει τη έκφραση της πραγματικής δημοκρατικής βούλησης του λαού μας, αφετέρου θέτει σε κίνδυνο την παρουσία της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ.

Η αδυναμία της Κυβέρνησης να πετύχει μέχρι σήμερα συμφωνία με τους ευρωπαίους εταίρους και η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου, δημιουργεί ήδη πρωτόγνωρες για μια ευρωπαϊκή χώρα καταστάσεις.

Καταστάσεις όπως κλειστές τράπεζες, περιορισμοί στις αναλήψεις μετρητών από τα ΑΤΜ, «ουρές ντροπής» των συνταξιούχων που αδυνατούν να εισπράξουν τη σύνταξή τους, στα πρατήρια βενζίνης και τα σούπερ μάρκετ, περιορισμοί στις κινήσεις κεφαλαίων που ακυρώνουν κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα και οδηγούν στο κλείσιμο επιχειρήσεων, σε απολύσεις εργαζομένων και στην αύξηση της ανεργίας.

Η Αυτοδιοίκηση λέει ΝΑΙ στην Ευρώπη, ΟΧΙ στο λαϊκισμό

Σε αυτήν την κρίσιμη για το μέλλον του τόπου μας συγκυρία, η Αυτοδιοίκηση δεν θα παρακολουθήσει αδρανής τις εξελίξεις.

Για μας η έξοδος της χώρας από την ευρωζώνη και ο αποκλεισμός μας από τα ευρωπαϊκά κονδύλια θα είναι καταστροφική.

Θα οδηγήσει:

• Στην απώλεια πόρων ύψους πολλών δισεκατομμυρίων από προγράμματα όπως το ΕΣΠΑ και το ΣΕΣ μελλοντικά, το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, κλπ.
• Στην κατάρρευση κρίσιμων δημοτικών και κοινωνικών δομών και υπηρεσιών. Προγράμματα όπως το Βοήθεια στο Σπίτι, ή η λειτουργία των δημοτικών παιδικών σταθμών, δεν θα μπορούν να συνεχιστούν.
• Στην απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας σε όλους τους Δήμους, που αφορούν εργαζομένους μας που απασχολούνται σε δομές και υπηρεσίες που χρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκά προγράμματα.
• Στην αδυναμία εκτέλεσης σημαντικών έργων σε όλη τη χώρα, σε όλους τους Δήμους, όπως σχολεία, δρόμοι, πλατείες, αναπλάσεις, έργα ύδρευσης και αποχέτευσης κλπ
• Στην ακύρωση κρίσιμων κοινωνικών προγραμμάτων για την αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού στη φτωχοποίηση εκατομμυρίων Ελλήνων.
• Στην κατακόρυφη μείωση του αγροτικού εισοδήματος, αφού πλέον οι έλληνες αγρότες δεν θα έχουν πρόσβαση στα ευρωπαϊκά κονδύλια και τις αγροτικές επιδοτήσεις.
• Στην πλήρη αδυναμία αντιμετώπισης, διαχείρισης και στήριξης των μεταναστευτικών ροών.
Σήμερα η Ευρώπη παραμένει, παρά τα όποια προβλήματα της, ο καλύτερος τόπος για να ζει κάποιος. Αποτελεί μεγάλο ρίσκο για τη ζωή όλων μας, να αποφασίσουμε να βρεθούμε εκτός Ευρώπης. Αντίθετα, αν παραμείνουμε εντός Ευρώπης, θα έχουμε τη δυνατότητα να αλλάξουμε προς το καλύτερο, αυτά που σήμερα μας ενοχλούν. Οφείλουμε λοιπόν να επιλέξουμε την ασφαλέστερη επιλογή, κι όχι να παίξουμε στα ζάρια το μέλλον της Πατρίδας μας.

Για τους παραπάνω λόγους, η Αυτοδιοίκηση Α΄ Βαθμού :

• Τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, γιατί η παραμονή μας στην Ευρώπη των αξιών και στο κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, αποτελεί την ασφαλέστερη για την Πατρίδα μας και τους πολίτες επιλογή.
• Τασσόμαστε κατά του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου , όχι γιατί συμφωνούμε με τις προτάσεις των δανειστών, αλλά γιατί ισοδυναμεί με έξοδο της χώρας μας από την Ευρώπη.
• Τασσόμαστε υπέρ του ΝΑΙ γιατί σε διαφορετική περίπτωση, αν η χώρα μας βγει εκτός Ευρώπης, οι Δήμοι μας θα καταρρεύσουν και δεν θα είναι σε θέση ούτε να χρηματοδοτήσουν έργα, αλλά ούτε και να λειτουργήσουν κρίσιμες υπηρεσίες που εξυπηρετούν τις ανάγκες εκατομμυρίων συμπολιτών μας. • Λέμε ΝΑΙ γιατί αυτό σημαίνει παραμονή της Ελλάδος στην Ευρώπη και παράλληλα την έναρξη μιας νέας διαπραγματευτικής προσπάθειας, προς όφελος όλων των Ελλήνων.
Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ "Ρ.Α.Π."

Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία (Ρ.Α.Π.) 

Αθήνα 30/6/2015

ΚΕΔΕ. Η παράσταση έλαβε τέλος 

Η αυθαίρετη απόφαση που έλαβε ο πρόεδρος Γ. Πατούλης για συμμετοχή της ΚΕΔΕ στην επιτροπή στήριξης του «ΝΑΙ», ερήμην του διοικητικού συμβουλίου, απέδειξε πως οι εντολές της «Συγγρού» απομάκρυναν και τα τελευταία κουρέλια του δήθεν ανεξάρτητου αυτοδιοικητικού.

Στη συνέχεια, συνεδρίαση ΚΕΔΕ 29/6/2015, ακολούθησε το θέατρο του παραλόγου.

Χαρακτηριστική είναι η αντιδημοκρατική προτροπή του επικεφαλής της παράταξης του ΠΑΣΟΚ Αποστόλη Κοιμίση, δημάρχου Αμφιλοχίας, για ακύρωση της διενέργειας του δημοψηφίσματος, μπλοκάροντάς το με την αδράνεια ! των υπηρεσιών των δήμων.

Προτροπή διανθισμένη με το επιχείρημα πως ο λαός δε ξέρει και το «ΟΧΙ» στους δανειστές θα είναι Αρμαγεδών. Μέχρι και «τα Ζόμπι θα βγούν στους δρόμους αν ψηφιστεί το ΟΧΙ» υποστήριξε με έμφαση.

 Το μνημονιακό μπλόκ στην αυτοδιοίκηση ξεπέρασε κάθε όριο. Ακόμη και τη ρητή καταγγελία της παράταξής μας στις αποφάσεις τους και τη στάση τους, η οποία οδήγησε στην αποχώρηση μας από τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ, την μετέτρεψαν σε «ομόφωνη απόφαση» και την έστειλαν σε όλους τους αιρετούς της χώρας με προφανή σκοπό την παραπλάνησή τους και τη δημιουργία ψευδών εντυπώσεων.

Οι δυνάμεις των προθύμων με εργαλείο το φόβο δίνουν τον υπέρ πάντων αγώνα χρησιμοποιώντας κάθε μέσο.

Οι εργαζόμενοι και οι αιρετοί της αυτοδιοίκησης θα αντιστοιχηθούν με την κοινωνία.

Στηρίζουν το «ΟΧΙ» της Ελπίδας, της Αξιοπρέπειας, της Δημοκρατίας, της Ζωής. Δε θα υποκύψουν στις επιταγές και τους εκβιασμούς των δανειστών για υποταγή ή καταστροφή.

Στους εκβιασμούς απαντάμε με την αντίσταση και την ελπίδα. Όλοι με τη συμμετοχή μας ας κινητοποιηθούμε στις επιτροπές στήριξης του «ΟΧΙ».

Να αποτρέψουμε τη δημιουργία μιας κοινωνίας φόβου, φτώχειας και υποταγής, όπως μας επιφυλάσσουν οι ακραίες νεοφιλελεύθερες ελίτ. Ευρώπη για μας σημαίνει Δημοκρατία, Αξιοπρέπεια, Κοινωνική Δικαιοσύνη.