ΟΓΕ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ: "ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΟ ΔΙΛΗΜΜΑ"


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Για την πρόταση κυβέρνησης για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος 
Φτάνει πια! Οι γυναίκες της λαϊκής οικογένειας αρνούμαστε να αιμορραγούμε εμείς και οι οικογένειές μας, είτε με τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης, είτε με τις προτάσεις της ΕΕ- ΕΚΤ- ΔΝΤ! Στο επικείμενο δημοψήφισμα η δικιά μας απάντηση...
μπορεί να είναι μόνο μια:

Δε δεχόμαστε το εκβιαστικό δίλημμα που θέτει η κυβέρνηση- το Υπουργικό Συμβούλιο για να διαλέξουμε «το σχοινί που θα κρεμάσουν» τα δικαιώματά μας στη δουλειά, στη μόρφωση, στη ζωή.

Μας θέλουν «συνένοχες και συνένοχους» στο αντιλαϊκό παζάρι με τους «εταίρους» τους, που γίνεται για να ανακάμψουν οι εκμεταλλευτές του μόχθου μας. Δεν κάνουμε σπιθαμή πίσω από τις διεκδικήσεις μας για την ανάκτηση των απωλειών που είχαμε σε μισθούς, συντάξεις, δικαιώματα τα χρόνια της κρίσης, την κατάργηση των μνημονίων.

Δεν αντέχουμε άλλα μέτρα! Η ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας δεν μπορεί να περιμένει! Οι εκβιασμοί, τα τελεσίγραφα όλων αυτών των ημερών είναι πρώτης τάξης ευκαιρίας για συμπεράσματα: Αυτός ο ματωμένος δρόμος είναι ΑΔΙΕΞΟΔΟΣ για εμάς και τις οικογένειές μας! Είναι ο δρόμος της ΕΕ, με τα δεσμά της και τα μνημόνια διαρκείας για όλες τις γυναίκες, για όλους τους λαούς της ΕΕ. Από την ίδια μας την πείρα γνωρίζουμε ότι μέσα στο «καβούκι» της ΕΕ και στο όνομα της «ισότητας των φύλων», μας πήραν όσα δικαιώματα είχαμε κατακτήσει με αγώνες, ενισχύθηκε η ανισοτιμία των γυναικών της λαϊκής οικογένειας:

• εξισώθηκαν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών προς τα πάνω
• δουλεύουμε με ελαστικές σχέσεις εργασίας, γιατί έτσι δήθεν μας διευκολύνουν να συνδυάσουμε τις επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις

Και η λίστα των «δεσμεύσεων της ΕΕ» έχει συνέχεια….με βάση και την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ. Είναι ο δρόμος του χρέους, ένα χρέος που δε δημιουργήσαμε εμείς και καλούμαστε να το πληρώνουμε «εγκαίρως και στο ακέραιο», όπως είχε δηλώσει και η σημερινή κυβέρνηση και οι προηγούμενες. Είναι ο δρόμος της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών ομίλων, που το λίπασμα της είμαστε εμείς, ένα ματωμένο γρανάζι στη μηχανή της κερδοφορίας τους. Το επιβεβαιώνουν οι συναδέλφισσες στον κλάδο του Τουρισμού, που δουλεύουν με 300ευρώ για 12 ώρες, οι απλήρωτες εργαζόμενες στη Euromedica, οι καθαρίστριες των σχολείων που βρίσκονται στην «ομηρία»των συμβάσεων έργου, οι εργαζόμενες που απολύθηκαν γιατί έμειναν έγκυες.

Το επιβεβαιώνουν οι συνδικαλίστριες που απολύονται για την αγωνιστική τους δράση, τα εμπόδια που συναντά η εργαζόμενη, γυναίκα για να συμμετέχει στην οργανωμένη δράση. Αυτή είναι η «αναπτυξιακή πορεία» για την οποία διαπραγματεύεται η κυβέρνηση και όλα τα κόμματα που θεωρούν μονόδρομο την ΕΕ, τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.

Αυτή είναι η «δημοκρατία» που απολαμβάνουμε απλόχερα οι γυναίκες του καθημερινού μόχθου. Είναι κοροϊδία να επικαλούνται τη λαϊκή βούληση και τη δημοκρατία με αφορμή το δημοψήφισμα.

Άραγε τι θα πει ένα «βροντερό όχι» στην πρόταση των δανειστών; Ότι διεκδικούμε «περήφανα και κυρίαρχα» να φορτωθούμε οι λαϊκές οικογένειες 55 σελίδες αντιλαϊκών μέτρων, που θα πατήσουν πάνω στα αντιλαϊκά μέτρα του μνημονίου που παραμένουν;

Φτάνει το δούλεμα. Η συγκυβέρνηση προτείνει αύξηση του ΦΠΑ σε μια σειρά από είδη πρώτης ανάγκης. Οι δανειστές προτείνουν κάποιες παραλλαγές.

Τι είναι δεδομένο; Ότι θα υπάρχει αύξηση του ΦΠΑ. Η συγκυβέρνηση προτείνει να κοπεί η πρόωρη συνταξιοδότηση για μητέρες με ανήλικά παιδιά από Οκτώβρη και οι δανειστές λένε να ξεκινήσει από τον Ιούλιο.

Τι είναι δεδομένο; Η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης. Η συγκυβέρνηση προτείνει να κοπεί το ΕΚΑΣ αρχής γενομένης από το 2018, ενώ οι δανειστές ζητούν την πλήρη κατάργηση μέχρι το 2019. Δεν αποδεχόμαστε τη λογική του «μικρότερου κακού»: να θεωρούμε δεδομένες τις απώλειες στο εισόδημα της οικογένειάς μας, σε δικαιώματα και να μπούμε στα παζάρια για το μέγεθός του. Δε δεχόμαστε άλλα μέτρα!

Ο δρόμος που μας καλούν να συνεχίσουμε κυβέρνηση-δανειστές-οι επιχειρηματικοί όμιλοι και όσα κόμματα τους στηρίζουν είναι στρωμένος με νέες θυσίες διαρκείας για τις λαϊκές οικογένειες. Είναι στρωμένος με τεράστιες αντιθέσεις και ανταγωνισμούς για τη μοιρασιά της πίτας ανάμεσα σε επιχειρηματικούς ομίλους, που εμπλέκει εμάς και τις οικογένειές μας σε επικίνδυνα μονοπάτια.

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια επιχειρηματικών ομίλων να τρομοκρατήσουν τις εργαζόμενες, να αξιοποιήσουν το κλίμα φόβου που διαμορφώνεται με ευθύνη της κυβέρνησης μετά το κλείσιμο των τραπεζών, για να εντείνουν την επίθεση. Κάθε ώρα που περνάει πληθαίνουν οι επιχειρήσεις που ανακοινώνουν ότι δε θα πληρώσουν τους εργαζόμενους τους.

Ανακοινώνουν διαθεσιμότητες, ακόμη και απολύσεις εργαζομένων. Καλούμε τις εργαζόμενες να απαντήσουν οργανωμένα, μαζικά και μαχητικά στη νέα αυτή επίθεση. Να μην υποκύψουν, να μη δεχτούν την απλήρωτη δουλειά και τις διαθεσιμότητες. Δε θα πληρώσουμε εμείς τις συνέπειες της κρίσης και των ανταγωνισμών του κεφαλαίου.

Το Προεδρείο της ΟΓΕ απευθύνει αγωνιστικό κάλεσμα, όχι μόνο στις γυναίκες των Συλλόγων και Ομάδων της ΟΓΕ, αλλά σε κάθε εργαζόμενη, άνεργη, συνταξιούχο, αυτοαπασχολούμενη της πόλης και της υπαίθρου, σε κάθε φοιτήτρια, νέα μητέρα: Είτε καταληχθεί η νέα αντιλαϊκή συμφωνία-μνημόνιο, είτε τα «σπάσουν» κυβέρνηση και οι «εταίροι» της και οδηγηθούν σε ρήξη, ο λογαριασμός θα είναι βαρύς για μας και τις οικογένειές μας.

Να δώσουμε τη δική μας αγωνιστική απάντηση, με τη δική μας λαϊκή οργάνωση, με ενημέρωση και συζήτηση στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στις σχολές.

Με αγωνιστική δράση να επιβάλουμε τη θέληση και το δίκιο μας, να διεκδικήσουμε όσα αξίζουν σε μας και τα παιδιά μας, στους παραγωγούς του πλούτου.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ! ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ! ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΣΤΕΡΟΥΝ ΕΕ και Κυβερνήσεις

Απαιτούμε διεκδικούμε άμεσα:

• Να διασφαλιστεί η πληρωμή στην ολότητά τους, των μισθών των εργαζομένων, του επιδόματος ανεργίας για τους ανέργους, των συντάξεων. Εδώ και τώρα!

• Να διασφαλιστούν πλήρως η παροχή υγείας και φαρμάκων χωρίς καμία επιβάρυνση για το λαό με ευθύνη της κυβέρνησης! Καμία περικοπή στα δημόσια νοσοκομεία!

• Επέκταση και γενίκευση για όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς του μέτρου της δωρεάν χρήσης. Κατάργηση των διοδίων.

• Καμία απόλυση ούτε υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών για τους εργαζόμενους με πρόσχημα το κλείσιμο των τραπεζών.

• Πάγωμα των δόσεων για φόρους, στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια.

• Πάγωμα των πληρωμών για φως, νερό, τηλέφωνο. Καμιά διακοπή συνδέσεων.

Καλούμε κάθε γυναίκα εργαζόμενη, κάθε γυναίκα λαϊκής οικογένειας σε αγωνιστική ετοιμότητα και επαγρύπνηση για την προστασία των δικαιωμάτων μας, να οργανωθεί και να παλέψει μέσα από το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα, τους Συλλόγους και τις Ομάδες της ΟΓΕ. Αθήνα,

30/6/2015

Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας / ΟΓΕ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ