ΑΠΟ ΤΑ ΘΡΑΝΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ, ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ...


ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΒΑΛΙΤΣΕΣ ΓΙΑ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ Μ.ΓΕΡΟΝΤΗΣ (ΕΠΑΛ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ "ΖΗΝΩΝ"), Μ.ΚΟΛΛΑΡΟΥ ΚΑΙ Γ.ΡΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ (ΛΥΚΕΙΟ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ), ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ, ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 16 ΚΑΙ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΙ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ. "Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑΣ ΜΟΝΙΜΟΣ ΘΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΕΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΦΗΒΟΥΣ" ΔΗΛΩΣΕ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΗΛΙΑΣ ΥΦΑΝΤΗΣ...Ολοκληρώθηκε η προσομοίωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από τους μαθητές Λυκείων 
του Δήμου μας 

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία, έπειτα από ένα διήμερο εργασιών και ομιλιών από μαθητές Λυκείων του Δήμου μας, ο διαγωνισμός προσομοίωσης του Ευρωκοινοβουλίου, που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Στεφάνου και στο Πολιτιστικό Κέντρο Κρυονερίου, στις 16 και 17 Ιανουαρίου.

Οι 34 μαθητές που συμμετείχαν από 4 Λύκεια της πόλης- Διονύσου, Δροσιάς, Κρυονερίου και ΕΠΑΛ- ανέπτυξαν τον προβληματισμό τους, εκπροσωπώντας όλα τα κόμματα του Ευρωκοινοβουλίου και τις χώρες της Ε.Ε. ενώ συμμαθητές τους ως δημοσιογράφοι κατέγραφαν, φωτογράφιζαν, αναρτούσαν κείμενα στη διαδικτυακή εφημερίδα που εκδόθηκε για τις ανάγκες της προσομοίωσης και ενημέρωναν ηλεκτρονικά για την πορεία των εργασιών.

Η προσομοίωση πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο δήμο Διονύσου, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Έρευνας & Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων – Ι.Ε.Κ.Ε.Θ και είχε σαν θέμα τον ευρωσκεπτικισμό στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Νικητές αναδείχθηκαν, έπειτα από ψηφοφορία των συμμαθητών τους και της οργανωτικής επιτροπής, ο Μ. Γεροντής, μαθητής του ΕΠΑΛ Διονύσου “Ο Ζήνων” και οι Μ. Κολλάρου και Γ. Ροντογιάννης από το Λύκειο Κρυονερίου.

Οι δύο πρώτοι ως οι καλύτεροι ευρωβουλευτές και ο τρίτος ως καλύτερος δημοσιογράφος της εκδήλωσης.

Σε επιστολή του ο ευρωβουλευτής, ακαδημαϊκός και συγγραφέας κ. Γραμματικάκης συγχαίρει το Δήμο Διονύσου για την πρωτοβουλία και υπογραμμίζει τη σημασία της προσομοίωσης του μοναδικού άμεσα εκλεγμένου συλλογικού οργάνου της Ευρώπης, και μάλιστα με ευαίσθητο και επίκαιρο θέμα.

Να σημειωθεί ότι μετά από πρόσκληση του ευρωβουλευτή οι νικητές και οι καθηγητές τους θα ταξιδέψουν στις Βρυξέλλες, με έξοδα του Ευρωκοινοβουλίου, για να επισκεφτούν το θεσμό που προσομοίωσαν.

Τους νικητές βράβευσε εκ μέρους του Δήμου, ο Αντιδήμαρχος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης κ. Η. Υφαντής που δήλωσε ότι η προσομοίωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι μία πρωτοπόρα και καινοτομική διαδικασία εκπαίδευσης και ωρίμανσης και πως η πρωτοβουλία αυτή του Δήμου πρέπει να έχει μέλλον και να γίνει ένας μόνιμος θεσμός που θα επενδύει στα παιδιά και στους εφήβους.

ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

Πατήστε πάνω στις φωτογραφίες για μεγέθυνση