ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ... ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΦΙΛΟΔΟΞΟ "ΤΟΠΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ" ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΩΝ 78 ΣΕΛΙΔΩΝ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ. ΤΑ ΑΣΤΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΤΗΣΙΩΣ ΣΤΟΥΣ 22.080 ΤΟΝΟΥΣ ΕΝΩ ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ (ΚΛΑΔΙΑ ΚΛΠ) ΣΤΟΥΣ 4.200 ΤΟΝΟΥΣ. ΣΤΑ 3.450.000 ΕΥΡΩ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ, ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ...
ΑΠΟ ΕΣΠΑ, ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ. 

Ο ΔΗΜΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΛΗΣΕΙ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΜΕΣΩ ΠΛΕΙΟΔΟΤΙΚΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ, ΕΝΩ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ...


ΟΠΩΣ ΤΟΝΙΖΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΟΙΜΙΟ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ (ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΝΑΥΠΗΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ) ΗΛΙΑΣ ΥΦΑΝΤΗΣ, ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΕΠΙΔΙΩΚΕΤΑΙ Η ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΜΕ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ, ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΟΔΟΧΗ. 

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΙΝΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΛΟΓΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ (ΟΠΩΣ ΜΕΤΑΛΛΟΥ, ΧΑΡΤΙΟΥ, ΓΥΑΛΙΟΥ, ΠΛΑΣΤΙΚΟΥ ΚΛΠ) ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΣΕ "ΠΡΑΣΙΝΑ ΣΗΜΕΙΑ". 

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΥ Ε.Μ.Π.

ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ, ΕΠΙΔΙΩΚΕΤΑΙ Η ΕΞΕΥΡΕΣΗ ΧΩΡΩΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟ ΤΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ (ΑΠΟ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΚΛΠ) ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ.

ΕΠΙΣΗΣ, ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΚΑΜΠΑΝΙΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ, ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΑΖΟΜΕΝΟ ΜΟΝΤΕΛΟ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ