ΥΠΟ ΜΕΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ Η ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΣΤΑΜΑΤΑΕΚΔΗΛΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΧΛΑΔΟΥΛΑ, ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ. ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ΔΗΜΟΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ...
Η ΦΩΤΙΑ ΕΦΘΑΣΕ ΣΤΙΣ ΑΥΛΕΣ ΣΠΙΤΙΩΝ. ΚΑΗΚΑΝ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 400 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΜΕ ΠΕΥΚΑ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΗ ΒΛΑΣΤΗΣΗ. ΕΥΤΥΧΩΣ, ΑΠΟΦΕΥΧΘΗΚΑΝ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ...


Ακολουθεί η τελευταία ανακοίνωση του Δήμου Διονύσου

Νεότερη ενημέρωση για την πυρκαγιά σε Άγ. Στέφανο - Σταμάτα 

Μετά από συντονισμένες προσπάθειες του Πυροσβεστικού Σώματος, των κλιμακίων Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Διονύσου, του ΣΠΑΠ και δυνάμεων όμορων δήμων, με τη συνδρομή εθελοντών πολιτών, η πυρκαγιά σε Άγιο Στέφανο και Σταμάτα έχει ήδη περιοριστεί και έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

Για προληπτικούς λόγους και για το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης λόγω των ισχυρών ανέμων, σημαντικές δυνάμεις παραμένουν στην περιοχή.

Η επιφυλακή θα συνεχιστεί και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ο Δήμος Διονύσου ευχαριστεί όλους τους συντελεστές για την άμεση και αποτελεσματική αντίδραση στην οποία οφείλεται το - μέχρι στιγμής - θετικό αποτέλεσμα.

Παραθέτουμε και την ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής

Άμεση αντίδραση της Περιφέρειας Αττικής στην πυρκαγιά στη Σταμάτα 

Υπό έλεγχο είναι πλέον η πυρκαγιά που ξέσπασε σε κατοικημένη περιοχή της Σταμάτας, στο Δήμο Διονύσου. Χάρη στην άμεση και αποτελεσματική παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας καθώς και όλων των εμπλεκόμενων πλευρών δεν χρειάστηκε η εκκένωση της περιοχής.

Η Περιφέρεια Αττικής με κλιμάκιο της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας βρέθηκε επιτόπου από την πρώτη στιγμή της πυρκαγιάς και συνέδραμε την Πυροσβεστική Υπηρεσία με πέντε υδροφόρα οχήματα.

Παράλληλα καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς έπαιξαν οι εθελοντικές ομάδες της περιοχής.

Με δεδομένο ότι οι συνθήκες υψηλού κινδύνου για την εκδήλωση πυρκαγιών συνεχίζονται τα επόμενα 24ωρα, υπενθυμίζεται ότι στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας
(http://patt.gov.gr/site/index.php?option=com_content&view=article&id=7963:o--------&catid=337&Itemid=375)
δίνονται όλες οι απαραίτητες οδηγίες αυτοπροστασίας των πολιτών έναντι δασικών πυρκαγιών.

Οι πολίτες οφείλουν να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα, αποφεύγοντας οποιαδήποτε δραστηριότητα ή εργασία (καύση ξερών χόρτων, κλαδιών, οξυγονοκολλήσεις, κ.α.) που θα μπορούσαν να προκαλέσουν εκδήλωση πυρκαγιάς και στην περίπτωση εκδήλωσής της να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199, δίνοντας με ακρίβεια σαφείς πληροφορίες για την τοποθεσία της πυρκαγιάς και το είδος βλάστησης που καίγεται.