Δ.ΖΑΜΑΝΗΣ ΓΙΑ ΑΒΡΑΑΜ ΠΑΣΙΠΟΥΛΑΡΙΔΗ: "ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ, ΠΑΣΧΙΖΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ"


Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙ 16 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΡΟΣΙΑΣ, ΕΧΕΙ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ... ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΗ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ, ΕΠΙΣΗΣ, ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ EDIONYSOS.GR ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΒΡΑΑΜ ΠΑΣΙΠΟΥΛΑΡΙΔΗ ΟΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΔΟΧΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΑΝΔΡΕΑ ΜΠΕΤΣΗ...
 Παραίτηση Α. Πασιπουλαρίδη - Νέος δημοτικός σύμβουλος ο Α. Μπέτσης 

Τη δήλωση παραίτησης του Αβραάμ Πασιπουλαρίδη ανακοίνωσε στη χθεσινή (5/10) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Διονύσου, Διονύσης Ζαμάνης. Ο κ. Ζαμάνης ευχαρίστησε τον πρώην Δήμαρχο Δροσιάς για τη βοήθεια και τη στήριξη που παρείχε και αναφέρθηκε στο τεράστιο έργο που προσέφερε στη διάρκεια της πολυετούς ενασχόλησής του με την Αυτοδιοίκηση, τονίζοντας χαρακτηριστικά :


 «Αφήνει πίσω του το όνομα ενός πεντακάθαρου και δίκαιου ανθρώπου που πάσχιζε όσο μπορούσε για το καλό της πόλης του».

Η επιστολή παραίτησης του κ. Πασιπουλαρίδη έχει ως εξής:

«Κύριε Δήμαρχε, κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου

Ως γνωστόν, οι βασικοί λόγοι που έλαβα μέρος στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές ήταν να συμβάλω αφ’ ενός στη νίκη των Ανοιχτών Οριζόντων και αφ’ ετέρου στη μη επανεκλογή του κ. Καλαφατέλη, για τους λόγους που κατ’ επανάληψη είχαμε επισημάνει ως μείζων μειοψηφία κατά την παρελθούσα δημοτική περίοδο.

Με την επίτευξη του διπλού αυτού στόχου, σε συνδυασμό και με το γεγονός ότι, εκτός των άλλων, ήλθε πλέον και το πλήρωμα του χρόνου για να παραμερίσω, και αφού ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου τους συνδημότες μου που με τίμησαν, εκλέγοντάς με επανειλημμένα είτε στη θέση του δημάρχου είτε αυτήν του δημοτικού συμβούλου, υποβάλλω την παραίτησή μου, με την παράκληση να γίνει αυτή αποδεκτή.

Εύχομαι καλή και παραγωγική συνέχεια στον κ. Δήμαρχο, στους συναδέλφους της Δημοτικής Αρχής και στον δημοτικό σύμβουλο που θα με αντικαταστήσει».


O κ. Ζαμάνης καλωσόρισε τον κ. Ανδρέα Μπέτση - ο οποίος ορκίστηκε ως δημοτικός σύμβουλος, αντικαθιστώντας τον κ. Πασιπουλαρίδη - και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στα καθήκοντά του.
ΣΧΌΛΙΟ EDIONYSOS.GR

Στο φίλο από τα παλιά, τον  Ανδρέα Μπέτση, ευχόμαστε εκτός από επιτυχημένος δημοσιογράφος να αναδειχθεί σε ένα δημιουργικό δημοτικό σύμβουλο και να φέρει καινοτόμες ιδέες στο Δημοτικό Συμβούλιο. Για εμάς δεν έχει καμιά σημασία που ήταν δεύτερος ή τρίτος επιλαχών στη σειρά. Του λέμε, λοιπόν, ότι τώρα έχει την ευκαιρία να αποδείξει -αν βεβαίως μπορεί- ότι κακώς δεν ήταν τόσα χρόνια μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ανδρέα, παίξε μπάλα ! Ή αλλιώς, "Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα"....

Για τον επίσης φίλο μας, κι αυτόν από τα παλιά, Αβραάμ Πασιπουλαρίδη, τι να πρωτοπούμε... Θα αρκεστούμε να υπογραμμίσουμε ότι αποτελεί ένα τεράστιο πολιτικό μέγεθος για τα δημοτικά μας πράγματα, είτε κάποιος συμφωνεί μαζί του είτε όχι. Είναι ένας άνθρωπος με αρκετή... ξεροκεφαλιά, που δεν γίνεται να μην... τσακωθείς μαζί του αλλά την ίδια στιγμή οφείλεις να του αναγνωρίσεις ότι διαθέτει ικανότητα, εργατικότητα, ντομπροσύνη, καλοσύνη και μεγαλείο ψυχής και χαρακτήρα. Το κενό που αφήνει στο Δήμο θα είναι πράγματι δυσαναπλήρωτο. Ωστόσο, θεωρούμε ότι έκανε καλά που αποχώρησε. Ήταν μια σωστή κίνηση. Μετά από τόσα χρόνια στα κοινά και μάλιστα σε πρώτο ρόλο, έκρινε ότι ήρθε η ώρα να ιδιωτεύσει και να παραδώσει τη σκυτάλη στους νεότερους. Άλλωστε, η σκιά του, έτσι κι αλλιώς, θα πέσει βαριά...

Πέτρος Πετρόπουλος