ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ "ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΟΙΞΗΣ

Η ΜΕΙΖΟΝΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΖΕΙ ΟΤΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΚΑΝΕ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ... ΧΡΕΩΝΕΙ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΙΤΕ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΕΙΤΕ ΑΓΝΟΙΑ ΚΑΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΣΜΟ. ΕΠΙΣΗΣ, ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΧΑΝΕΤΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΣΠΑ, ΥΨΟΥΣ 700.000 ΕΥΡΩ. ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ, ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΛΥΤΑ ΤΑ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΑΙΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ...


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο την Πέμπτη 29/10/2015 οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας και ο κύριος Ζαμάνης ψήφισαν υπέρ της άμεσης ολοκλήρωσης του Β1 Σταδίου της Πολεοδομικής Μελέτης της Δ.Ε Άνοιξης.

Δηλαδή τάχθηκαν υπέρ της άμεσης θετικής γνωμοδότησης ΌΛΩΝ των ενστάσεων και τη διαβίβαση τους στο μελετητή, προκειμένου να πραγματοποιήσει διορθώσεις στη σχετική μελέτη, χωρίς να εξετάσουν αν είναι, βάσιμες ή αβάσιμες, λογικές ή παράλογες, νόμιμες ή παράνομες.

Τις έβαλαν όλες στο ίδιο τσουβάλι, είτε για να εξυπηρετήσουν κάποια συμφέροντα, είτε λόγω άγνοιας ερασιτεχνισμού και προχειρότητας, αφού από το Σεπτέμβριο του 2014 δε φρόντισαν να ασχοληθούν και να γνωμοδοτήσουν έστω για μία !

Με αυτή τους την απόφαση, στερούν τη δημιουργία των απαραίτητων κοινοχρήστων και κοινωφελών χώρων και ακυρώνουν την πολεοδομική μελέτη αφού δεν υπάρχει πλέον το απαραίτητο περιβαλλοντολογικό ισοζύγιο, ενώ βάζουν ταυτόχρονα στον πάγο, οποιοδήποτε έργο υποδομής στην περιοχή.

Η χρηματοδότηση των 700 χιλιάδων ευρώ από το ΕΣΠΑ,η οποία είχε εξασφαλιστεί από τις προηγούμενες διοικήσεις του Δήμου, χάνεται οριστικά.

Επίσης από την πλειοψηφία εκφράστηκε η άποψη πως σε ήδη δομημένους οικισμούς (π.χ Άνοιξη-Άγιο Στέφανο) είναι αδύνατη η διενέργεια πολεοδομικών μελετών.

Με απλά λόγια υποστηρίζουν πως δεν υπάρχει περίπτωση σε αυτούς τους οικισμούς τα ήδη υπάρχοντα σοβαρά προβλήματα υποδομών να επιλυθούν!

Είναι απορίας άξιο, αν οι προερχόμενοι από αυτές τις Δ.Ε, εκλεγμένοι Δημοτικοί και Τοπικοί σύμβουλοι έχουν αντιληφθεί το έγκλημα στο οποίο συνέπραξαν εις βάρος των συνδημοτών τους.

Η ξεκάθαρη θέση της Ενωτικής Πρωτοβουλίας ήταν και παραμένει η άμεση και ουσιαστική γνωμοδότηση των ενστάσεων και η συνέχιση με κάθε τρόπο της ολοκλήρωσης της Πολεοδομικής Μελέτης της Δ.Ε Άνοιξης αλλά και η τακτοποίηση όλων των εκκρεμών πολεοδομικών προβλημάτων του Δήμου μας (Άγιος Στέφανος,Σταμάτα,Ροδόπολη κ.α).

Γραφείο Τύπου "Ενωτικής Πρωτοβουλίας"