ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ: ΤΑ ΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΟΧΙ ΣΤΗΝ 22η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ


ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΗΣ Δ.Α.ΔΙΟΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ 22Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ 2015...
Θέμα 1ο Η διοργάνωση προσομοίωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από τους μαθητές Λυκείου είναι μία εκδήλωση για δημιουργία εντυπώσεων και ωραιοποίησης των ευρωπαϊκών θεσμών.Με τίνος καθοδήγηση ο μαθητής θα ακολουθήσει και θα εκφράσει τις πολιτικές θέσεις μιας ομάδας ; Είναι απλά μία δικαιολογία για την χρηματοδότηση του προγράμματος και την ύπαρξη του Ι.Ε.Κ.Ε.Θ. Πρέπει να ωθήσουμε για την δημιουργία μιας Ευρώπης που θα προωθεί την λύση των κοινωνικών προβλημάτων των λαών της.

Θέμα 3ο Καταψηφίζουμε την αναμόρφωση του προϋπολογισμού καθώς είχαμε καταψηφίσει και τον προϋπολογισμό. Όλες οι αναμορφώσεις που γίνονται ακολουθούν την ίδια τακτική.

Θέμα 5ο Παραλαβή του έργου «Επισκευή και Συντήρηση Σχολικών Κτιρίων και αύλειων χώρων Δήμου Διονύσου» Το έργο δημοπρατήθηκε στις 25.7.2012, αποπερατώθηκε στις 8.5.2013 και η παραλαβή γίνεται σήμερα. Στην ερώτησή μας για το πότε υπογράφτηκε η σύμβαση για τις επισκευές του 2015 απάντηση δεν πήραμε. Είναι ενδεικτικό της προχειρότητας με την οποία δουλεύει η δημοτική αρχή.

Θέμα 6ο Αύξηση της τακτικής επιχορήγησης του Δήμου προς την Σχολική Επιτροπή Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Διονύσου κατά 50000 ευρώ. Η υποχρηματοδότηση από το κράτος είναι δεδομένη.Να διεκδικήσουμε περισσότερα χρήματα μέσω της ΚΕΔΕ από το Υπουργείο Εσωτερικών.Είναι ανάγκη ενοποίησης των σχολικών επιτροπών για να υπάρχουν ενιαία κριτήρια όσο αφορά τα θέματα λειτουργίας τους και να ακολουθείται κοινή πολιτική.

Θέμα 7ο Αποδοχή παραίτησης του Στέφανου Μιχιώτη από τακτικό μέλος της Σχολικής Επιτροπής Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Διονύσου και αντικάταστασή του. Ψηφίσαμε "Παρών" θεωρώντας ότι τα όσα αναφέρει ο κ.Μιχιώτης στην παραίτησή του πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπ όψιν από τον Πρόεδρο της Επιτροπής και τον Δήμαρχο και να εργαστούν σοβαρά και με συνέπεια για την αποκατάσταση των προβλημάτων.

Θέμα 9ο Καταψηφίσαμε τα τροφεία για τους παιδικούς σταθμούς.Θεωρούμε ότι η φοίτηση των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς πρέπει να είναι δωρεάν.Ο Δήμος αναλαμβάνει τα έξοδα για τα προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης επομένως θα μπορούσε να αναλάβει και τα τροφεία των παιδικών σταθμών.

Θέμα 19ο Ενοικίαση οικοπέδου για απόθεση του κλαδοφάγου. Να δοθεί η κατάσταση των διαθέσιμων οικοπέδων περιουσίας του δήμου.Πρέπει να γίνει πρόβλεψη γιατί σε λίγο θα έχουμε ανάγκη από χώρους για την αποκομιδή των απορριμάτων κ.α.

Θέμα 20ο Λόγω του υψηλού χρηματικού ποσού καταψηφίσαμε την πρόσληψη συμβούλου για την βελτίωση της διοικητικής ικανότητας Δήμου Διονύσου.

Θέμα 21ο Πιστεύουμε ότι αποτελεί πρόκληση η συγκεκριμένη σύμβαση με το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο για τη Διαχείριση των Απορριμμάτων στο ποσό των 60.000 ευρώ συν 13.000 ΦΠΑ γιατί 1ον Δήμοι που αναθέτουν ανάλογες εργασίες σε μελετητές το ποσό δεν υπερβαίνει το ύψος των 25.000 ευρώ, τουλάχιστον στους δήμους της Αττικής και 2ον είναι αντιδεοντολογικό γιατί αξιοποιείται μόνο μία πηγή πληροφόρησης ( Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο) για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Θέμα 23ο Για τις διαγραφές χρεώσεων βεβαιωτικών καταλόγων αφού ακούσαμε όλες τις απόψεις ψηφίσαμε την εισήγηση της δημοτικής αρχής με μοναδικό κριτήριο την εφαρμογή ενός κανονισμού που με την συμμετοχή και την δική μας είχε εγκριθεί από το δημοτικό συμβούλιο στο παρελθόν.

Θέμα 26ο Ψηφίσαμε υπέρ για την Συνέχιση της Λειτουργίας των Κοινωνικών Δομών για την αντιμετώπιση της φτώχειας επισημαίνοντας ότι πρέπει να προετοιμαστεί προσωπικού του Δήμου ώστε να γίνουν μόνιμες αυτές οι δομές.

Θέμα 29ο Για την εκδίκαση των ενστάσεων για την ένταξη στο σχέδιο πόλεως της Δημοτικής Κοινότητας Άνοιξης θέση μας είναι ότι πρέπει να γίνουν επαφές με το Ελεγκτικό Συνέδριο και το Υπουργείο Οικονομικών ώστε να μην υπάρξει απένταξη του έργου. Να γίνει η εκδίκαση των ενστάσεων με συνοπτικές διαδικασίες από τα αρμόδια όργανα. Είναι ένα σοβαρό θέμα να ακυρωθεί μία διαδικασία από ολιγωρία των αρμόδιων αρχών που έχει σχέση με την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

ΔΑΔΙΟΝ