Δ.ΖΑΜΑΝΗΣ: ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΑΝΟΜΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ...


Απάντηση στον κ. Καλαφατέλη 
Με αφορμή δελτίο Τύπου της Ενωτικής Πρωτοβουλίας, επισημαίνουμε τα εξής: Είναι τουλάχιστον κωμικό ο κ. Καλαφατέλης να προσπαθεί υποκριτικά να «παραδώσει» μαθήματα δεοντολογίας και δημοκρατικής συμπεριφοράς όταν είναι αυτός που διέγραψε τέσσερις δημοτικούς του συμβούλους, απλά επειδή συμμετείχαν...
σε μία νόμιμα συγκληθείσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Διέγραψε δηλαδή τέσσερις δημοτικούς συμβούλους επειδή εκτελούσαν το καθήκον τους, για το οποίο είχαν ορκιστεί !!!

Η επιλεκτικά, κοντή μνήμη του δεν τον βοηθά να αντιληφθεί ότι δεν δικαιούται να κάνει τέτοιου είδους κριτική αφού εμπράκτως λειτουργούσε στο παρελθόν ως «αυτοκράτορας» και τιμωρούσε τη διαφορετική άποψη.

Σχετικά με τα περί λογοδοσίας να θυμίσουμε στον κύριο Καλαφατέλη ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή, πριν μόλις τρεις μήνες, έκανε πραγματική Δημόσια Λογοδοσία, στην οποία δόθηκε - για πρώτη φορά - ευρεία δημοσιότητα και υπήρξε μεγάλη συμμετοχή των πολιτών.

Κατά τη διάρκειά της αποτυπώθηκε εύγλωττα το θετικό πρόσημο του έργου της Δημοτικής Αρχής, στον πρώτο κιόλας χρόνο της διοίκησής της.

Είναι… αλήστου μνήμης η δικιά του λογοδοσία προ ετών, τον μήνα… Αύγουστο!!!

Η Δημοτική Αρχή έχει ήδη αποδείξει έμπρακτα με θεσμικές αλλαγές ότι είναι αυτή που αποφάσισε, τόσο να συγκρουσθεί με άνομα τοπικά συμφέροντα όσο και να σταματήσει τις παλαιοκομματικές πρακτικές που βρήκε «παρακαταθήκη» από τον ίδιο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν η Διοίκηση έβαζε φρένο στη «βιομηχανία διαγραφής» βεβαιωμένων οφειλών, την ίδια στιγμή - κατόπιν εντολής του - οι δημοτικοί σύμβουλοι της Ενωτικής Πρωτοβουλίας αποχωρούσαν τεχνηέντως από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ως Δημοτική Αρχή δεν έχουμε κανένα λόγο να ασχολούμαστε με τα εσωτερικά των άλλων δημοτικών παρατάξεων αρκεί αυτό - αν μη τι άλλο- να είναι σεβαστό από όλους.

Σίγουρα όμως δεν θα επιτρέψουμε να το κάνει αυτός που οι αντιδημοκρατικές του τακτικές και μεθοδεύσεις, καταδικάσθηκαν τόσο από μέλη της παράταξης της Ενωτικής Πρωτοβουλίας όσο και από τους πολίτες του Δήμου μας, στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές.

Θα είναι χρήσιμο για τους δημότες ο κ. Καλαφατέλης - για όσο τουλάχιστον διάστημα διατηρείται ως επικεφαλής της Ενωτικής Πρωτοβουλίας – να σταματήσει την «αναζήτηση» αρχαίων ρητών και δήθεν ευφυολογημάτων χάριν εντυπωσιασμού, την υιοθέτηση κουτσομπολιών και τη συστηματική ψευδολογία και λασπολογία, και να αρθεί επιτέλους στο ύψος του θεσμικού του ρόλου, ασκώντας κριτική – αν μπορεί - και κάνοντας προτάσεις - αν έχει - για τα δημοτικά τεκταινόμενα.

Σε κάθε περίπτωση η Δημοτική Αρχή, σεβόμενη την επιλογή των πολιτών, θα συνεχίσει να υλοποιεί καθημερινά και απαρέγκλιτα το Πρόγραμμα της για το Δήμο, τιμώντας την εντολή που της δόθηκε και κρατώντας ταυτόχρονα σε υψηλό επίπεδο τη δημόσια αντιπαράθεση και διάλογο.