Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΦΗΒΩΝ π.ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΘΕΡΜΟΣΤΟ ΠΛΑΣΙΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ, ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΑ ΒΑΘΥΤΕΡΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ, ΤΟΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τον π. Βασίλειο Θερμό τίμησε ο Δήμαρχος Διονύσου Δ. Ζαμάνης 

Στην εκδήλωση της Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υπηρεσίας του Δήμου, με ομιλητή τον π. Βασίλειο Θερμό και θέμα «Μαθήματα για την ελληνική οικογένεια από την οικονομική κρίση» παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Διονύσου και τον τίμησε για τη συνολική του προσφορά.

Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Κρυονερίου, την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο του κύκλου διαλέξεων 2015-16.

Την εκδήλωση προλόγισε ο υπεύθυνος της Συμβουλευτικής Υπηρεσίας, ψυχολόγος – ψυχοθεραπευτής Λάμπρος Λάσδας, ενώ για το πλούσιο έργο του δρ. Θεολογίας, ψυχιάτρου παιδιών και εφήβων και συγγραφέα π. Βασιλείου Θερμού, μίλησε ο Αντιδήμαρχος Ηλίας Υφαντής. 

Ο Δήμαρχος Διονύσου απένειμε τιμητική πλακέτα στον πατέρα Βασίλειο Θερμό και έκανε ειδική μνεία στο έργο της Συμβουλευτικής Υπηρεσίας του Δήμου, λέγοντας πως είναι μία κοινωνική δομή με πραγματικά αξιόλογο έργο που έχει ως κεντρικό στόχο την προαγωγή της Ψυχικής Υγείας για ένα πιο ποιοτικό και ανθρώπινο τρόπο ζωής. Για το σκοπό αυτό εφαρμόζει σειρά προγραμμάτων πρόληψης και συμβουλευτικής που απευθύνονται στους δημότες, όπως ατομική και οικογενειακή συμβουλευτική, σχολές γονέων και κύκλους διαλέξεων.

Ο κ. Ζαμάνης εξήρε και την πολύ σημαντική προσφορά των εθελοντών ψυχολόγων που συμπράττουν στη λειτουργία της δομής και τους ευχαρίστησε θερμά.

Ο π. Βασίλειος Θερμός στην ομιλία του αναφέρθηκε στα βαθύτερα αίτια της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας, με επίκεντρο την οικογένεια, και με γλαφυρό τρόπο, ανέλυσε στατιστικά στοιχεία της καταναλωτικής και ευρύτερης συμπεριφοράς μας.

Ο δημιουργικός προβληματισμός των παρευρισκομένων εκφράστηκε με πλήθος ερωτήσεων, τοποθετήσεων και γόνιμο διάλογο.

Στην πετυχημένη εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σπύρος Γιαννουλάτος, ο Αντιδήμαρχος Βασίλης Κοκμοτός και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Πόπη Ταουξή και Σπύρος Σπηλιώτης.

ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ