ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΓΑΝΩΤΗΣ: ΑΝΤΙΟ ΣΥΡΙΑ...


Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ EDIONYSOS.GR ΠΩΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ) ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 6 μ.μ. ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ  ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ.ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΩΝ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΡΙΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ...


Ο ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Έγραψα το δεύτερό μου βιβλίο με τίτλο ΑΝΤΙΟ ΣΥΡΙΑ.

Το θέμα του βιβλίου πραγματεύεται την ανατροπή, που φέρνει στη ζωή μιας μικρής μαθήτριας ο πόλεμος στη Συρία.

Παρακολουθούμε τη ζωή της Ροζμπίν στην τελευταία τάξη του Δημοτικού και στις τάξεις του Γυμνασίου.

Ζούμε μαζί της την ανησυχία και το δράμα του πολέμου και ταξειδεύουμε μαζί της στο ταξείδι που κάνει με τον παππού της για να έρθει πρόσφυγας στην Ελλάδα.

Το βιβλίο είναι γραμμένο με πολλή αγάπη για παιδιά 12-16 χρονών μετά από μεγάλη έρευνα που έκανα σχετικά με τον πολιτισμό της Συρίας.

Οι αναγνώστες του βιβλίου, μικροί και μεγάλοι, "ταξειδεύουν" στη Συρία από άκρη σε άκρη, μαθαίνοντας ένα σωρό πράγματα για την ιστορία, τη γεωγραφία και τον πολιτισμό αυτής της υπέροχης χώρας, που σήμερα δοκιμάζεται από τον πόλεμο.

Με πολύ σεβασμό στην ψυχολογία της εφηβικής ηλικίας οδηγούνται τα παιδιά να δεθούν με τη μικρή ηρωίδα, να χαρούν, να μάθουν, να ενθουσιαστούν και στη συνέχεια να προβηματιστούν, να λυπηθούν και -γιατί όχι- να κλάψουν μαζί της για τα κακά του πολέμου.

Είναι, πιστεύω, ένα βιβλίο που θα αγαπηθεί πολύ από μικρούς και μεγάλους αναγνώστες και για δύο ακόμα λόγους:

Ο ένας είναι η εικονογράφησή του, που έχει γίνει με πολλή αγάπη και τρυφερότητα από την Μαρία Κασαμπαλάκου, τη μητέρα ενός μικρού μαθητή, που πραγματικά έσκυψε πάνω από το κείμενο με πολλή ευαισθησία και σοβαρότητα και αποτύπωσε στο χαρτί με απόλυτη επιτυχία ένα σωρό δυνατά συναισθήματα.

Ο άλλος λόγος (και εδώ έρχομαι στο "δια ταύτα") είναι η απόφαση που πήρα να διακινηθεί το βιβλίο και ΟΛΑ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΣΥΡΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Η διαχείρηση του ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ (υπολογίζουμε γύρω στα 15.000 ευρώ) θα γίνει από μια τριμελή επιτροπή στην οποία συμμετέχει ένας εκπαιδευτικός, ένας δικηγόρος και ένας ιδιωτικός υπάλληλος.

Κάθε βιβλίο που πωλείται καταγράφεται μαζί με το ποσόν (10ευρώ ανά βιβλίο) σε αριθμημένο μπλοκ διπλότυπων αποδείξεων.

Θα ήθελα να βοηθήσετε στη διακίνηση του βιβλίου αυτού εάν και εφόσον πιστεύετε ότι αξίζει τον κόπο να ασχοληθείτε…

Στέφανος Γανωτής
Εκπαιδευτικός
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6984167612 6945156054 2106216387

ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ