ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ: ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ !


ΞΕΚΙΝΑ ΣΕ 7 ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΕΤΗΣ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ ΓΙΑ 500-600 ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ, ΗΛΙΚΙΑΣ 6-12 ΕΤΩΝ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΛΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015 ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΛΗ ΙΟΥΝΙΟΥ 2016. ΣΤΙΣ 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΞΕΚΙΝΑ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ...
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Μετά τις Καλοκαιρινές Δράσεις που ολοκληρώθηκαν πρόσφατα με επιτυχία, νέα προγράμματα Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά του Δημοτικού σχεδιάζει για το φθινόπωρο η Αντιδημαρχία Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης. Για πρώτη φορά φέτος, ξεκινά ένα καθημερινό πρόγραμμα μελέτης, δημιουργικής απασχόλησης και ψυχαγωγίας για 500-600 μαθητές και μαθήτριες 6-12 ετών, που θα διαρκέσει από τα τέλη Σεπτεμβρίου 2015 μέχρι τα μέσα Ιουνίου 2016. 

Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί σε 7 Δημοτικά Σχολεία (ένα σε κάθε δημοτική κοινότητα), από Δευτέρα έως Παρασκευή, στο χρονικό διάστημα 4:30 – 8:00 μμ.

Εξετάζεται το ενδεχόμενο αξιοποίησης και 8ου Δημοτικού Σχολείου, ανάλογα με την ζήτηση και τις αιτήσεις που θα υποβληθούν.

Το καθημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει 1.5 ώρα για Μελέτη με την υποστήριξη δασκάλου και 1.5 ώρα για μια ακόμη Δραστηριότητα (Μουσικοκινητική, Θεατρικό Παιχνίδι, Εικαστικά και Κατασκευές, Μοντέρνος Χορός και Ομαδικά Παιχνίδια) ανάλογα με την ημέρα της εβδομάδας. Παρεμβάλλεται διάλειμμα μισής ώρας.

Η καθημερινή παρακολούθηση του προγράμματος δεν είναι υποχρεωτική, ενώ επιτρέπεται η περιστασιακή συμμετοχή όταν, σε έκτακτες περιπτώσεις, οι γονείς - κηδεμόνες έχουν την ανάγκη της συγκεκριμένης υπηρεσίας.

Η περιστασιακή συμμετοχή, για τη διευκόλυνση των δημοτών, αφορά και σε παιδιά του Νηπιαγωγείου.

Οι γονείς-κηδεμόνες συμπληρώνουν σχετική ηλεκτρονική αίτηση, με βάση την οποία επιλέγουν την/τις δραστηριότητες που θα παρακολουθήσει το/τα παιδιά τους.

Για την εγγραφή καταβάλλεται συμβολικό αντίτιμο, όπως ακριβώς και στις Καλοκαιρινές Δράσεις. Γονείς-κηδεμόνες που αδυνατούν ή δεν επιθυμούν να καταβάλουν το αντίτιμο, απαλλάσσονται από την σχετική υποχρέωση.

Η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων θα ξεκινήσει στις 24 Αυγούστου 2015, αμέσως μετά την ανακοίνωση των σχετικών με το πρόγραμμα λεπτομερειών.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ - ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ
& ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΗΛΙΑΣ ΥΦΑΝΤΗΣ