ΚΡΙΜΑ ! ΜΟΝΟ 4 ΛΥΚΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ...ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 16 ΚΑΙ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΙ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ. "ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΛΥΚΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΧΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΚΙ ΕΓΩ ΟΤΑΝ ΗΜΟΥΝ ΜΑΘΗΤΡΙΑ..." ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟ EDIONYSOS.GR Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΓΙΑΛΗ, ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΣΕ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΑΣ. ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΘΑ ΒΡΑΒΕΥΘΟΥΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗ...


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διαγωνισμός Προσομοίωσης Λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τους μαθητές Λυκείου του Δήμου Διονύσου

Το Ινστιτούτο Έρευνας & Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων - Ι.Ε.Κ.Ε.Θ. σε συνεργασία με το Δήμο Διονύσου θα υλοποιήσει το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016 την Προσομοίωση του κατεξοχήν άμεσα δημοκρατικού οργάνου της Ε.Ε., του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με τη συμμετοχή τεσσάρων Λυκείων του Δήμου Διονύσου.

Πιο συγκεκριμένα, θα συμμετάσχουν το Λύκειο Διονύσου, το Λύκειο Δροσιάς, το Λύκειο Κρυονερίου και το 1ο ΕΠΑΛ Διονύσου - «Ζήνων».

Κεντρικό θέμα της Προσομοίωσης αποτελεί «Η άνοδος του Ευρωσκεπτικισμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση», στην οποία θα προβληματιστούν και θα προτείνουν λύσεις οι ίδιοι οι συμμετέχοντες.

To Ι.Ε.Κ.Ε.Θ., μετά από μία σειρά προσομοιώσεων της δομής και λειτουργίας του θεσμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και σε άλλα σχολεία της Ελλάδας, συνεχίζει την υποστήριξη των νέων να εκφραστούν και να ενισχύσουν το αίσθημα συμμετοχικότητας, μέσα από τη βιωματική αξία του προγράμματος EUropa.S. T.e.en.s και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Η Προσομοίωση θα κλείσει με την απονομή των βραβείων από τον Αντιδήμαρχο Ανάπτυξης και Στρατηγικού Σχεδιασμού του Δήμου Διονύσου, κύριο Ηλία Υφαντή. 

Ο Ευρωβουλευτής κύριος Γ. Γραμματικάκης υποστηρίζοντας θερμά την εν λόγω δράση, πρόκειται να φιλοξενήσει στις Βρυξέλλες τους βραβευμένους συμμετέχοντες και τους εκπαιδευτικούς τους, με σκοπό να επισκεφθούν από κοντά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και να μιλήσουν με τον Ευρωβουλευτή για τα αποτελέσματα της προσομοίωσης.

ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

Ακολουθεί το Πρόγραμμα του διημέρου